Jump to content

КОЕ ДАВА РАДОСТ


Recommended Posts

КОЕ ДАВА РАДОСТ

Често хората изпадат в много смешни положения, като очакват другите да ги направят радостни и щастливи... Няма защо да очакваш от другите! (НАШЕТО МЯСТО - 33)

Кое дава радост на човека?.. - В ума на майката седи нейното дете, което й създава радост. В ума на учителя седи неговият ученик, когото той обича. В ума на бащата седи неговият син, който той обича... Всеки човек има по една душа, която той обича. (ВЛИЗАНЕ - 133)

Съберете ли две радости на едно място, твоята и на твоя ближен, ти си в царството на хармонията, в областта на щастието. Това е закон. (СЪБУЖДАНЕ - 76)

Онзи, който може да причини радост на жената, той непременно ще бъде мъж. И обратно: на жената може да причини скръб само подобното на нея, пак жената. Същото се отнася и за мъжа. Мъжът причинява скръб на подобното на себе си; жената причинява радост на мъжа. Дойде ли подобното в човека, той започва да се безпокои, става недоволен, че ще му отнемат радостта. (НАШЕТО МЯСТО - 22)

Бъди готов всякога да възприемаш новото!.. Новото подразбира разумния, съзнателния живот, който носи радост и веселие за човека. (КЛЮЧЪТ НА ЖИВОТА - 78)

Хората се радват, защото съзнателно или несъзнателно са попаднали в Божествената хармония.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...