Jump to content

4. Бялата ложа подготвя тялото на царя Юдейски


Recommended Posts

4. БЯЛАТА ЛОЖА ПОДГОТВЯ ТЯЛОТО НА ЦАРЯ ЮДЕЙСКИ

Какви приготовления правят потомците на Авеля-Сита - Бялата ложа за идването на многоочаквания цар Юдейски?

Семето на надеждата посадено в изораната от страдания душа на народа, като в най-добра почва хваща все по-дълбоки корени. Страданията и мъките на народа, това са чукът и длетото на скулптора - живот, който вае здравия, издръжливия, моралния и най-красивия образ на човешкия характер.

Страданията каляват и правят податлива материята за работата на духа, те пречистват материята, от която ще бъде изградено тялото на царя Юдейски, за да може то да издържи високите напрежения и силните вибрации. Защото един такъв велик дух като Христовия, не може да се роди и изяви в едно обикновено тяло, построено от обикновена материя! За Неговата проява трябва специална материя, която може да се приготви само в лабораторията на страдащите души!

Затова е казано, че от Авраама до Христа са 42 рода, които подготвят тялото на бъдещия цар.

Царят Юдейски най-после идва, и то когато условията на живота са най-лоши, положението на народа най-тежко, егоизмът и жестокостта са на своя връх, когато една бременна жена в един цял град, няма къде да роди!

Бъдещият цар Юдейски Се ражда в яслите на овцете.

Бихме казали, че е закърмен от овца, в противовес на закърмените от вълчица. Овцата е символ на най-алтруистичното същество, което всичко дава: вълна, мляко, децата си, кожата си, месото и тора си.

Йоан Кръстител беше изпратен преди Христа, за да направи пътищата на Христа прави, но той се отклони от своята задача. Изобличи Ирода, и беше обезглавен. Пътищата на Христа останаха неоправени, затова беше толкова тежка работата Му.

Раждането на този цар беше оповестено с появата на Звезда, и влъхвите от стария свят дойдоха и Му се поклониха. Той усвои цялата тяхна култура, и можа в най-ранните Си години да даде нещо съвсем ново на човечеството.

Каиновците бяха в тревога! Не се сбъднаха предположенията им. Те очакваха царя Юдейски да дойде със сила, блясък и дрънкане на оръжие, за които бяха се приготвили. Но бяха изиграни!

Цар Ирод разбрал от влъхвите за идването Му.

Тъкмо тук се надига малко завесата на мистерията, че Римската империя нямаше равна на себе си по сила в света, а се уплаши от едно пеленаче, и затова Ирод заповяда да избият 14 000 еврейски деца, за да бъде убит и бъдещият цар Юдейски.

Нови реки от кръв и сълзи потопиха Израил. Идването на Христа беше съпроводено с жертви.

Царят Юдейски дойде и започна Своята работа, но много скоро разочарова тези, които толкова дълго Го очакваха! Те мислеха, че ще бъде като всички царе, ще дойде като завоевател, затова първия ден викаха: „Осанна!”, а на другия ден: „Разпни го!”

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...