Jump to content

КАК ДА СМЕ СВОБОДНИ


Recommended Posts

КАК ДА СМЕ СВОБОДНИ

Някой човек идва на Земята, за да изкупи своите прегрешения. Друг - за да се усъвършенства. Друг идва, за да помага на другите. За тези три неща човек идва на Земята. Ако те изпратят за изправяне, това не е по твоя воля, по закон си дошъл. Като те пратят като ученик, да се учиш, да се усъвършенстваш, малко си по-свободен. А като си дошъл да помагаш, ти си още по-свободен . (ИЗВОРЪТ НА ДОБРОТО - изд.1992 г. Варна - 343)

Днес всички хора искат да бъдат свободни, но не знаят по какъв начин да добият свободата си. Те казват: "Ние сме свободни да мислим каквото искаме и както искаме.” Те са на крив път. Човек не е свободен да мисли както иска, нито е свободен да прави каквото иска. Човек трябва да мисли право. Ако пък върши каквото му дойде на ум и каквото иска, налага му се това, което не иска. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - изд.1940 г. София - 19)

Човек е свободен само, когато изпълнява Волята на Бога. Човек трябва да знае във всеки момент каква е Волята на Бога и да я направи. Когато Бог каже нещо на човека и той го направи веднага, така ще бъде свободен. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - изд. 1999 г. София - 287)

Да се научите да бъдете свободни! Без любов свобода няма! Да проявиш правилно Любовта - това е свободата! Когато дойде любовта, ние туряме най-големите ограничения, а пък тя всичко къса! Туряме това - тя го скъса. Туряме друго - тя къса. И най-после казваме, че животът няма смисъл. Щом дойде любовта, ще се качиш на нейната кола и дето те заведе тя! Няма да се страхуваш! Тя е единствената кола, с която си в безопасност. (БОЖЕСТВЕНИЯТ ИМПУЛС - бес. "Музикално утро" - изд.1999 г.)

Виделината има за цел... да ни направи свободни. (СИЛА И ЖИВОТ II том, изд.Бяло Братство, София, 2006 - 342)

За да бъде човек весел, трябва да бъде свободен от каквито и да е безобразни и лоши образи, да няма нещо да го мъчи. (МИЛОСЪРДИЕ, СМИРЕНИЕ И МОЛИТВА - изд Алфа-Дар , 2003 -100)

Свободата е един организиран свят. Всичко онова, което е хубаво и възвишено, Божествено, то е вече организирано... А пък щом страдате, значи, вие сте в един неорганизиран свят, който трябва да се организира... Работа ви дават. (СКРЪБ И РАДОСТ - изд. 1999 г. София - 265)

Прилежен ти бъди. Постоянно ти се труди. Така ще добиеш своята свобода. (ДВЕТЕ БОЖЕСТВЕНИ ПОСЕЩЕНИЯ - бес. „Двата полюса“ -. изд.1999 г. София)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...