Jump to content

БЪДЕЩО ХРАНЕНЕ


Recommended Posts

БЪДЕЩО ХРАНЕНЕ

Бъдещето на човека се определя от храната, която употребява. Колкото по-чиста и здравословна храна употребява, толкова по-велико и светло бъдеще си приготвя той. (ДЕЛАТА БОЖИИ -148).

Ако за физическото си съществуване човек трябва да яде, да дъвче храната си, да я изпраща в стомаха и в червата, това още не значи, че Природата не знае други методи за хранене. Днес тя си служи с един метод за хранене на човека. Обаче, ще дойде ден, когато тя [...]. (СЛУЖЕНЕ, ПОЧИТ И ОБИЧ - 7).

Питам: Има ли друг начин за хранене, освен тоя, по който хората сега се хранят? Има и друг начин. В бъдеще хората ще приемат храната направо от Природата, както днес приемат въздуха. Тогава храната няма да се мели, да се пази в хамбари, да се меси, както става с житото. (НОВИЯТ ЧОВЕК - 205).

Тази материя, която житото и всички останали растения извличат от земята и после преработват в организма си, адептът, който разбира законите на Природата, може да я вземе от въздуха, да я сгъсти и да създаде от нея всичко, каквото пожелае. Като извлече от въздуха елементите, които са необходими за растене на житото, от тях той може, в късо време, да приготви хляб, колкото иска ... За да стане материята годна за храна, тя трябва първо да премине през камъните, после през растенията и най-после да се приеме и от човека. (БЛАГОСЛОВЕНА МЕЖДУ ЖЕНИТЕ - 74).

За в бъдеще хлябът, плодовете, всички храни изобщо ще бъдат в самия човек. Достатъчно е да помисли за крушата, и тя веднага ще се изпречи пред него ... Това ще бъде само за вярващите в Единния Бог. Който вярва в много богове, той ще ходи да оре и да копае. (ЛЮБОВ КЪМ БОГА - 150).

Лекарите ... казват: Съвременният човек не може още без месо. Който иска да влезе в расата на Любовта, трябва идейно, по убеждение да се откаже от месото. Човек трябва да пресъздаде своя организъм.

Хората на новата раса ще се хранят изключително с растителна храна. (ПОУЧАВАШЕ ГИ -

Хората от шестата раса ще се хранят с по-чиста, по-здравословна храна от сегашната, ще изхвърлят от употребление ножовете и вилиците. Медните съдове ще се заместят със съдове от по- благороден метал, но до идеалния, до съвършения начин на хранене, още няма да дойдат. (КОЗАТИВНИ СИЛИ - 127).

Единствената здравословна храна за сегашния човек е растителната - тя смекчава неговото грубо естество. За в бъдеще човечеството ще достигне такова развитие, че ще може да извлича необходимите хранителни вещества направо от живата Природа. Днес хората извличат хранителните вещества за своя организъм от растенията и животните, но след време те ще ги извличат направо от Природата. И тази храна ще бъде чиста, съвършена и напълно здравословна. Това ще бъдат най-фините сокове, които човек днес не може да си представи. В тази фаза на развитие, животни няма да има на Земята. Човекът ще остане само с растенията - никакви животни няма да има наоколо му. Тогава и мислите на човека ще се пречистят, защото ще се освободят от животинските влияния. (МОК - IVг. - 19 беседа - 18).

Има същества, които се хранят с въздух, светлина и топлина. Те са високо организирани, поради което могат да използват елементите на въздуха, на светлината и на топлината. (БОЖЕСТВЕНАТА МИСЪЛ – „Методи за хранене“).

За в бъдеще храната може да се възприеме от цялото тяло, от порите му, без да се дъвче. (СИЛА И ЖИВОТ - 3 серия - 99).

Като не владеят този закон, да се хранят чрез порите си, ... направо от въздуха, ... съвременните хора употребяват много храна. (НИ МЪЖ, НИ ЖЕНА - 206).

Време е вече човек да живее и се храни по нов начин. Трябва да обичаш светлината като храна, мисълта - като храна, чувствата и постъпките си - също като храна. Да се храниш с мисълта си, това значи да усилваш ума си; да се храниш с чувствата си, това значи да усилваш сърцето си; да се храниш с постъпките си, това значи да усилваш волята си. (ФАКТОРИВ ПРИРОДАТА - 146).

Преди всичко човек трябва да се домогне до живия хляб, който се крие в Словото Божие. Щом намери този хляб, той ще разреши въпроса и за хляба от камъни. Словото Божие е висша, духовна материя, от която могат да се извадят екстракти за поддържане на човешкия живот. (ВСЕ ЩО Е ПИСАНО - 84)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...