Jump to content

Най-важният метод как да се накара човек правилно да мисли?


Recommended Posts

Най-важният метод как да се накара човек правилно да мисли?

Най-важното е да бъдем рзумни във всичко, което мислим, чувсвтаме, говорим и вършим, отговорни и разумни, като запазваме доброто ни разположение и самообладание във всяка ситуация.

Начините за придобиване на правилно мислене са комплекс от правила, които когато станат начин на живот, постепенно дават своите добри плодове в реалността.

Като начало Паневритмията хармонизира и нормализира мислите и чувствата и по този начин целият ни живот, като влияе на неговото качество. Правилното дишане също се постига чрез Паневритмия и йога, като по 3 дълбоки вдишвания ситрин, обед и вечер нормализират пулса и подобряват мисълта чрез успокоението, което внасят в организма.

Вегетарианската храна пречиства от токсини организма и подобрява мисълта. За да мислим правилно е необходимо да бъдем чисти вътрешно и външно.

За добрата мисъл помага Психическото чистене по Петър Димков, като когато заспиваме вечер е необходимо да се обърнем към Великата Любов и да си спмоним всичко преживяно през деня, и мислено да поправим сгрешеното. Така в мисълта ни поправяме и поставяме всичко на мястото, за да можем да заспим като новородено.

Друг начин е да заменяме отрицателните мисли с положителни през деня. Да не обръщаме внимание на лошите мисли и да ги заменяме с техните положителни еквиваленти.

Чрез постоянно вътрешно самонаблюдение и с помощта на съвестта ни можем да преценяваме постъпките ни. Според Петър Димков когато има противоречие между реалността и съвестта превес има съвестта. Така можем ежедневно сами да почистваме мислите и чувствата си ден след ден, постепенно, с търпение и Любов към нас самите да ги изправяме, сякаш оплевяваме от бурени нашата градина.

Правилното мислене ще двоеде до красив вътрешен образ, което ще се постигне с желание, търпение, прошка, време и Любов. Необходимо е да си дадем време и да действаме.

Прошката е много важен емоционален метод за вътрешно освобождаване от противоречия и така до изправяне на мисленето. Когато простим на всички и на себе си от все сърце и душа ще свалим огромен товар от себе си и ще заживеем по-свободни от кармични зависимости. Като си представяме всеки човек и мислено разговаряме с него и му прощаваме, след това го прегръщаме мислено и го освобождаваме. Важно е да простим и на себе си, дори грешките ни спрямо нас самите, и да се стремим да ги изправим. Упражнението го правим според Норебков до пълно освобождаване.

Работата, която не ни преуморява прекалено и достатъчното почивка и сън също са от значение. Както водата тече и така се пречиства, така движението, работата и почивката, когато са умерени регулират работата на тялото и правят мислите по-храмонични.

Молитвата за кравсиви мисли и чувства също помага и разбира се - мечтите. Когато всеки ден мечтаем по малко дори през деня, ние сме по-работоспособни и животът ни се подобрява, тъй като се стремим да реализираме мечтите ни. Вярата, че ни се дава само най-доброто за нас, тъй като: „Всичко съдейства за добро за онези, които любят Бога“, е много важна. Без вяра не можем да живеем пълноценно и да водим истински духовен живот. При обезверяване са необходими молитва, пост и да се молим Бо да ни изпрати правилният начин за справяне със ситуацията, правилните хора и обстоятелства.

Така с времето, като се стремим към хармонична мисъл, без да бързаме, като работим спокойно и живеем в мир и хармония със себе си и със света, като се обхождаме добре с Бога, ближните и себе си дори и мислено, ние ще придобием по-спокойно съзнание.

Стремежът да се свързваме с нашият Творец, който е Абсолютната Любов, водят постепенно до хармонизиране на на съзнанието, мислите и чувствата. Молитвата също ни пречиства, тъй като тя е общение с Бога и чрез нея ние също се храним духовно.

Петър Димков казва, че притеснението е вид страх, затова е необходимо да го превръщаме в благодазумие, тъй като страхът в големи количества разболява, а благоразумието е вид самосъхранение.

Четенето на Книгата на книгите и на Словото на Учителя са основни за придобиване на правилна философия и ценностна система и по този начин на правилно мислене. Евангелието на Йоан е изпълнено с много Любов и пречиства. Словото на Учителя помага във всяка една ситуация, дори като съвет и лекарство за душевно спокойствие.

Водата вътрешно и външно е много важна, дори и плуването хармонизира организма. Ходенето в планината и сред природата също пречиства съзнанието ни от ежедненвните наслоявания, от всичко ненужно и ни свързва с Източника на всяка хармония, Любов и права мисъл.

Необходмо е да прилагаме това, което сме научили от Словото на Учителя и от Библията, за да израстваме духовно и да се подобряваме микроскопически всеки ден. Когато запчнем да прилагаме в живота ни и във взаимоотношенията ни с Бога, ближните и нас самите принципите на Любовта, Мъдростта и Истината постепенно ще се хармонизираме и ще подобряваме начина ни на мислене.

Приложението на Разумът във всичко е в основата на правилното мислене. Тъй като ние сме във връзка с Размуния святи Разумните съществ, затова Разумът е главната мярка за правилното мислене. Дори няма да сгрешим, ако се молим, за да бъдем максимално разумни и да придобием права и хармонична мисъл, да бъдем разумни в приложението на Любовта, Мъдростта и Истината.

Хармонията в нас се изгражда бавно и ден след ден с много Любов, вяра и търпение, както се гради къща, с Добро, Мъдрост, Разум и Истина.

Само чистите мисли и чувства водят до чист живот, в който можем да приемем Божията Любов. Тя идва само в чистото сърце, в чистото тяло и остава тям само в чистота.

Белият цвят е съвършеният символ на чистотата, към която се стремим и на която ни учи Уичтелят в Словото си – чисти мисли, чувства, думи и дела за чист живот.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...