Jump to content

Сатурновият пръст (средният)


Recommended Posts

САТУРНОВИЯТ ПРЪСТ (СРЕДНИЯТ)

Той е най-дългият. Изобщо дължината, като мярка при ръцете, винаги е израз на мисълта, на интелектуалния живот на човека. В случая този пръст е под силното влияние на планетата САТУРН, израз на дълго и задълбочено мислене, на мисловната способност у човека, на ученолюбивост, задълбочено търсене на причините и последствията, на работа за точно изпълнение на всяка задача. Той характеризира също и меланхолията, безпокойството, съмнението, скритостта, колебанията - изобщо всички онези качества и прояви, които дават силовите течения на планетата Сатурн.

Когато Сатурновият пръст е много дълъг, налице е влечение към дълбок размисъл и към Окултните науки. Ако пък е прекалено дълъг, това показва голяма меланхолия.

Ако Сатурновият пръст не може да се прегъва и е твърд, изопнат, това показва отмъстителен и жесток човек.

Ако между Сатурновия и Юпитеровия пръст имаме пролуки, това показва независимост в мисълта и постъпките, а също и готовност за отзивчивост, щедрост в задоволяване нуждите на околните.

Остър Сатурнов пръст, какъвто по-рядко се среща, показва хора с променливи настроения, неуравновесен характер и меланхолия. Ако целият пръст е коничен, показва човек на недоволствата, на мърморенето и загрижеността.

Квадратен Сатурнов пръст (когато е гладък), показва задълбочено вникване във всичко, което става около нас. Ако е възлест, това е свързано с мъчителни вътрешни борби и преживелици; такъв човек обича самотата и сериозните отношения към всичко.

При лопатовиден Сатурнов пръст имаме сравнително по-благоприятна уравновесеност на Сатурновото влияние. Такъв човек е способен да върши всяка работа, за него всяка дейност е достойна за уважение.

Изобщо, ако имаме възлест Сатурнов пръст, то пред нас е човек на независимостта, задълбочената мисъл, с вникване и в най-малките подробности на всяко нещо. Такива хора са с големи способности към техниката и механиката.

Ако Сатурновият пръст в сравнение с другите пръсти е по-дебел и някак прави впечатление на тежък, това говори за тежки и мъчителни преживявания и меланхолия. Успее ли човек да преодолее тези вътрешни тежести, той и без друго ще изпъкне със своята мисъл и философия. Такъв пръст е имала, както се вижда от повечето фотографии, основателката на Теософското общество Блаватска.

Докато за Юпитеровото влияние е характерно „Напред", то за Сатурновото е характерен стремежът да се възприема, да се разбира, да се вглъбява. Според това първата фаланга на Сатурновия пръст означава духовната възприемчивост, втората - емоционалното вглъбяване, а третата - практичната работа, умението системно и задълбочено да се извършва всяко нещо.

От медицинска гледна точка Сатурновият пръст има отношение към кожата, костите, ставите, зъбите и слуха.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...