Jump to content

СВОБОДАТА


Recommended Posts

СВОБОДАТА

Свободата е стремеж на човешкия ум, сърце, душа, дух. Свободата - това е животът; а животът е предназначен да търсим Истината. (ДУХЪТ И ПЛЪТТА - изд. 1933 г. Пловдив - 105)

По какво се отличава свободата? - Тя дава широк простор на действие. В необходимостта има само един път - вие сте впрегнати... В свободата вие имате избор. (ДУХЪТ И ПЛЪТТА - изд. 1933 г. Пловдив - 109)

Свободата дава възможност на човека да се прояви. (ГОЛЕМИЯТ БРАТ - изд.1939 г. София - 9)

Свободата не може да се прояви без Истина... Истината пък ще ни научи на Великия закон, който ще определи правата посока на нашето движение. (ЗАТОВА СЕ РОДИХ - второ издание -2010 г. София - 218)

Аз считам хората свободни. Само страхливите не са свободни . (ДУХЪТ И ПЛЪТТА - изд. 1933 г. Пловдив - 109)

Господ ни е дал в света пълна свобода и ни казва: "Аз ви давам живота, с който можете да разполагате както искате.” (ВЛИЗАНЕ - изд. 1930 г. София - 136)

Вие мислите, че като сте на Земята, сте свободни. Никой не е свободен. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - старо издание - 161)

На Земята човек е затворник, изпратен на заточение. Отсега нататък човек трябва съзнателно да работи за освобождението си, да се върне от заточение. (БАЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - изд.1940 г. София - 218)

Освобождението на човека от затвора зависи от неговите правилни възгледи за законите на живата Природа. (СЛУЖЕНЕ, ПОЧИТ И ОБИЧ - изд.1940 г. София -18)

Вие, хората сте окупирани от тъмни сили. Правиш нещо, което не искаш. Това показва, че си окупиран. Невидимият свят сега иде да ви избави от окупацията. Вие трябва да бъдете господари на положението. Няма да оставяте на съществата по-низши от вас да ви заповядват. За да се освободи от влиянието на низшите същества, човек трябва да има Любов. Щом човек познае Любовта, всяко престъпление, всеки грях изчезва. (ИЗВОРЪТ НА ДОБРОТО - изд.1922 г. Варна - 51)

Сега Бог е хванал хората за врата, пъхнал ги е във водата и ги държи там, докато сами почувстват нужда от свобода. Това е Божественото училище, през което всички трябва да минат, за да научат нещо. (СИЛА И ЖИВОТ II том, изд."Бяло Братство" София, 2006 -16)

Жени и мъже се борят за свобода. Животни и растения се борят за свобода. Всичко живо се бори за свобода. Душата на човека се стреми към свобода, но за да я постигне, на помощ трябва да дойде Духът със своята сила. Бог желае нашата свобода. Следователно това движение в света за свобода се дължи именно на Божественото. Стремежът на човека към свобода е Божествен. Воювайте не само за своята свобода, но и за свободата на всички живи същества. Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички . (ЛЪЧИ НА ЖИВОТА - старо издание - 285)

Не отричам борбата, но тя трябва да бъде основана на Божествените закони - тя трябва да съгражда живота; разрушава ли го, тя е анархия. В борбата се цели свобода, а виделината има за цел тъкмо това - да ни направи свободни . (СИЛА И ЖИВОТ II том, изд."Бяло Братство", София, 2006 - 342)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...