Jump to content

14. Какво е това душата


Recommended Posts

14. КАКВО Е ТОВА ДУШАТА

- А душата? - възрази работникът, и си тръгна.

- Душата? - Душа няма! Има само положителна наука с научни методи. Нейните постижения отдавна са изгонили Бога от ума на съвременния човек. Лично за тебе ми е жал! Най-трагичното е това, че ти не чувствуваш заблуждението си! А си най-добрият ми майстор! Искам да ти спестя излишните страдания, които ще ти причини безработицата. Откажи се от Дънов, и аз ще те оставя на работа.

- Аз мисля, че за да бъда уволнен или да остана на работа, това зависи само от Бога!

- Така ли мислиш? Ще видиш още сега, че това не зависи от никакъв Бог, а само и изключително от мене! Ето, уволнен си! Подай инструментите, с които работиш! Нито дума повече! Марш!

- Ако Бог не беше Ви дал тази сила и власт, какво бихте представлявали Вие? - възрази работникът тихо и спокойно, когато вече беше до вратата.

- Аз ли, аз какво съм? Ще те смачкам като дървеница! - И Христов се хвана с две ръце за бюрото, за да стане, но спокойствието на работника го спря.

- Да смачкате тялото ми е лесно - и децата мачкат буболечки, но какво можете да направите на моята душа? Не само Вие, но какво може да направи дори един цар, министър, полицай или който и да е човек пред силата на вярващия в Бога?

- Нито дума повече! Ще направим опит - аз те уволнявам, нека те върне на работа твоят Бог.

Работникът застана при вратата и си зашепна: „Благодаря Ти Господи, че мене избра, удостои ме аз да кажа Истината на една заблудена душа! Благодаря Ти, че мене принасяш в жертва!”

Началникът тъкмо се надигна да стане, за да го изрита, сети се наново за „Камо грядеши”, и картините на ужасите се замяркаха във въображението му.

А работникът продължаваше да си шепне: „Господи, Ти Който можеш от камъните да направиш чада Аврамови, дай ми светлина и ум, вложи в устата ми думи да кажа истината по най-добрия начин.”

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...