Jump to content

Recommended Posts

ПАЛЕЦЪТ

Палецът със своето място, форма, размер и гъвкавост е много важен елемент за определяне качествата, способностите и устрема за изява на човека. Той е изразна човешката индивидуалност или на онова, което се нарича „АЗ СЪМ„. Според Астрологията той е проводник на силовите течения, изхождащи от планетата ВУЛКАН, намираща се между Слънцето и Меркурий (неоткрита още). Палецът има връзка с гръбнака, волята, енергията, устойчивостта за постигане на поставените задачи, разумността, със способността на човек да се приспособява

към всички условия, които животът му поднася, както във физическия свят, така и в областта на психическите преживявания. Колкото по-развита е човешката индивидуалност, колкото човек е по-силен, с по-развити духовни сили, колкото по-голяма е възможността му да се приспособява, да се преустройва, както по отношение на физическото си тяло, така и по отношение на психиката си, да прилага своите сили в живота и в житейската борба, да оказва влияние на околната среда, толкова палецът е по-развит, по-голям, по-масивен, по-добре оформен и гъвкав. Такъв човек е и с по-голямо богатство на идеи, има инициатива, уповава на себе си и е способен да свърши всяка поставена задача докрай.

Ако обаче палецът е много голям и масивен, това е вече признак на гордост, високомерие, на човек упорит и надценяващ своите сили.

Когато свиваме ръката си в юмрук, палецът трябва да приляга над другите пръсти. Това говори за възможността на човешката индивидуалност да господствува над всички качества, които той има. Свиването на палеца между другите пръсти показва скриване или отстраняване на съзнанието. Такива случаи имаме при по-малките деца, където интелектът все още спи и е неразвит;също така и при идиотите, защото и при тях интелектът не е развит. При някои паралитици, дългогодишни неврастеници или при болезнени състояния имаме същото свиване на палеца между другите пръсти. Установено е, че при умиращите имаме същото свиване н палеца, което говори, че съзнанието ги напуска. При напълно здрав човек това не трябва да става и ако става, то е признак, че тази личност крие мислите си от малодушие, страх, подлост, което говори, че не умее да дирижира своите действия.

Голям и добре оформен палец представлява сам по себе си разумната воля, разумната логика и разумната решителност.

Палецът е организиран и разположен така, че може винаги да действува в противоположно направление спрямо другите пръсти. Ето защо той е в състояние всякога да се противопостави на всички наши прояви. Затова е казано,че човек е създаден по образ и подобие на БОГА. С други думи, той има свободата да приема или отхвърля всички подтици, които възникват у него, т.е. има свободната воля да избира.

Ако палецът малко се отклонява от дланта , показва предпазливост, внимателна и скрита натура.

Стегнат, неогъваем палец показва затворен ум, невъзприемчив към нови идеи.

Извит, огънат навън палец показва приспособимост. При това колкото той е по-огънат, толкова този човек се приспособява по-лесно, по-лесно се приобщава и нагажда към условията и изискванията на околните, като при крайни случаи стига и до блюдолизничене.

Ако само първата фаланга па палеца е огъната навън, имаме човек, който притежава воля, даваща му възможност Да бъде по-гъвкав към създадените условия, да се справя и нагажда към тях. Ако при това тази фаланга е заострена, човек е способен да се вглъбява, да прониква в душите на хората.

Къс, дебел палец показва раздразнителност и егоизъм.

Стегнат и неподвижен палец показва упорит и своенравен характер. Степента на стегнатост определя силата на тези качества.

Ако при отваряне на ръката палецът е прав, това показва крайна самостоятелност - човек, който не позволява да се месят в неговите работи, със силна, подчертана индивидуалност.

При някои хора палците се отклоняват от дланта на 90 и повече градуса, а при други се отклоняват малко - до 30 градуса. Колкото повече палците без затруднение се отклоняват, толкова повече човек е богат на качества и е свободен от предразсъдъци. Тези качества са: независимост, самостоятелност, деятелност, умение да разрешава всички въпроси при условията, при които се намира, възможност да използува тези условия най-добре.

Къс, но добре устроен палец означава съзнателност, праволинейност в мисълта и бърза реакция в действията.

Дебел, тежък палец показва упоритост на волята за постигане на желанията и евентуално жестокосърдечие.

Широк палец показва устой, якост и здравина.

Човек без палец е страхлив, без всякакви направления.

Ако палецът е малък, деликатен, имаме човек безотговорен, неспособен към съпротивление, преживява разочарования, губи лесно надежда и ентусиазъм, изпаса често в тъжни настроения, но също и в безпричинни изблици на веселост. Такива хора обаче са, общо взето, с добро сърце.

Ако някой държи палеца си постоянно настрани, като че ли той сам се отклонява, то имаме човек, който се държи надуто, с много кураж и сила за действие - независим човек. Дали обаче той ще може да се налага, това ще зависи от размера и формата на палеца.

Много малък палец имат хора, стремящи се към удоволствия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...