Jump to content

Загубената магическа дума


Recommended Posts

2. ЗАГУБЕНАТА МАГИЧЕСКА ДУМА, КОЯТО ТЪРСЯТ КАБАЛИСТИТЕ – КЛЮЧЪТ НА ЖИВОТА.

 

Магическа сила се крие в Любовта. Тя е ключ, с който всичко затворено се отваря. Любовта си има свое свещено име – загубената магическа дума, която търсят кабалистите от всички времена. Свещеното име на Любовта – това е магичният ключ на безсмъртния живот. Чрез него всички отрицателни енергии се превръщат в положителни. С него човек може всичко да направи. Затова се казва, че за Любовта всичко е възможно. Единствената сила, която може магически да преустрои цялото същество на човека, е Любовта. И тя трябва да проникне навсякъде у него, да проникне в най-малките гънки на неговата душа, за да го преобрази. (184, с. 29)

 

И камъкът разбира Любовта! Камъкът може да възстанови блясъка си само по закона на Любовта. Истинската дума, която определя понятието Любов, днес е забравена. Всички хора търсят тази дума, искат да си я спомнят, да я намерят. Щом си я спомнят, щом я намерят, с това заедно те ще намерят ключа на живота. Всички кабалисти, навремето още, както и днес, търсят този ключ. Защо? Защото само този ключ е в състояние да оправи обърканото кълбо. Животът на съвременните хора е това объркано кълбо. Достатъчно е един възел от него да се развърже, за да почне по-нататък да се оправят обърканите конци. Този ключ ще развърже първия възел, който хората от хиляди години насам се мъчат да развържат. (39, с. 150)

 

Казано е: „Да възлюбиш Господа, да възлюбиш и своя ближен.“ Само така ще разбереш закона на новораждането и закона на растенето. Само оня може да люби, който познава законите на Кабалата. Любовта към Бога е сила, която действа в цялата Природа. Буквите Л, К, Б, с които започват думите „Любов към Бога“ имат различно значение, понеже чрез тях се проявяват различни сили. Любовта подразбира сили във възходящо състояние. Буквата К крие сили, които са неуравновесени, затова трябва да се преобразят. Буквата К трябва да се превърне в живот, в буквата Ж – в уравновесени сили. Животът трябва да расте, да се развива правилно. Това се развива чрез прилагане на Любовта към Бога и към ближния. (71, с. 40)

 

Какво донесе Христос в света? Донесе нещо, но какво? Туй, което Христос донесе, хората го изгубиха, няма го. И трябва да търсим изгубеното, което Христос донесе. (136, с. 272)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...