Jump to content

ПОСТОЯННА РАДОСТ


Recommended Posts

ПОСТОЯННА РАДОСТ

Тъй както съвременните хора живеят, те не могат винаги да бъдат радостни. (НАШЕТО МЯСТО - 27)

Някой иска да бъде постоянно радостен. И това е възможно, но само за човек, който върви по Божия закон и изпълнява Неговата воля. (НАШЕТО МЯСТО - 27)

За този, който разбира законите, за него Земята е място за радост и веселие. (ОБЩ ОКУЛТЕН КЛАС - II г. - 7 беседа - 111)

Радвайте се на всичко, което ви обикаля. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - 173)

Живот със страдания и радости е за предпочитане пред живот без страдания и радости. Светския човек предпочита радостта пред страданието, а духовният - страданието пред радостта. Животът на светския човек започва с радост, свършва със страдание; животът на духовния човек започва със страдание, свършва с радост. Божествения живот започва с радост и свършва с радост. Той примирява радостите и страданията на обикновения и на духовния човек, като образува от тях Божествена радост. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - 150)

Христос иде!..Бог ще се открие в своята красота,.. ще направи всички хора да живеят чист и почтен живот, да бъдат всички свободни граждани на Земята... Всички ще бъдат весели и радостни. (ДВАТА ПРИРОДНИ МЕТОДА - 407)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...