Jump to content

168. Разширяване на съзнанието у човека става с изучаване на Библията


Recommended Posts

168. РАЗШИРЯВАНЕ НА СЪЗНАНИЕТО У ЧОВЕКА СТАВА С

ИЗУЧАВАНЕ НА БИБЛИЯТА

Немецът изслуша внимателно Христов, и после каза:

- Бихте ли приели един публичен диспут върху Фройд?

Христов се усмихна, защото си спомни, че и той когато първия път отиде на улица „Опълченска” 66, беше искал диспут с господин Дънов.

- Няма защо публичен, може още сега тук.

- Искам публичен, за да могат повече хора да се запознаят с учението на Фройд. Аз вече имах такива диспути в Берлин, Мюнхен и Виена. Салоните бяха препълнени, интересът беше голям! Аз и без това искам да изнеса няколко сказки в България, например в София, Пловдив и Варна.

- И това може, но сега се очакват в България политически събития. Това ми налага да остана скрит от погледите на обществото. Пък и Вие нямате интерес да излизате на показ.

- Защо, Вие преди загатнахте, че няма да си отида в Германия, сега нова загадка?

- По много причини! После ще видите колко много съм имал право. Цитирам Ви Библията, не защото това са единствените ми основания против Фройд. Аз искам с това да Ви разширя съзнанията, да ги насоча в една интересна посока - да четете Библията. Аз Ви говоря не, за да Ви убеждавам, Вие сте за мен като една добре разорана нива, която трябва да засея с новите идеи. Мене малко ме е еня за вашето мнение, аз мога винаги да ви докажа, което съм казал! Аз кореспондирах с ученици на Фройд, те идваха при мене, водихме разговори и се убедиха в правотата на моята теза.

Лицата на двамата лекари изразяваха, че те не вярват в думите на Христов. Той без да ги погледне, извади цяла папка с писма, които им подаде. За някой от тях немеца каза, че са негови учители, други приятели.

- Независимо от всичко това, аз искам повече и при по-свободни условия да си поговорим, и поне една сказка да изнеса.

- Публична сказка не те съветвам да изнесеш. В събота вечерта да дойдете с някой ваши съмишленици от София тук при мене, да си поговорим. Ще Ви убедя документално, че посветените в миналото са владеели много по-съвършено това, което сега учи Фройд.

А Учителя от преди 30 години и аз от 10 години, работим с по-възвишени методи и идеи, имаме по-широко и по-дълбоко познаване на душата от Фройд и учениците му.

После прочете няколко цитата от Учителя и ги преведе на френски, направи и обяснения по тях.

- Господин Христов, предложението Ви за беседване приемам с удоволствие, но искам да изнеса и сказка - колегата ми ще превежда.

- В събота ще Ви обясня, че това само ще усложни живота Ви!

- Не виждам защо, това не е ли пак някаква загадка или недомлъвка?

- Изнудвате ме, евреи сте! Вече е даден тон - и у нас да бъдат преследвани евреите!

Двамата лекари останаха изненадани, погледнаха се въпросително и не знаеха какво да му отговорят. После загледаха Христов неудобно. Тогава той каза:

- Изкушихте ме, принудихте ме - и погледна Андрей. - И те го гледаха, но той не беше разбрал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...