Jump to content

ОТ КАКВО ДА СЕ БОИТЕ


Recommended Posts

ОТ КАКВО ДА СЕ БОИТЕ

Онзи, който изпълнява Божията Воля, няма от какво да се бои. (СИЛА И ЖИВОТ - I серия - изд. 1924 г. - 170)

Аз като говоря, имам страх. От какво се страхувам? -Да не би да кажа нещо, което да не е вярно. Аз се страхувам, да не кажа нещо, което да не е съгласно с Божията Любов, с Божията Мъдрост, с Божията Истина. Само пред Бога имам страх, затова претеглям своите думи. Всички трябва да имаме един свещен страх.! (ЗАВЕДОХА ИСУСА - второ издание, 2008 г. София -184)

Един страх човек трябва да има - да не му дадат да носи по-тежко, отколкото може до носи. От това трябва да се страхува. Да се страхува да не би да му кажат една тежка дума, която да не може да носи. Да не му направят едно добро, за което да не може да се отплати. Този страх е единствения, който благотворно действа и не поврежда хората. За всичките други видове страхове човек плаща скъпо и прескъпо. (ПЪТ НА ЗАЗОРЯВАНЕ - 378)

Когато сте в един параход, който се клатушка, и се страхувате, каква полза имате от страхуването? Стойте спокойно, имайте доверието на едно дете... Гръм или буря има - не се бойте! (СИЛА И ЖИВОТ II серия - изд. 2006 г. София - 277)

Всички се плашат от войната... На какво се дължи войната? На неизпърнение на Божията воля. (СИЛА И ЖИВОТ II серия - изд. 2006 г. София - 396)

Старите хора умират от страх. (ЗАВЕДОХА ИСУС - второ издание 2008 г. София - 191)

Не се страхувайте от смъртта. Който греши и не търси Бога, само той умира, който изпълнява Божията воля, той не умира... Човек трябва да казва: "Ние ще заспим, ще съблечем старите си дрехи, и ще се изменим" - така трябва да се гледа на смъртта. (СИЛА И ЖИВОТ II серия - изд. 2006 г. София - 388)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...