Jump to content

131 Пророчество за религията на труда, която ще дойде след 1945 г.


Recommended Posts

131. ПРОРОЧЕСТВО ЗА РЕЛИГИЯТА НА ТРУДА,

КОЯТО ЩЕ ДОЙДЕ СЛЕД 1945 ГОДИНА

Всичко това, създаде в кратко време един нов свят за него. То измести значителна територия на стария свят от съзнанието му.

Сегашният Христов вече чувствително се различаваше от онзи Христов, който отиде за първи път на улица „Опълченска“ 66. Това най-ясно забелязаха и констатираха домашните му, защото стана по-мек, по-отстъпчив и по-добър. И не можеха да си обяснят на какво се дължеше тази промяна. защото той с никого не споделяше изживяванията си.

Една неделя вече беше решил на всяка цена да се срещне с Дънов и да сподели с Него въпроса за ритниците и евентуалното му заминаване в Англия да се лекува.

Учителят пак отсъстваше - беседата не се състоя. Христов не апострофира и не получи нито един ритник!

След много размишления, той дойде до извода, че ритниците имат връзка с Дънов. С това се разгърна нова интересна страница пред него от тази комедия. Какви ли не мисли и предположения не минаха през главата му!

На другата неделя, Учителят на беседата Си дословно каза:

- След 1945 година работите на цяла Европа ще се оправят...* [*В беседа от 9 февруари 1919 г. в София, Учителя Дънов говори, че след 1945 г. човечеството ще се преобрази, защото ще дойде религията на труда. Публикувано в „Поучаваше ги”, 1925 г., с. 88.]

Подполковникът направи цял скандал:

- Какво разбирате Вие, господин Дънов под оправяне, как ще стане това - свръх-свише ли, или Вие лично ще се запретнете да ги оправите? Или най-после Господ от небето ще слезе да ги оправи? Така не може да се говори - с общи думи! Искате да минете за ясновидец, но обезателно трябва да се уточните, да изясните, да определите...

Учителят не отговори. Но на следната беседа каза: „Дошло е време, когато християнските народи, трябва да се побратимят за бъдещата религия, която идва. След 1945 година тя ще дойде и ще се наложи на човечеството, и ще го преобрази. Това е религията на труда. Докато хората живеят в религията на труда, все ще се карат, ще се бият, но влезат ли в учението на живота, всичко това ще изчезне.”* [*Пророчеството за 1945 година - религията на труда, е дадено през 1919 г. Виж „Изгревът”, т. 22, с. 513-516.]

- Защо?

- Защото любовта ражда живота. Следователно, всеки трябва да си даде сметка в коя религия живее... В религията на труда има две категории хора: едните живеят по Божествен начин, а се проявяват по човешки, другите живеят по човешки, а постъпват по Божествен начин.

- Господин Дънов, аз си вземам бележка - закрещя Христов - не само ще запомня 1945 година, но и ще я запиша, макар да се отнася за събития след 26 години, и тогава ще Ви докажа, че не сте никакъв ясновидец! Но нещо друго ще Ви кажа - направете едно предсказание за най-близко бъдеще, което още сега да проверим - например какви резултати ще има от конференцията, която сега ще се състои в Париж относно мирните договори?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...