Jump to content

209. В природата има закони - който ги наруши, пращат го в затворите на природата - това са болестите


Recommended Posts

209. В ПРИРОДАТА ИМА ЗАКОНИ - КОЙТО ГИ

НАРУШИ, ПРАЩАТ ГО В ЗАТВОРИТЕ НА ПРИРОДАТА –

ТОВА СА БОЛЕСТИТЕ

Христов, още когато първия път Андрей му заговори, забеляза, че Андрей обикновено започва една мисъл и преди да беше я завършил, минаваше на друга, трета, четвърта и нито една мисъл не завършваше. Христов използваше този недъг на Андрей за своята цел, като той завършваше незавършените мисли на Андрей по свой начин, все във връзка с идеите, които имаше.

- Господин Христов - започна Андрей без връзка - сетих се нещо друго: Вие ме излекувахте от заекването за около 3 часа, а господин Дънов ме излекува само за една минута! - И започна да му разказва как господин Дънов го излекувал:

Беше минала пролетта. Бях ходил на екскурзия - заваля ме дъжд. Вечерта спах на двора - пак ме наваля дъжд. Сутринта ставам със силна болка в левия дроб, не можех да дишам. Когато се навеждах, струваше ми се, че ще се изсипе дроба ми. Три-четири дни търпях, ходих на работа, но положението ставаше все по-тежко! Имах клиенти лекари, които ми казаха, ^е е плеврит, и че трябвало да се лекувам в болница. А нямаше на кого да оставя в магазина, защото нямах доверие на никого. Бях чувал, че господин Дънов можел да лекува както Христос лекувал, само като казвал на болните: „Здрав си!”, и болните бивали здрави.

Бавно и с големи усиля, стигнах до Изгрева! Тогава минах покрай Вашата колиба, питах Ви кой сте, а Вие ми казахте: „Кого търсите?” Аз Ви отговорих, че търся господин Дънов. Вие ми Го посочихте с пръст. Господин Дънов беше на двора, аз отидох и Му разказах за болката си. Той ми каза, като на шега: „Здрав си!” - И аз бях здрав - започнах свободно да дишам!

- Това е една много добра опитност!

И Христов използва разказа на Андрей да го подготви да приеме Учителя, което беше и най-главната му цел. Защото отношенията му с Андрей щяха да бъдат поставени на големи изпитания, да се натъкнат на джунгли, мътни и дълбоки води и непроходими планини! Андрей на много пъти щеше да се разочарова от Христов, затова Христов трябваше да подготви по-висока инстанция, за която да се хване и да продължи пътя си, която беше Учителя. Учителя трябваше да израсне пред Андрей.

- Три часа колко минути имат? - запита Христов неочаквано.

- Защо ми задавате този въпрос, не виждам никаква връзка!

- Аз пък виждам. Ти много неща не виждаш, и още дълго време няма да ги виждаш. Затова трябва да слушаш какво ти казват тези, които виждат.

- Добре, 180 минути - отговори насила и после добави - това е много проста задача.

- Самата задача не е цел и не е важна, но и трябва да ти кажа, че живота на някой хора често зависи от решението на такива прости задачи.

- Аз още не виждам връзката.

- Учителя, на Когото аз съм ученик, те излекува за една минута, аз пък те излекувах за 180 минути. Учителя е 180 пъти повече от мене! - Сега видя ли връзката? Това е най-елементарната представа за Учителя, както за детето най-елементарната представа за Бог е неговия баща.

Андрей гледаше Христов с учудване, както на много пъти днес го гледа така.

- Как ме излекува господин Дънов, аз не разбрах?!

- Както в обществото има закони, и който ги наруши - пращат го в затвора, така и в природата има закони, които, който ги наруши, изпращат го в затворите на природата.

Болестите, това са затворите на природата!

За да оздравее болния, първото нещо, което трябва да направи е да престане да греши и второто - да си изплати задължението. Обикновено всеки се разболява, когато вземе от природата повече отколкото е дал и го задържи за себе си, което нарушава равновесието на живота му, което е болестта.

- Така ли? - възкликна Андрей - дайте пример!

- Когато човек яде повече отколкото трябва, натрупва тлъстини повече отколкото е необходимо, което вече е начало на болести.

- Не разбирам!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...