Jump to content

ЧОВЕКЪТ


Recommended Posts

ПРЕРАЖДАНЕТО

ЗАКОН ЗА РАЗВИТИЕ

ЧОВЕКЪТ

Има аналогия между раждането на човека на Земята и раждането му, т.е. излизането му като душа от Божественото съзнание. Моментът на излизане на душата от Великото съзнание е точно определен. В това отношение всяка душа представя единица, т.е. някаква строго определена величина. Важна е тази единица в живота. В Божественото съзнание тя играе голяма роля и заема особено място. Щом сте влезли в живота, вие не можете да изчезнете. Нищо не е в състояние да се противопостави на Божествената идея, която ви е подтикнала да слезете на Земята. (ДОБРИ НАВИЦИ - изд.1936 г. София - 41)

Нищо не е в състояние да се противопостави на Божествената идея, която ви е подтикнала да слезете на Земята. (ДОБРИ НАВИЦИ - изд.1936 г. София - 41)

Тези, които умират, ги пущат в Чистилището. Тези, които ги бракуват (тези, които заспиват), те чакат прераждане. Тези, които заминават, отиват в Рая. Грешните се мъчат. Тези, които се стремят да се усъвършенстват, те се трудят, а пък тези, които помагат на другите, те работят. (ВЕРИГАТА - изд.2007 г. София - 138)

Като се ражда и преражда и работи съзнателно върху себе си, човек вае своето лице, докато се представи пред Бога като завършена, съвършена картина. (ВЕЛИКИТЕ УСЛОВИЯ НА ЖИВОТА - 15)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...