Jump to content

Дълбокото дишане


Recommended Posts

ДЪЛБОКОТО ДИШАНЕ

Вие можете да получите едно, а можете да получите същевременно и десет - това зависи от вас и само от вас. Но след като получите десет вместо едно, колкото сте получавала досега обикновено, вие можете да се научите, вие можете да свикнете да получавате и по двадесет и по тридесет и по много повече, вместо първоначалното едно. Това също зависи от вас и само от вас. То не зависи от никакви други лица, от никакви външни условия, от никакви политически, социални и каквито и да било други промени, то не зависи от някакъв нов строй, от някакъв нов ред, от никакви нови научни открития или от никакви технически постижения. Не, това зависи от вас и само от вас — от нищо друго, от никого другиго.

Тази първична сила, тази основна енергия, тази всестранна мощ, която можете да трансформирате във всичко и която е необходима за всичките ваши успешни прояви в живота, вие можете да я почерпите направо от въздуха чрез дълбокото дишане. — Ако досега вие сте получавали едно чрез обикновеното дишане, занапред вие можете да получавате десет чрез дълбокото дишане, можете, също така, да получавате и двадесет, и тридесет, и повече.

Стъпка след стъпка, усилие след усилие, успех след успех, може би отначало твърде малки, като че ли незабележими, но постепенно все повече увеличаващи се, все по-значителни, все по- очебийни — вие чрез дълбокото дишане можете да постигнете всичко.

И като казваме всичко, — ние сме обмислили тази дума, преценили сме нейното значение и съдържание и не я казваме само за засилване силата на речта си. Като казваме всичко, ний подразбираме същевременно безкрайността на времето и пространството, необходими за постигане на това всичко, а не искаме да кажем, че то може да бъде постигнато моментално или с кратковременни и незначителни усилия. Не, — нищо не може да бъде достигнато, без да се положат необходимите, съответствуващи на неговата големина и значение усилия. Важното в случая, обаче, е това, че вие имате правия път към тия достижения, защото, вярна е също така, че вие можете да правите колкото си щете усилия, но всички те да се разбият напразно, когато не бъдат в хармония с основните закони, движещи вселената и живота, — когато не са отправени в правата насока. А един от най-важните и основни закони на живота е закона за непосредственото черпене, за прякото възприемане на енергия от въздуха посредством правилното, дълбокото дишане.

Колкото и да бъдем силни — може да владеем царства и народи — може да бъдем господари и на целия свет — но ние не можем да се противопоставим на закона за великата правда в живота. Ние, каквито и които и да сме, не можем да нарушим нито един Божествен закон, без да понесем, по-рано или по-късно, последствията от това. Също така ние не можем, пренебрегвайки законите за правилното дишане, да имаме тия резултати в живота си, които можем да имаме, когато ги изпълняваме.

Но кои са, тогава, тия неоценими блага, към които ни води дълбокото и правилно дишане?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...