Jump to content

Нептуновият тип


Recommended Posts

НЕПТУНОВИЯТ ТИП

Нептуновите типове имат нежно, деликатно, красиво тяло, с нежна, светла кожа. Те са като че ли непригодни за живота на Земята, която е един груб, суров и неподходящ за тях свят. И затова те трудно се оправят в него. Мъчно понасят и издържат суровите условия на Земята. Лесно заболяват, особено дихателната им система (белите дробове) и често умират преждевременно. Висшите типове имат красиво, нежно приятно за гледане лице. Косата на главата е светла с тънки нежни косми, бухнала, къдрава, но не с едри вълни, красиво спусната върху раменете. Челото е голямо, широко, високо, без бръчки, даващо израз на една тънка чувствителност - интуиция. Веждите са тънки, деликатни, извити, имащи израз на мекота и топло съчувствие. Очите са големи, светли, сини, блестящи, ясни, имащи израз на унесеност, като че ли човек плува в друг, мек, приятен, съвършен свят. Носът е фин, тънък, красиво оформен. Устните са средно дебели, красиви. Устата им е средна по размер. Брадата е малка, добре оформена, нежна.

Нептуновите висши типове са деликатни, крайно чувствителни и милосърдни, съчувствени, интуитивни. На вид са като че ли унесени за този свят и затова трудно разбират порядките му. Непрактични са и лесно се подават на измама, въздействие и увлечения. От висшите типове лъха един друг, възвишен свят. Артистични са и в областта на изкуствата проявяват добри таланти. Примитивните типове пък лесно се поддават на лоши влияния, употреба на опиати, алкохол, цигари и други подобни, а също и към хомосексуални подтици. От тях лъха студенина и безгрижие; мързеливи, немарливи, те тръгват по пътя на разврата и безделието.

Нептун управлява ПИНЕАЛНАТА жлеза, която се намира между двете хемисфери на главния мозък. В сегашния стадий на човешкото развитие тя е голяма колкото бобено зърно.Учените още не са успели да установят нейното значение и функции. Но самият факт, че тя се намира всред най-висшия команден орган на човека, какъвто е главният мозък, трябва да ни даде основание, че нейното значение и функция е от особено висок порядък. Древните мъдрец - Саабей и астролозите - са приемали, че тя играе ролята на трето око у човека, даващо му възможност да прониква и там, където нашите очи не могат. А това е ясновидството.

От металите Нептун има отношение към радия, от благородните минерали - към аметиста, а от цветовете - към бледосиния.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...