Jump to content

ЗАПАЗВАНЕ НА СВОБОДАТА


Recommended Posts

ЗАПАЗВАНЕ НА СВОБОДАТА

Свободата не може да бъде устойчива в човека. След като си добил свободата, ти трябва да имаш устой. Ти казваш: "Дали ще устоя на свободата?" Там е знанието. Ако вие имате знание, вашата свобода може да има устой и може да има приложение. И вие ще изгубите свободата си. Има един начин, по който вие можете да изгубите свободата си. Представете си, че сте тръгнали в пътя като възрастен и блъскате жената на някой благороден човек. Тя ще падне и стражарят ви казва: "Престъпление си направил!" Ще ви закарат в участъка. (МИЛОСЪРДИЕ, СМИРЕНИЕ И МОЛИТВА - изд. Алфа Дар София - 129)

Да бъде човек свободен! - този е смисълът на живота. (НАШЕТО МЯСТО - изд. 1932 г. София - 159)

Пазете свободата на душата си! (ЛЪЧИ НА ЖИВОТА - старо издание София - 267)

За да бъде добър, човек трябва да пази свободата на душата си, силата на духа си, светлината на ума си и доброто на сърцето си. Мнозина отричат душата и духа. Няма защо да ги отричат. Те трябва да знаят, че само свободният има душа. Щом не е свободен, той няма душа. (ЛЪЧИ НА ЖИВОТА - старо издание София -267)

Та първото нещо е: Старайте се да бъдете свободни. И да поощрявате свободата! Не ограничавайте свободата! Защото свободата е израз на любовта! Не ограничавай свободата, в която любовта се проявява. И всичкото зло произлиза от това постоянно ограничение. В света съществува ограничение. (БОЖЕСТВЕНИЯТ ИМПУЛС - бес. "Музикално утро" - изд.1999 г.)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...