Jump to content

Общо допълнение за пръстите


Recommended Posts

ОБЩО ДОПЪЛНЕНИЕ ЗА ПРЪСТИТЕ

Хората с дълги пръсти са много старателни, впускат се в подробностите, когато обясняват нещо. Те са по-разсъдливи, по-търпеливи, по-грижовни и са по- внимателни в обноските си.

Хора с къси пръсти, особено ако са квадратни, по-добре виждат общото. Затова най-добрите администратори и директори са хора с такива пръсти; също и пълководци. За такива служби хората с дълги пръсти са непригодни, макар да са по-разсъдливи, по-грижовни, а често и с по-меки обноски и по-спокойни в сравнение с онези, които имат къси пръсти.

Твърде къси пръсти на голяма ръка говорят за хора, изпадащи в умствена умора, които са скучни и лековерни събеседници.

Твърде дългите пръсти дават отрицателен тип хора, които се губят в подробности, нямат кръгозор и са боязливи.

В някои ръце пръстите - показалецът, безименният и кутрето, са малко закривени към Сатурновия пръст - всички те като че ли „гледат" към средния. Това показва, че такъв човек не се разпилява, не си поставя няколко различни цели в живота, а наопаки - набелязва си една цел и върви към нея с твърди стъпки. Такива хора не си разпиляват времето, съсредоточени са в работата си.

Имаме пък ръце, чиито пръсти са изкривени обратно - навън от Сатурновия пръст. Такива хора не са способни към съсредоточаване, разпиляват се в мисли и дела и не постигат своите цели.

Наблюдават се също случаи, когато всички пръсти на ръката са донякъде изкривени към Меркуриевия пръст, или с други думи, гледат към него. Това е признак на нечестност в мисли, а понякога в думи и дела.

Ако се сложи дланта на масата, при едни пръстите прилепват към нея, при други - нокътните фаланги стърчат нагоре, а при трети - нокътните фаланги се навеждат надолу към дланта. Когато те гледат нагоре и са силно извити, говорят за любопитство, а при слаба извитост означават любознателност, изтънченост на чувствата, любезност и донякъде разточителство. При сгъване на първите фаланги надолу към дланта това показва пестеливост, която отива (в зависимост от величината на огъването) до скъперничество. Ако и вторите фаланги на пръстите са също така извити към дланта, това засилва казаното. Когато и двете фаланги - нокътната и втората - са силно извити към дланта, напомнящи пръстите на хищна птица, това показва не само скъперничество, но и хора, които са нетолерантни в отношенията си към другите, егоистични, несправедливи. Такива пръсти имат лихварите.

Добре развитите и подвижни пръсти показват подвижен ум.

Твърдите пръсти показват пестеливост, неотстъпчивост и настойчивост.

Меките пръсти показват импулсивна натура, човек с бързо менящи се настроения и повишена чувствителност.

Така наречените „тлъсти" пръсти показват хора, които обичат насладите в живота.

Големи, тлъсти пръсти с ямички говорят за много енергия при проява на чувствата.

Когато имаме прекалено развитие и удължаване на някоя фаланга, това определя някои отрицателни качества и способности, защото само при общата хармония на всички съставни елементи в една ръка се получава единство, сила и цялост на човека. Същото е и когато една от фалангите е твърде малка или пръстът е несъразмерно малък и слабо развит, или дефектен, или не се прегъва; във всички тези случаи изводът е отрицателен. Изобщо всяка една уродливост в ръцете, пръстите и ноктите показва отрицателни черти в характера на човека. Късите и дебели пръсти показват мързелив човек.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...