Jump to content

Две - 2


Recommended Posts

2

Вие трябва да знаете при какви условия се е родило числото всяко число. Числото две се е родило при големи борби. Тогава в цялата Природа, в Космоса са се явили огньове, светове са се разделяли, ангели са падали. Епохите, през която се образувало числото две, е забележителна с голямо творчество, но и с големи борби, с големи падания и ставания. Когато двама души се съберат на едно място, те имат условия да се карат. Човек сам със себе си не може да се кара. Трима души не могат да се карат. те не могат да въстанат един против друг... Светът е създаден при раждането на числото две тази епоха е забележителна с творчески дух. Тогава някои ангели са паднали и са слезли на Земята, а други са останали на небето. те и до сега пазят местата си. Тогава се явил законът на поляризирането. (ВЛИЯНИЕ НА СВЕТЛИНАТА И НА ТЪМНИНАТА -12)

Какво представя самоопределението на двойката? - (Поляризиране). - Какво нещо е поляризирането? - (Проявяване). Числото две, двойката представя материята, т. е. закон на материалния свят. (ДОПИРНИТЕ ТОЧКИ В ПРИРОДАТА -183)

Числото две работи навсякъде в Природата. В ума всякога се пораждат две мисли, а в сърцето две чувства. това са полюси, между които човек се движи. (ФОРМИ В ПРИРОДАТА - 29)

Всеки трябва да започне с числото две, като творческо числи, с което БОГ е започнал създаването на света... В това число се крие първичната душа, за която никой няма право да се произнася. Когато душата завърши своето развитие, вие имате право да се произнасяте. (БОЖИЯТ ГЛАС - 275)

Любете чистото две и не се произнасяйте за него. За числото две не казвайте нито добро, нито лошо, както БОГ е премълчал. На това число дават различни имена, но нито едно от тях не е истинско. Някой го наричат зло, други - мая, трети - съдба. Каквото име да му дадете, все е неправилно. Важно е, че за него не трябва да се говори... Дойдеш ли до съдбата си, нищо няма да говориш - нито добро, нито зло. (БОЖИЯТ ГЛАС - 274)

Числото две е най-мощното, непобедимо число. Следователно, числото две не е нищо друго, освен Любовта. Затова, именно, казваме, че Любовта е единствената мощна сила, която от нищо не се огъва. Двойката е в състояние да огъне даже единицата. Като цяло число, двойката е непобедима, но като дроб, в вид на 2/3 т. е. във вида на отношението 2:3, двойката вече се влияе от числото три. (МЕТОДИЗА САМОВЪЗПИТАНИЕ- 69)

Двойката е майка на нещата. Тя е втората видима причина. (ДОПИРНИТЕ ТОЧКИ В ПРИРОДАТА - 184)

В двойката се проявяват два велики центъра - Божественото и ангелската съзнание. (ДОПИРНИТЕ ТОЧКИ В ПРИРОДАТА -184)

Двойката е отрицателно число, което нарежда нещата... Двойката е творческо число на Божествения свят. (ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА -102)

Какво приложение има числото две в живота? - Числото две се намира при зараждане на всяка мисъл, на всяко чувство и на всяко действие на човека. При това положение непременно ще дойдат изпитания и страдания, но вие трябва да се радвате, защото имате възможност да разберете значението на това число. Съвременните хора разбират най-добре числото две... Защото страдат. дето има страдания, там присъства числото 2. (ВЛИЯНИЕ НА СВЕТЛИНАТА И НА ТЪМНИНАТА -13)

Знайте, че числото две всякога носи със себе си нещо хубаво. началото може да бъде лошо, но краят е всякога добър. (ВЛИЯНИЕ НА СВЕТЛИНАТА И НА ТЪМНИНАТА -14)

Двойката е най-мощното число в света. То е вратата, през която можеш да влезеш и да излезеш. С числото две, човек може да работи. (МЕТОДИ ЗА САМОВЪЗПИТАНИЕ -159)

Числото две е закон на обичта... Числото две е още закон на производителност, на плодородие, на изобилие. (ДАЛИ МОЖЕ - 254)

Двойката представя пътя, по които дадено тяло се развива. (ДОБРОТО ОРЪЖИЕ -145)

Числото две пък показва законите, условията, при които трябва да работим на Земята. (КОЗАТИВНИ СИЛИ - 14)

Какво означава двойката? Тя е кофа, с която се пренасят нещата от едно място на друго. Двойката учи хората как да си помагат. Тя означава пълнене и празнене. (АБСОЛЮТНА ИСТИНА - 69)

Числото 2 е основа. (ЖИВИТЕ ТОЧКИ В ПРИРОДАТА -118)

Двойката означава настоящето - времето, в което човек днес живее. (ЖИВОТ, СВЕТЛИНА И СИЛА изд.1998 г. София - 71)

Числото две, двама работника, представя две разумни същества. (СЛУЖЕНЕ, ПОЧИТ И ОБИЧ - 139)

2 + 2 = 4 и 2х2 = 4. Тук и при събирането на числото 2 с 2, и при умножението му, се получава един и същ резултат. Числото 2 е закон на Любовта. Значи, докато Любовта действа, резултатите ... са едни и същи. (СМЕНИ В ПРИРОДАТА - изд. 1938 г. София - 180)

В числото две имате две единици, две съзнания, които се стремят към една и съща цел. Това движение ние наричаме „стремеж към БОГА” Следователно, стремежът към БОГА ражда Любовта. Значи, Любовта се ражда само между две души, между две съзнания, които се стремят към Първичното, към Божественото съзнание. (ДОПИРНИТЕ ТОЧКИ В ПРИРОДАТА - 221)

Богатият представя двойката. В Природата няма по-добро число от двойката, но и по-лошо число от него. Съберат ли се двама души на едно място, непременно ще се карат. - Кой ще ги примири? - Оня, който представя числото три. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА - II том -190)

Какво означава двойката? - Като съберете две единици, те дават числото две... Двойката съдържа качествата на единицата. Двойката е закон на противоречие. (ФОРМИ В ПРИРОДАТА -16)

Двойката означава човек с много ниви, а единицата - човек с малко ниви, при това, с граници. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА - II том -189)

Всеки човек е определено число. Не само това, но и мъжът, и жената представят строго определени, неизменни числа. Истинската жена представя числото две. Намерите ли това число, ще знаете, че по-добра жена не можете да срещнете. Рядко се среща това число цяло, все ще има някакъв придатък към него, или някакъв недоимък. щом числото две не е цяло, жената не е само жена, все има някаква силно проявена мъжка черта. Ако днес мъжа и жената не живеят добре, причината за това се крие в факта, че мъжът се жени за жена, която е повече мъж, отколкото жена; и жената се жени за мъж, който е повече жена, отколкото мъж. Това е едно голямо нещастие за съвременното човечество. (БОЖИЯТ ГЛАС - 271)

Според кабалистите, двойката е женско число. Значи 2х2 - две жени в една къща. Могат ли две жени да живеят заедно? - Могат. Едната е майка, другата дъщеря. (ЛИКВИДАЦИЯ НА ВЕКА - 310)

Жената представя числото две. Двойката съдържа качествата на едното и на двете, но тя съдържа в себе си едно особено качество - примирение. Значи жената има силата на примирява нещата. тя проявява силата си, когато дойде числото три - солта. (ФОРМИ В ПРИРОДАТА -17)

Двойката пък е жена. Докато е сама тя няма никаква власт да заповядва. Тури ли се нула след нея, тя придобива власт и може да заповядва на 20 души. Жена, която заповядва показва, че тя у директорка на някакъв пансион или на някои приют, дето има 20 подчинени. (ФОРМИ В ПРИРОДАТА - 22)

Не трябва да се произнасяте за числото две. Единственото нещо, за което не трябва да давате мнението си, това е числото две. Искате ли да ви е мирна главата, не се произнасяйте за числото две. Понеже числото две представя жената, ще знаете, че нямате право да се произнасяте за характера на жената. Речете ли да се произнасяте за жената, непременно ще ви сполети някакво нещастие. За да ви е мирна главата, каквото мнение да имате за жената, не го изказвайте. Под думата „жена” ние не разбираме формата на жената, но разглеждаме жената като принцип. Следователно, дойдете ли до числото две, поклонете се, погледнете към БОГА и кажете: „Господи, само Ти знаеш тази работа. Ако Ти не казваш мнението си, аз още повече нямам право да се произнасям”... Когато е създавал света, за всеки ден БОГ се произнесъл, че това, което е създал е добро. Само за втория ден не се е произнесъл... Щом искаш да се освободиш от противоречията в живота, като се намериш пред числото две, не давай мнението си, но кажи: „Божия работа е това”. (БОЖИЯТ ГЛАС - 272)

Следователно, слизането на духа подразбира отдалечаване от БОГА. Първобитният човек, за да научи един основен закон, който до тогава не е знаял. Значи, от четирите закона той трябва да научи, че човек трябва да се разделя, да се умножава, да се изважда и да се събира, докато най-после се върне при БОГ А (МОК - IV г. - 9 л. -172)

2 - означава дробовете. (ВЕЛИКАТА РАЗУМНОСТ-161)

Ако знаеш тайната на двойката, ще станеш слуга. (ФАКТОРИ В ПРИРОДАТА - 71)

Като напишем или изговорим числото две, веднага изпъкват в уча ни две очи, две уши, две ноздри, две отвърстия на устата: едното води към белия дроб, а другото към хранопровода. От тук виждаме, че числото две играе важна роля в човешката глава. (ДАЛИ МОЖЕ - 254)

Когато искате да напишете числото две, въпросът е сложен. Първо се образува един малък кръг (О), които показва пътя на човешкото съзнание, което, наместо да се движи в орбитата си, се развива навън, първо по посока „с”, а после слиза надолу, по посока „е”. причината за това е, че друг някакъв център е повлиял на човешкото съзнание и го заставил да измени пътя на своето движение. Но и това влияние на центъра „е” се изменя, защото иде друго по-солно влияние, от центъра „d”, което заставя силите на първичното съзнание да се изменят, да образуват по-малък кръг от първия. След това иде влиянието на центъра „ш”, а най-после иде влиянието на центъра „к”, който повдига човешкото съзнание нагоре. Следователно, всяко съзнание, което преминава през двойката, преживява сложни процеси. (ДОПИРНИТЕ ТОЧКИ В ПРИРОДАТА - 220)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...