Jump to content

165. Пример за естествено лечение


Recommended Posts

165. ПРИМЕР ЗА ЕСТЕСТВЕНО ЛЕЧЕНИЕ

- Според Вас, всички болести все атавизми ли са? - иронично запита българинът лекар.

- Мисля, че около 25%. Затова трябва да се изчака известно време, да не се пристъпва към никакво медикаментозно лечение.

- Е, какво трябва да се прави през това време?

- Болният трябва да вземе изчестение, да си направи няколко клизми, да не яде нищо няколко дни, да пие гореща вода изобилно, да прави леки екскурзии или разходки сред природата.

Понеже говореха на френски, Андрей не разбираше, но чувстваше, че става дума за болен и за него. Двамата лекари мълчаха и разсъждаваха върху това, което им каза.

През това време, Христов си направи план за работа с тримата. Христов без повод и външни причини, извика високо:

- Детка! - И от избата се обади момичето:

- Какво обичате?

- Брат ми след малко ще дойде, непременно да ми се обади.

Оттова Андрей остана с впечатление, че двамата лекари имат някаква среща с брат му. И Христов вместо да продължи разговорите си с двамата лекари, обърна се към Андрей:

- Докъде бяхме стигнали? Да, щеше да ми разказваш случки от живота си.

Това пък смути и учуди двамата лекари! Те не знаеха какво да мислят, защо прекрати разговора с тях и заговори на господина. Но лекарят българин превеждаше на немеца.

- Вие знаете господин Христов, че аз заеквам - започна Андрей с леко и търпимо заекване. Лекува ме един лекар в Търново с упражнения за изговаряне на гласни и съгласни букви, но не ми помогна. Лекува ме доктор Иван Теодоров от Варна, с внушение. Отначало както при Вас имаше резултат, но после пак почнах да заеквам. В София ме лекува един заекваш - Михайлов с дихателни упражнения, и той не ми помогна. Преди няколко месеца бях при професор Кръсников, и той както Вас искаше да му разкажа случки от детския ми живот, да си спомня случката, при която първия път съм заекнал... Но и той не ми помогна.

Андрей искаше да каже на Христов, че и той няма да го излекува. Българинът лекар преведе на немеца и двамата се усмихнаха, че Андрей не му вярва. Христов следваше своята цел, затова каза:

- Добре, тогава разкажи ми нещо около твоето раждане. Нали това не ти е искал професор Кръсников?

- Не ми е искал - отговори Андрей. - Но лекаря немец запита на френски:

- Господин Христов, мисля, че съм чел на немски нещо от професор Кръсников, той е психоаналитик. На Вас известно ли Ви е учението на Зигмунд Фройд - „Психоанализата”? Той създаде съвсем нов метод за лечение на нервните и душевните заболявания. Неврозите според него, се дължат на неосъзнати психизми...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...