Jump to content

ЖИТОТО


Recommended Posts

ЖИТОТО

Онзи, който иска да реформира, да организира своето тяло, най-първо трябва да се храни с жито, ориз, царевица, а после с плодове. Ечемикът не е за препоръчване. Той предизвиква затлъстяване на организма. Ръжта е хубава за ядене. (СИЛА И ЖИВОТ - VIII серия - 33 беседа -15).

Било е време, когато житото е расло само без да го сеят хората. При това, първоначално житото е било много едро (като дренки). Колкото по-умни и по-културни ставали хората, толкова по-малки ставали житните зрънца. (ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА - 345).

Ще кажете, че се храните с житен хляб, значи първата ви храна е зърнена. Някой пък се хранят повече с царевица, също зърна. Обаче, има разлика между, житото, царевицата, ечемика, овеса и другите зърнени храни. Не е все едно, дали ще употребяваш жито, царевица или овес. Енергиите на житото се коренно различават от енергиите на останалите зърнени храни ... Който иска да стане идеалист, да се храни с овес. Ако искаш да бъдеш здрав, да придобиеш мускули, сила, яж жито. (УСЛОВИЯ ЗА РАСТЕНЕ - 116).

Аз мога да докажа на учените, че Христос е скрит в житото зърно ... Ще взема едно житно зърно, ще го поставя на силно увеличение и ще видите, че в него е скрит зародишът на човека. Който знае законите и условията за развитието на човека, като постави това зърно при тези условия, от него ще излезе, какъвто човек искате - талантлив, гениален или светия. Знание е нужно за това. (УСЛОВИЯ ЗА РАСТЕНЕ - 118).

Аз предпочитам суровото жито пред топлия, печен хляб. В житото има витамини, които при печенето на хляба изчезват. При меленето на житото с воденичен камък се губи голяма част от неговата хранителност. (ВЕЛИКАТА РАЗУМНОСТ- 5).

В кой вид житото е по-хранително - варено жито или печен хляб? - Според мене вареното жито е по-хранително от хляба. (ФАКТОРИ В ПРИРОДАТА - 158).

Засега по-здравословна храна от житото няма. Обаче, тъй както днес мелят житото и приготвят хляб, голяма част от хранителните му вещества се губят. (ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОТА - 268).

Онова, което е необходимо като храна на човека в сегашния му живот - житото, днес то е в изобилие, и никой човек няма право да се оплаква, че ще умре гладен. Мнозина се оплакват, че животът бил тежък. За когото животът е тежък, нека яде сурово жито. (ЗАТОВА СЕ РОДИХ - 302).

Житото е по-полезно от всички други храни и плодове, които сега съществуват. То прави най-голямата услуга на човечеството. (НАУКА ЗА ЖИВОТА - 5).

Ще вземеш 100 грама жито и ще го разделиш на три части: сутрин 30 грама, на обяд 30 грама и вечер - 40 грама. След всяко ядене ще пиеш по 1 - 2 чаши гореща вода. (НОВАТА МИСЪЛ - 176).

Житото съдържа енергия, каквато печеният хляб няма. (НОВАТА МИСЪЛ - 176).

Хората започват да го мелят, да го превръщат в брашно, да хвърлят люспите му като нехранителни и т. н. Обаче, някои учени казват, че хранителността на житото е и в люспите. Ето защо, като ги хвърлят, хората се лишават от тяхната хранителност. (УСЛОВИЯ ЗА РАСТЕНЕ - 117).

Меленето на житото е човешко изобретение. В бъдещата култура воденици няма да има .... Когато житото се мели, голяма част от маслата, както и от хранителните им сокове, изчезват. След като смелят житото, турят брашното в чували, дето стои по пет-шест месеца. Това брашно вече не е живо. То е изгубило своята жизненост, всякакъв живот от него изчезва. Ето защо най-добре е житото да се не мели, да се яде сурово, но понеже съвременните хора нямат здрави зъби, житото трябва да се вари поне, и в този вид, докато е още топло, да се яде. Ако остане жито от днес за утре, то не трябва да се яде. Всеки ден трябва да се вари прясно жито ... Умният човек може да свари житото за 10 минути, а глупавият ще го вари с часове. (ПРОСТИТЕ ИСТИНИ - 14).

Не е нужно житото да се мели. Достатъчно е житото да се счука и така да се яде. (НАШЕТО МЯСТО -145).

В житото, което храни цялото човечество, се крие Божествен елемент. (БОЖЕСТВЕНИТЕ УСЛОВИЯ -143).

Само онзи може да изкара чисто и здравословно жито, който е орал, сял и жънал с любов и песен. (ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЩАСТИЕ - 363).

Докато се оре земята с железни плугове, хората ще продължават да се бият и самоизтребват. Земята не търпи никакво желязо. То съдържа груби енергии, които се предават на хляба. И човек като яде този хляб, с него заедно приема енергиите на желязото. (УСЛОВИЯ ЗА РАСТЕНЕ - 116).

В житото, при седенето му дълго време в хамбара, са се образували някои вредни елементи за човешкия организъм. (БЪДЕЩОТО ВЕРУЮ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО - 32).

И качамакът е на място, но скоро се смила. Който яде качамак, скоро огладнява. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - З71).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...