Jump to content

ЗАЩО СЕ ПРЕРАЖДАМЕ


Recommended Posts

ЗАЩО СЕ ПРЕРАЖДАМЕ

Какъв смисъл има животът, който трае само един ден? Това е живот на еднодневката. При това, често ние срещаме случаи, когато някой човек се роди сутринта, живее до вечерта и умира. Каква култура може да има в такъв живот?... Красотата на живота седи в дългия разумен живот. (ПРАВЕДНИЯТ - изд.1930 г. София - 41)

Хората са съществували и преди историческите времена, съществуват и днес; те се раждали и прераждали, благодарение на което придобивали по нещо ново, усъвършенствали се. Човек се преражда, но с нови имена. (СИЛА И ЖИВОТ - ll том - изд.2006 г.София - 241)

Който се е родил от баща и майка, ще се ражда и преражда много пъти на Земята. Глупавият ще се ражда и преражда, докато стане умен. Обикновеният трябва да стане талантлив, гениален, светия, Ангел и т.н. Ако за всяко живо същество няма условия да се развива, животът губи своя смисъл . (СИЛА И ЖИВОТ - ll том - изд.2006 г.София - 466)

Има три причини за прераждане: първата е, че има души, които са дошли за изкупление; втората е, че има души, които са родени, за да се усъвършенстват и трета е, че има души, дошли да помагат. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТ ДУША - I том -212)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...