Jump to content

ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ СЪБЛАЗНИТЕ


Recommended Posts

ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ СЪБЛАЗНИТЕ

Казва Христос: „Горко на света от съблазните, защото неизбежно те ще дойдат; но горко на оногоз человека, чрез когото съблазънта дохожда". Съблазънта всякога образува едно малко вкисване, но вкисване не по подобие на подквасата... Вкисването произвежда разлагане у човека. (ДВАТА ПРИРОДНИ МЕТОДА - изд. "Фотинов" София - 27)

Туй, което днес руши живота, това са съблазните в света. На всяка една стъпка ние имаме съблазни . (ДВАТА ПРИРОДНИ МЕТОДА - изд. "Фотинов" София - 30)

Пазете се от съблазните на живота. Те са огън, който гори и изгаря. И светията се плаши от този огън. Красивата мома е огънят, чрез който изпитват светията. Тя е неговият професор, който ще се върне при Господа и ще Му каже, дали неговият син е способен и може ли да учи, или не... Фактът, че и той се поддава на изкушение, показва, че сърцето му не е изпълнено с Любов към Бог. (СЪБУЖДАНЕ - изд.1998 г. - бес. „Разтоварване на съзнанието“)

Всяко нещо, което ви съблазнява, трябва да се изхвърли. Разумният човек не трябва да се съблазнява от нищо. Онзи човек, който се съблазнява е своебразно дете; той е, според мене некултурен, прост, невъзпитан човек; той е човек, у когото няма никаква любов; той е човек, у когото няма никаква вяра; той е човек, у когото няма никаква надежда. Той е човекът, който се съблазнява от всичко. Следователно, всяка съблазън трябва да се изхвърли. От де да се изхвърли? - От вашия ум. За да бъде човек силен, не трябва да се съблазнява. До тогава, докато човек се съблазнява в света, той е слаб, той не може да расте и да се развива. Всяка съблазън е велика спънка в правилното развитие на човешкия ум и на човешкото сърце. (СИЛА И ЖИВОТ V серия - 25 беседа - старо издание - 7)

Жената е съблазън, когато се наконти със скъпоценни камъни и ходи между бедните хора, които имат нужда от тия скъпоценни камъни. Тя да не туря тия скъпоценни камъни на себе си, но да ги снеме от врата си, да натовари една кола с хляб, че да иде между бедните да раздава хляб. (ПОСЛЕДНОТО ДОБРО - изд.1997 г. София -бес. „Последното добро“)

Сета някои казват, че парите са съблазън. За слабия човек парите са съблазън, за силния и учения човек са едно благо. За слабите хора, жените са съблазън, но за учените хора са едно лично благо. (ПРИГОТОВЛЕНИЯТА ЗА СЪРЦЕТО, ll том - изд..1999 г. - бес. „Изново родени“)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...