Jump to content

Сутринни разходки


Recommended Posts

СУТРИННИ РАЗХОДКИ

Разходките са винаги хубави и полезни, разбира се, при съблюдаване на известни условия, но най-хубави, най-приятни и най-полезни са сутринните разходки.

Идва една нова култура на света — идват нови хора с ново съзнание. И един от главните отличителни белези на тази култура ще бъде това, че центърът на човешката дейност ще се прехвърли към сутринта. Вместо да бъдат повече дейни през вечерта и дори през нощта, както е сега в някои среди на обществото, хората на новата култура ще бъдат повече дейни през сутринта. Вечерният и нощният живот, който се живее днес от мнозина, особено в големите градове, ще се превърне в утринен живот. Нощта е дадена за сън и почивка на човека и ще се използува за това, а утрото и деня ще бъдат използувани за всичките видове на човешката дейност, физическа, интелектуална и духовна.

Самото прехвърляне центъра на тежестта на човешкия живот към утрото, ще стане паралелно с промяната на самото съдържание на този живот. Един е нощният живот и съвсем друг е живота на утрото. Това е ясно като бял ден и не се нуждае от доказателства: то е очевидно. Лошите мисли, чувства и постъпки нямат тия условия за проявяване, каквито имат през нощта. Утрото предразполага към чистота и добро. То пречиства нашия душевен живот, нашите мисли и чувства, също тъй, както утринният въздух и утринната свежест пречистват и укрепяват тялото ни.

Затова хората на новата култура ще правят своите разходки повече сутрин, отколкото вечер, както е сега. Тия разходки ще бъдат комбинирани с гимнастика, песни и дълбоко дишане. Всичко това ще влее в човешкия живот една нова и мощна струя на здраве и красота. Човек ще се пробуди от духовния си сън, ушите му ще се отворят за гласа на природата и очите му ще видят красотата и мъдростта, които са били скрити досега от него.

Природата, с всичката своя утринна красота и свежест, слънцето и чистият въздух на утрото, ни очакват. Те ни предлагат изобилен живот. Ние трябва да вземем това, което те ни дават. А за това е нужно само за станем рано. Да си легнем рано, за да можем да имаме достатъчно време да си отпочинем и да станем рано. Тук ние се възвръщаме към народната мъдрост: „Рано лягай, рано ставай“. Тази максима е ключ за . дълъг живот и за успех в живота.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...