Jump to content

Хълмът на Венера – този под палеца


Recommended Posts

ХЪЛМЪТ НА ВЕНЕРА - ТОЗИ ПОД ПАЛЕЦА

Отбелязахме вече, че от всички Планети в Слънчевата система Венера идва най-близо до Земята, поради което нейното влияние е най-силно и в областта на ръката. Хълмът, изявяващ силовите течения на тази Планети, е най- голям и месест. Този хълм е и най-важното място в ръката на човека и на него трябва да се обръща най-голямо внимание. Този хълм ни дава представа за целия емоционален свят на човека. А този свят е изключително богат и разнообразен със своите изяви и нюанси. Прието е емоционалната природа на човека да се дели на два дяла: висша и елементарна (отпадъчна). Към висшата изява на чувствената природа, отразена във Венериния хълм, се включват идеалната Любов, стремежът към красотата, изкуствата, общителността, нежността, любезността, съчувствието, пожертвователността, усетът за цвят, тон, пластика, ритъм и пр. изяви на висшата Природа. Елементарните чувства се определят като склонност към удоволствия,, капризен вкус, непостоянство в чувствата търсене на материални изгоди в любовта, влюбеност в себе си, малка жизненост, мързел, пилеене на средства, надутост, бохемство, егоизъм, кокетство. Чувствеността - така, както е дадена в своята висша изява - при изживяване разширява капилярните съдове в главния мозък, което в резултат дава радостна възбуда, доволство, разположение и най-важното - едно подхранване с този приток на кръв на висшите мозъчни центрове, управляващи творческите и морални качества у човека. Ето защо активността на висшата емоционална природа в човека прави живота му по-богат и разнообразен, а оттам и голямата полза от изявата на тези чувства, които правят темперамента по-динамичен.

Ако вътрешната част на ръката е по-равна и само Венериният хълм е силно изразен (изпъкнал), голям, месест и твърд, то ще имаме човек, при който половият нагон най-силно ще се изрази. В такъв случай индивидът всичко възможно ще прави, за да преживее сладострастни чувства. В любовния му живот еротиката ще бъде на първо място.

Изключително голям и червен Венерин хълм показва буйни страсти, силен полов нагон, кокетство, грубост на чувствата.

Гладък, без линии Венерин хълм показва малка чувствителност, липса на страсти, студенина, до пълен хлад.

Голям, мек, не много изпъкнал хълм с меки пръсти показва веселост и нежност, сърдечност, оптимизъм, обич към красотата, танците, пластиката, хумора. Ако при такъв хълм пръстите са по-твърди и кокалести, имаме същото, само че с по-голямо участие на разума. Такива са изобщо симпатични. Такъв Венерин хълм смекчава лошите влияния, които могат да дойдат от други белези на ръката.

Много дълбоки линии върху Венериния хълм показват неблагодарност, а в по-елементарна ръка - животински наклонности.

Силно набразден Венерин хълм показва силни чувства, чувствени желания, страсти.

Много фини линийки на Венериния хълм показват префинени чувства, весел, разположен, приятен човек. Ако Венериният хълм е малък по размер и слабо развит, имаме човек, у който липсва широта на душата му (ограничен), липсват таланти в изкуството, безсърдечен, себелюбив, с хлад в чувствата.

Ако Венериният хълм е малък по размер и слабо развит, а Юпитеровият е силно развит, то имаме човек, склонен към монашество - без полов нагон.

Ако Венериният хълм е голям по размер и е мек, имаме човек с меки, отзивчиви чувства, винаги готов за помощ към другите, проявяващ нежна детска душа - нежна любов.

Ако на Венериния хълм имаме триъгълник, това показва пресметливост в отношенията си и сила за въздържане.

Ако имаме квадрат, показва опасност при любовни отношения по собствена вина. Ако квадратът е близо до линията на живота, имаме опасност от затвор.

Решетка от линийки върху Венериния хълм показва голяма чувственост. Ако тази решетка е груба, показва силно влечение към полови удоволствия. При нежни линийки на решетката чувствата са меки, приятни, с добра отзивчивост.

Кръст върху Венериния хълм показва нещастна любов. Звезда показва същото, но с по-мъчително преживяване.

Ако на Венериния хълм имаме линии, отиващи към палеца, нормално изразени и не много дълбоки, то пред нас е човек със здраво развити чувства за сполучливо осъществяване на своите планове, последователен в изпълнението на всяка своя задача.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...