Jump to content

ПЛОДОВЕТЕ


Recommended Posts

ПЛОДОВЕТЕ

Плодовете са първата храна на човека. (СЪБУЖДАНЕ - 16).

Адам, който е живял в рая и се хранил с най-интелигентните растения и плодове, се отличавал с голяма ученост ... Учен човек бил Адам, но като напуснал рая, изгубил знанията си. Защо? Защото бил лишен от онази храна, която имал в рая. Храната го правела учен. (ПЪТ КЪМ ЖИВОТА - 69).

Плодовете, с които са се хранели първите човеци, не са като сегашните, които се отглеждат на Земята, напоена с кръвта на хората и на животните, както и с техните нечистотии. Какви ще бъдат плодовете, които са расли върху гробовете на хората? Нездравословни, нехигиенични, понеже са черпили сокове от човешките мисли и чувства. Засега чувствата и мислите на хората не са чисти ... Нечистата почва не може да роди чисти плодове. (ДЕЛАТА БОЖИИ - 324).

Плодовете не са нищо друго, освен съвкупност от енергии, които функционират в тия форми. (ЖИВА РЕЧ - 72).

Всеки плод прилича на хубава, съдържателна книга, върху която са работили стотина професори ... Плодът е фабрика, в която са работили множество съзнания. Следователно, ако не знаете как да се отнасяте с плода, вие влизате в разрез с всички тия съзнания. (БОЖИЯТ ГЛАС - 167).

Всеки плод - физически, сърдечен или умствен съдържа специфична енергия в себе си. Ябълката дава един род енергия, крушата - друг род. (БОЖЕСТВЕНИТЕ УСЛОВИЯ - 125).

Като ядеш някакъв плод, трябва да знаеш, какво е вложил Бога в него. (АБСОЛЮТНАТА ИСТИНА - изд. 1994 г. Хелиопил - 54).

Изобщо, всеки плод служи за проява на една или друга добродетел в човека. Разнообразието на добродетелите ще зависи от употребата на различни растения и плодове за храна. Има растения, които правят човека благоразумен. И човек трябва да развие усет от какви плодове се нуждае, за да трансформира енергия от тях. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - II том - 188).

Всеки Божествен плод има своето велико предназначение. Следователно, ако се храниш с ябълки, ще придобиеш едно качество, ако се храниш със сливи, ще придобиеш друго качество. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 335).

За в бъдеще, когато хората се научат да се хранят правилно, те няма да употребяват само една храна, например само сливи или само ябълки, но ще употребяват разнообразна храна. (ВЕХТОТО ПРЕМИНА - 220).

Изобщо, продълговатите плодове представят интелигентност, а валчестите, кръглите - живот на чувства. (ЖИВА РЕЧ - 72).

Растенията и плодовете съдържат такъв род енергии, в зависимост от планетите, с които са свързани. Черешата се намира под влиянието на Венера, ябълката - на Венера и Скорпион. (СВЕТОТО МЯСТО - 77).

Има цяла една наука, какви плодове да яде човек, понеже плодовете различно въздействат на човешкия мозък. Има плодове, които въздействат на личните чувства на човека. (СЪГЛАСУВАНЕ НА МИСЛИТЕ - 28).

Научил ли е човек какво съдържание и какъв смисъл има всяка храна? Някой изяде една ябълка, без да си отговори какви елементи съдържа тя, отде е дошла, под влиянието на коя планета се намира и т. н. Това трябва да се изучава всяка година, понеже миналогодишните ябълки не приличат на тазгодишните нито по състав, нито по влияние на планетите ... Днес съзнанието ви се приготвя, за да можете в бъдеще да се ползвате от храната, която употребявате. (ПЪТ КЪМ ЖИВОТА - 71).

Плодовете, които зреят през май и юни, се различават от тези, които зреят през август и септември. Който иска да бъде весел, жизнерадостен, нека яде череши, които зреят рано, в началото на месец май. Който иска да бъде философ, мъдър, да яде грозде - късен плод. (БОЖЕСТВЕНИТЕ УСЛОВИЯ - 282).

Всички растения са свързани помежду си, вследствие на което животът се прелива от едно растение в друго ... Цялото растително царство пък е свързано с Божествения свят ... Като държите тази мисъл в ума си, вие ще се ползвате от плодовете, от тях ще черпите възвишени енергии. (ДОБРИ НАВИЦИ - 292).

Попаднете ли на един плод, вие се свързвате с всички плодове от същия вид. За пример, ако ядете круша, вие се свързвате с всички круши от същия вид. И ако ядете крушата правилно, с благодарност, всички круши са доволни от вас. (БОЖИЯТ ГЛАС - 166).

Щом вземете един плод, първо изяждате месестата му част. Дойдете ли до костилката, вие или я хвърляте, или счупвате и изяждате съдържанието й. Обаче, това не се позволява. Дойдете ли до костилките на плода, Природата не позволява да ги ядете. Тя съветва всеки човек да изяде месестата част на плода, а костилката да посади в земята. (ДЕЛАТА БОЖИИ - 267).

Добре е плодовете да се ядат с малко хляб. Човек все таки трябва да се съобразява със своя вкус и тъй да използва плодовете. Употребявайте само тези плодове, които обичате, а които не ви са приятни, употребявайте по-рядко. При сегашните условия не е добре да се храните само с хляб или само с плодове, това е крайност. (БЕСЕДИ И НАПЪТВАНИЯ - 1920 г. - 35).

Новата култура не позволява да се вадят никакви екстракти, никакви есенции от плодове. Всичко трябва да се употребява в естествен вид, както При[...]. (ВЪЗМОЖНИ ПОСТИЖЕНИЯ - 63).

Аз съм даже и против консервирането на плодове ... Консервираната храна пречи на правилното развитие на човека ... Консервирането на храните говори за израждане на човечеството. Докато храните се консервират, всякога ще съществуват болести. (УСЛОВИЯ ЗА РАСТЕНЕ - 202).

Човек трябва да знае как да се освобождава от вредните елементи, които се съдържат в храните. (БЪДЕЩЕТО ВЕРУЮ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО - 32).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...