Jump to content

27.10.1923. Отец Сий. Първият ден от 23-то Велико заседание. стр. 465 – 467


Recommended Posts

465

27 октомври 1923, събота, 6 ч.с.19 д.

Логос от Отца

23-то Велико заседание

М и р  в а м

благословено царството от Духа Ми

М и р  в а м

Възлюблени чада мои!

Ето, днес благоволявам над всички вас в мъдрост с духа Си. Аз, Отец ваш небесен, името си проявих на всички вас, благоволих и дадох ви плана си. Днес благоволявам със силата на Духа си. Заради това, казвам ви, Аз Отец ваш Сий, пребъдете в любовта на Сина мой, когото аз ви проявих, на вашата земя, където сте вие. Аз ви прати Сина Си, Словото Си, да съгради царството, а вие бъдете царстващите, защото ще ви даде мъдростта и ето ще ви изпратя Духа Си и Той ще съгради във вас храм, този храм на вашия живот, който пребъдва во веки.

Любезни чада мои! Кой е царят и кой е Синът Мой? Ето Този, който стои посред вас. Той е първият, който благоволява в този час сега. Заради това пригответе сърцата си в чистота, утвърдете се с вяра, отворете очите си. Проумейте, защото днес е благоволението на Българския народ, този народ Израилевия. Сега ви казвам: ето, Синът е и този единия е огъня и светлината, живота и любовта. Любезни чада мои, сега искам сърцата ви да ги съединя и да излея духа Си в силата на мъдрост, защото с мъдрост ще победите неправдата. Сега съграждам ново царство, това царство, което носи човека. А кое е царството на човека? Любезни чада мои, четири са точките, от които произтича живота и образува силата на мъдростта. Сега дайте въпросите:

Що е царството на човека?

Що е царството на животните?

Що е царството на растенията?

Що е царството на минералите?

* * *

466

 ..2..

27 октомври 1923, събота

Логос от Отец Сий

23-то Велико заседание

Ден първи

Защото на това ще благоволя и това ще бъде силата и учението ви в бъдеще.

Дадохме отговори на въпросите след логоса е моя отговор (М. Стоицев).

Мир вам! Възлюблени чада, какво носи човека? Ето, в него са проявени четирите царства. Заради това благоволява днес Духът Ми да отдели царството на минерала от човека, да отдели растителното царство от човека, да отдели животинското царство от човека и така човека ще познае произхода си. И така ви казвам: човекът ще еволюира в мъдростта на истинското Царство, което Аз в начало проявих с Мъдрост, защото човекът е началото. Това начало съм Аз и аз Съм проявен в образ и подобие.

Любезни чадца Мои! Ето ще учите върху четирите царства, произтичащия живот от живот и началото ще слеете с безначалието, защото началото и безначалото е силата на проявеното в макрокосмоса. И така, казвам ви, преди създаването на макрокосмоса, казва се:“ и духа Божий обитаваше...“ Аз благоволявам и продължавам за този дух. Сега, чада мои, моето благоволение е да открия тайната в мъдрост. Бъдете готови.

Любезни чадца мои! Възпявайте в този час, защото Силите на Моя Дух ще обладаят душите ви.

Забележка: Изпя се „Слава на вишних Богу“ в това време вдигна ръцете нагоре, събра ги дланите една към друга и свали надолу. В лявата длан се яви бяло вещество, което като събра с трите пръста, моментално се формира от безформената материя триъгълно мраморно камъче. После се нарязаха фигури на хляба: триъгълник, квадрат и кръг. Три чаши с вода се поставиха в тези дупки, в триъгълник, които образуваха трите ъгъла. На средата на основата се постави чашата с виното.

 М и р  в а м!

Благословен е Духът Ми над вашия дух, благословено

* * *

467

..3..

27 октомври 1923, събота

 Логос на Отца

23-то Заседание

Първи ден

е царството Ми над царството на човека, благословен е Духът Ми в живота, благословен е Духът Ми в растенията, което носи благоуханието на хармонията, благословен е Духът Ми в минерала, защото вложих мъдростта си. Благословено е името Ми.

Възлюблени чеда мои! Благославям ви, носете мъдростта, изливам Духа Си да бъдете силни. Ето дадох ви камъка на силите, камъка, с който да побеждавате и да преодолявате всичко. Завладейте го всички, придобийте силите му и бъдете крепост на благодат и мир и познайте, че Аз благоволявам с мир над вас.

Чадца мои! Днес ще бъдете в пост, за да приемете благодат, което ще получите от Сина ми – Словото, което ви носи вечен живот. Приемете Го, запазете в себе си и това знайте, защото сега е благоволението, което става от време във време и в това време вие сте призвани. Будни бъдете. Благославям ви, благославям царството Си, Аз съм Бог Сий и Духа на Елохимите. Мир ви благоволявам во веки, мир над вас.

Мир вам, мир вам, мир вам! Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...