Jump to content

17. Последният ден - забава


Recommended Posts

17. Последният ден - забава

Цялата стая беше празнично украсена с цветя и птички.

Наоколо имаше столове и пейки за родителите, а в срецата беше нареден полукръг от малките столчета.

Към 10 часа, когато родителите бяха напълнили стаята и с трепет очакваха да видят своите рожби на първи изпит, чу се сладка песен „Как весело тук всички ний" и в стройна редица влязоха малките пчелини. След свършване на песента, тъй както децата бяха в кръг пред столчетата, обърнаха се с лице към родителите си и запяха „Добре дошли".

— Седнете, деца! Най-напред нека вашите родители видят колко сте силни. Можете ли да заповядате на ръцете си, на устата си и на крачетата си да не мърдат, докато аз говоря?

— Да, можем!

— Добре, пригответе се и слушайте.

— Уважаеми родители! Учебната година мина. Пред Вас стоят рожбите ви, очакващи с трепет и радост да търкулнат последния час на първата учебна година за тях.

Десет месеци, с игри и песни те учиха как да станат по-добри, по-послушни, по-внимателни и по-прилежни. Писани дипломи и бележници на книга нямаме. Знанията, получени в детската градина, остават написани само в сърцата и душите на малките живи цветя — вашите деца. Тук в детската градина се работи върху детския характер, върху детската способност и възпитание.

Днес ние ви поканихме на скромно тържество, за да чуете и видите най-любимите песни и игри, заучени през годината от вашите деца. След номерата, децата ще получат своите специални свидетелства, а утре в 10 часа сутринта ще дойдат да получат предметите, които виждате да красят стаята и са плод; на детската творческа мисъл.

Моля вашето внимание. . .

Представихме по-характерните игри, песни и стихотворения.

Даде се възможност на всяко дете да вземе участие. Особено бяха застъпени груповите игри й драматизация.

Забавата продължи един час.

След определените номера запитах:

— Някое дете иска ли да каже още нещо?

— Да изпеем „За гъбката" — обади се Здравко.

Изпяхме я.

— Сега идва най-важното — свидетелствата. — Кошничките с бонбони.

— Радвам се дечица, че мога да ви видя здрави и весели. Цяла година идвахте на училище, играхте пяхте и се учихте добре. Сега всички сте порасли и минавате в първо отделение с шест. Слушайте вашите родители и учители и минавайте всяка година с отличен успех. Ще ви раздам свидетелствата наред. Данчо — заповядай! . . Нина — заповядай!

Сбогуване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...