Jump to content

Фалангите на палеца


Recommended Posts

ФАЛАНГИТЕ НА ПАЛЕЦА

Горната (нокътна) фаланга на палеца определя силата на волята, втората фаланга - силата на мисълта и разсъдливостта, тяхната изява. Третата фаланга, която формира Венериния хълм, определя силата на чувствата, подтика за творчество. Тази фаланга е почти най-голяма в сравнение с другите две. Затова емоционалният живот, като започнем от сексуалните подтици и стигнем до по- висшите изяви на любовта, доминират у хората. Така също той определя и подтика към творчество в най-широк смисъл.

Всеки човек, у когото първата фаланга на палеца е дълга, здрава и добре оформена, притежава могъща енергия, воля, голяма вяра в силите си. Също така и голямо желание за устои в постигането на съвършенство в своята работа - изобщо деятелност, инициатива и стремеж към господство. Ако тази първа фаланга е много силно развита и дълга, показва човек, които идва до краен предел в стремежа към господство и тирания.

Ако първата фаланга е със среден размер, тогава имаме пасивно съпротивление и инертна сила.

Ако първата фаланга е къса, имаме слаба воля, неустойчивост, нерешителност, недоверие както в своите сили, така и в околните, склонност да приема чуждо мнение.Ако пък тази първа фаланга е необичайно къса, имаме човек с пълна безотговорност, неспособност към съпротивление, лесно изпада в разочарование, загуба на надежда и ентусиазъм, в тъжни настроения и безпричинни изблици на веселост.

Втората фаланга на палеца, ако е дълга и здрава, дава логичност, разумност, ясно определени възгледи. Ако е къса, логиката и разумността са слаби.

Ако в даден човек първата и втората фаланги са дълги, то такъв е способен да управлява своите инстинкти.

Ако първата и втора фаланги са малки, то такъв човек не е в състояние да се съпротивлява на своите страсти; особено ако е жена, тя е изложена на гневни избухвания, отчаяния, необясним ентусиазъм, плач и смях в едно и също време. Такива хора не са в състояние да пазят тайна.

Добре развит палец, при който първата фаланга е по-къса от втората, показва човек със здрава благоразумност и сила за действие.

Ако първата фаланга на палеца е дебела и широка, показва бруталност, бърза раздразнителност, кавгаджийство, лош характер, гневливост, която често стига до вилнеене и озверяване.

Ако втората фаланга на палеца е по-тясна от първата и някак прищипната в средата, показва стремеж към новаторство, дипломация, прикрит човек.

Ако първата и втората фаланги са еднакво дълги, това показва хармоничност в мисълта и действията. Такъв човек с търпелив и е способен да понася всичко.

Ако първата фаланга е къса, а втората дълга, това показва съобразителност, разумност, но липса на сила за приложение на поставената задача. Ако при това положение Венериният хълм е силен, то волята е още по-слаба по отношение на емоционалните и по-специално на половите възбуди. Такъв човек се оставя да бъде воден от този подтик.

Ако третата фаланга на палеца е силно развита, а Другите две са слабо развити, имаме човек с леко поведение, жаден за чувствени наслади, непоследователен, непостоянен припрян, безгрижен. Степента, до която е развита третата фаланга, определя способността на човек да люби, определя размера на чувствата както във висшия, идеален смисъл на думата, така и половото влечение.

Възелът между първата и втората фаланги на палеца определя независимостта, твърдостта и изпълнителната сила на човек.

Възелът между втората и третата фаланги на палеца определя усета за ред и възможността за осъществяване на този ред и изпълнението на поставените задачи. Всички майстори, в които и да било занаяти, имат този възел добре развит.

Когато от вътрешната страна на фалангите на палеца има надлъжни линии, това говори за здраве, добра, задълбочена мисъл, изпълнение на поставените задачи. Ако пък имаме напречни линии, това говори за фалшива логика, пречки за един реален поглед върху нещата.

Палецът има отношение към главата, гръбнака, енергията, постоянството, разумната воля и възможността на човек да се приспособява към създадените условия. Свързан е с жизнеспособността и общото състояние на здравето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...