Jump to content

Показалецът – юпитеровият пръст


Recommended Posts

ПОКАЗАЛЕЦЪТ - ЮПИТЕРОВИЯТ ПРЪСТ

С пръста на Юпитер се посочва целта или направлението. Той е изразител на стремежа към власт, на заповедничество, необходимост за изпълнението на поставената задача, на задължението да се окаже почит, израз на увереност, авторитетност. Така например свещеникът посочва с показалеца си нагоре към Бога, пълководецът към врага. Известно е също, че когато възрастните заплашват малките за неизпълнение на зададената им задача, или за неспазване на установения ред, те правят това с показалец. Вдигането нагоре на показалеца означава също и команда за внимание. Това са все жестове, значението на които е свързано с проявата на типичните за Юпитер черти на характера - команда и необходимост от подчинение. Ние, разбира се, не можем да си представим, че с крив показалец могат да се изразяват тези жестове. Наблюденията показват, че хора, които имат повредени, криви или твърде малки показалци, не притежават онези качества, които се зоват Юпитерови. Хора с такива повредени, криви, малки показалци притежават отрицателните черти на Юпитеровото влияние - болезненото честолюбие, немарливост, небрежност, обичат да отлагат задачите си, а също така имат и едно презрително отношение към околните и най-поел е не се поколебават и да лъжат, като често пъти едно говорят, а друго мислят (нямат искреност). Същото до известна степен имаме и когато нокътят е повреден и деформиран. Такова хора обикновено не достигат трайно и подчертано Юпитерово ръководно положение, играят незабележителна роля в живота. Откъде идват тези качества на Юпитеровото влияние? Известно е, че от всички Планети на Слънчевото семейство Юпитер има най-изправена ос на въртене, т.е! тя е почти перпендикулярна на плоскостта на неговата орбита. С други думи, при Юпитер имаме вечна пролет. Според Астрологията оста на една Планета има отношение към контакта с Идейния свят. Изправената ос дава най-правилен контакт. Силовите течения, изхождащи от Юпитер, говорят за възможността им да насочват индивида да схваща и разбира най-правилните идеи заедно със средствата и методите за тяхното реализиране, а също така и инициатива, замах, устрем и увереност в себе си за постигане на целта. Дотук се проявяват положителните качества на Юпитер. Но откъде идват отрицателните? Известно е също, че Юпитер има 15 спътника. От тях само четири са истински - т.нар. Галилееви: Йо, Европа, Ганимед и Калисто. Останалите са късове от разрушената планета Фаетон, която се е движила в орбита между Марс и Юпитер. Тези късове според Астрологията на Саабей носят и дават крайно отрицателното влияние на Юпитеровите силови течения, защото те са приели негативните влияния на едно от Черните слънца (или както учените днес ги наричат черни дупки), станало причина за разрушаването на Фаетон.

Ако Юпитеровият пръст е добре оформен, но несъразмерно дълъг, това показва гордост, високомерие и жажда за власт.

Ако Юпитеровият пръст е коничен или остър, това говори за силна склонност да цени всичко красиво в Природата, в изкуството, едно чувство на възхищение от всичко, хармонично изразено. Хора с такива пръсти обичат пищните церемонии при празненства или богослужения. Те проявяват идеализъм, но и липса на уважение.

Колкото е по-гладък Юпитеровият пръст, толкова по-голямо значение се придава на външните форми, в ущърб на вътрешния смисъл.

Ако дългият Юпитеров пръст е възлест, тогава вътрешният смисъл получава предимство. Такъв пръст говори и за стремеж независимост в мисълта,действията и изявите.

Ръбестият или квадратен Юпитеров пръст показва силен стремеж към системност в Юпитеровите стремежи. С други думи, човек с такъв показалец търси настойчиво правдата, проявява стремеж към положителните науки, а също така и подчертана гордост и самомнителност.

Лопатовиден Юпитеров пръст се среща рядко и той говори за болезнени стремежи и търсения в областта на религията, мистиката, голяма предприемчивост и прекаляване в стремежа да изпъква.

Ако Юпитеровият пръст е по-дълъг от безименния, в този човек преобладават материалните интереси и стремежи. Ако имаме много дълъг Юпитеров пръст, това показва любов към мистериозното, влечение към големство, фантастика, заблуди, жажда за господство.

Ако първата фаланга на Юпитеровия пръст е дълга и добре развита, то духовните и интелектуални стремежи са добре изразени. Ако пък тази фаланга е дълга и деликатна, показва скромен човек. Хора пък с дълга и добре развита втора фаланга са тези, които имат отношение към нуждите на другите - милосърдни, с готовност за помощ, изобщо - хора способни да влизат в положението на човека, семейството, обществото, държавата.

Третата фаланга на Юпитеровия пръст определя практичното осъществяване на Юпитеровите стремежи. Ако фалангата е дълга и добре развита, имаме ясно изразени стремежи към материални придобивки и обогатяване.

Прави, надлъжни линийки по вътрешната страна на фалангите на Юпитеровия пръст говорят за сила, самонадеяност и възможност за изпълнение на всяка поставена задача. Ако пък имаме напречни линийки, те са указание за пречки в постигане на всички Юпитерови стремежи, а също и признак за отрицателни Юпитерови влияния - жаждата на човек да се представи за такъв, какъвто не е, да отлага задачи и задължения, нехайство, немарливост, изобщо човек , на който не може да се разчита.

От медицинска гледна точка Юпитеровият пръст има отношение към черния дроб.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...