Jump to content

188. За реализирането на всяка идея има съответен метод


Recommended Posts

188. ЗА РЕАЛИЗИРАНЕТО НА ВСЯКА ИДЕЯ

ИМА СЪОТВЕТЕН МЕТОД

- После ще видиш - отговори му Христов като на себе си, и продължи да чете: „Те - богатите и тщеславните, нека се радват на своето богатство, сила и щастие, то е за тия, които са искали да станат здрави.” - И погледна Андрей, който слушаше внимателно, с очакване да чуе по-нататък: „Не съжалявай за това, което си загубил, радвай се на това, което си намерил.”

Въодушевено го прекъсна Андрей:

- Работата си изгубих, изгубих, изгубих... всичко..., но Вас намерих! Интересно съвпадение.

- Не съвпадение - Бог нарежда, а ти слепеца мислиш „съвпадение”! - му отговори Христов, като съзнателно пак повтори „Бог”, като искаше поне на първо време да го свикне с думата Бог. И продължи да чете: „Мисли само за това, което носи живот в себе си...” Погледна тримата победоносно, и каза: „Това е една програма за живот.”

Немецът го прекъсна:

- Когато бъде напечатана тази книга, непременно искам да я имам.

Вън се чу някаква разправия и вратата отново се чукна, и на процепа й се показа момичето, което пак гледаше в пода:

- Един шофьор търси двама лекари.

- Да, да, ние съвсем забравихме за нашия шофьор - и погледна колегата си немец, който каза:

- Много ми е интересно, хайде да останем, да си отиде шофьора, ние ще си отидем пеша.

-Да, но нали обещахме? - Немецът го превърна на смях, каза:

- Нали е важно какво днес, в този момент казва Бог! - Христов се засмя доволно и отговори:

- Бог и на подигравката помага.

Двамата лекари се облякоха. Пак подадоха ръцете си на Христов, но той и сега не се ръкува с тях. И двамата лекари извадиха луксозните си портфейли и му дадоха по 500 лева, като му казаха на френски: „За Новата година на Андрей!”

Христов ги взе и постави в чекмеджето на бюрото си. А Андрей си помисли: „Един час им говори и спечели 1 000 лева, за които аз трябва да работя цели 20 дни!... И той ще ми говори за Бог... човещина! Само как ме погледна, да види дали видях, че парите бяха 1 000 лева!... Щом Господ все му говори и той винаги го слуша, защо сега Господ мълчи, защо не проговори, защо не му каже да ми даде поне половината? Нали господина всичко виждал, не вижда ли, че аз нямам нищо?... Каквото иска да ми говори и той е както всички, и като широканците! Добре си знае сметката и интереса - очите му са на парите!...”

Христов го изгледа страшно, искаше да му каже, че знае какво мисли, но не му се скара. Изпрати лекарите, и на вратата им каза:

- За реализирането на всяка идея, има съответния метод. Идеята Ви да заминете за Америка е добра, аз ще Ви помогна да я реализирате, но с методите на любовта, а не с методите на насилието... смъртта. Поздравете Киров и му кажете да дойде следобед или довечера.

Върна се и каза на Андрей:

- Хайде да видим, ще можеш ли да ми разказваш 24 часа? Това ще ти бъде мярка, колко процесите от мислите, чувствата и постъпките ти са верни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...