Jump to content

28.10.1923. Логос от Великия Учител. Жертвата и новия живот. стр. 481 – 483


Recommended Posts

481

28 октомври 1923, неделя5 ч.с.14 д.

Логос от Великия Учител

Жертвата и Новата Любов

Да се благослови името на моята любов във вашите души!

Любезни чадца мои! Познавате ли вашите души? Виждали ли сте ги? Аз ги познавам, аз ги виждам и сега говоря на вас, понеже тук сте вие, учениците на духа, и аз ще ви открия величието на вашите души. Вашите души аз ще ги преобразя на слънца. Заради това се прояви духът ми тук само чрез едната жертва, която излезе от този дом и аз в името на тази жертва ви събрах и сега няма да ви оставя до когато не се усъвършенствате и аз съм ви приготвил одежди, каквито подобава на слънчевата душа. Познавате ли вашите сърца? Виждате ли ги вие? Аз ги виждам, малко са опорочени, но чрез жертвата на любовта аз ще очистя тези сърца, те ще бъдат извор на моята любов. И сега ви проявявам нова любов. Знаете ли коя е новата любов? Новата любов е тази, която се самопожертвува, за да отвори вашия път и да дойдете под покрива на Духа Божий. Не знаете ли вашия ум? Аз ще го видоизменя с любовта, с нова светлина, тази светлина, която изхожда от моя Отец. Тази светлина ще преобрази вашите мисли и всяка ваша мисъл ще ражда мъдрост на новия живот. Душата ми е препълнена с любов и тази вечер благоволявам с излияние на любов.

Сега в заседателните дни, които се извършват в трите мира: във физическия мир вие присъствате с физическото си тяло, в астралния мир вие присъствате със свръхастрални тела и в Божествения мир, духовния, присъствате със слънчевата материя с духовни тела, както Отец ми е троеличен в своята проява, така и човеците са троелични. Заради това е проявено заседанието в трите

* * *

482

..2..

28 октомври 1923, неделя

Жертвата и новата любов

мира. Ако го прояви в двата мира, в Божествения и астралния мир, вашите чувства ще се затвърдят, очи нямате и уши нямате да слушате, ще бъде затворено за вас. Във физическото поле, заседанията са отражение от Божествения и астралния мир.

Любезни чадца мои! Какво бихте жертвали вие от любов за тази жертва, която стана светъл път, за да минете вие чрез този светъл път? Аз питам какво бихте жертвували от любов? Не искам жертва на вашите души, нито на вашите тела, нито жертва на сърцето, защото те ще бъдат проявени на физическото поле, за да свидетелстват за силата Божия. Любезни чадца мои! Аз ще ви поискам най-малката жертва. Готови ли сте да я пожертвате от любов? Отговор: „Готови сме!“ Любезни чадца мои! Първият ден от месеца ще жертвате първия ден за Господа и в този ден, каквото изработите в този ден в къщата си и в касата си няма да внесете. Този ден ще бъде благословен, защото е жертва от дълбочината на сърцето. Аз благоволявам със сила над вас тази вечер, с любов, със сила и умиление. Тази жертва, която ще принесете заради името на моя Отец, заради името на тази любов, която се самопожертвува, тази жертва ще даде умиление на чувствата, радост на сърцето, покой на душата, възкресение на духовете. С тази жертва аз ще ви изградя нов храм горе, в Божествения мир, защото телата ви са готови за одеждите, а храма още не е съграден и ако благоволявам сега така над вас, днес се чувствайте силни, подкрепени с любов, оживени с радост. Внимавайте утре да не отпаднете и да заглушите това, което благоволявам, защото този логос е огън, този логос е излияние от моята душа.

* * *

483

..3..

28 октомври 1923, неделята

Жертвата и новата любов

Първи ден на месеца

Любезни чадца мои, и за тази жертва, която искам от вас утре, ще благоволя и ще открия закона на тази жертва.

Мили чадца мои, душите ви, сърцата ви, вложете ги колективно в моята любов, както ние с Отец сме в един дух, така бъдете и вие в един дух, в една душа, в една радост и ще сияете, защото духа ми и духа на Отца ми ще обитава над вас. Това е моята радост днес над вас. Това е радостта на жертвата, любезния ваш брат. Ако не пребъдвате в моята радост, пребъдете в любовта на тази жертва, която е началото на Божествения зов към вас. Мир ви благоволявам, радостта да сияе, любовта да ви бъде вожд. Приемете моята любов, защото няма любов, както моята любов. Приемете моята радост, защото само моята радост е радост на вечния живот. Приемете Божията истина, защото истинския Божи закон носи велика истина. Това знайте, от днес влизате в сила. Пазете се да не я пръснете или да се не спънете, защото скръбта ще бъде велика на небето от вашите всемирни братя. Бъдете благословени. В Сряда, аз ще ви изпратя жертвата на любовта, той ще ви обясни велики закони, които носят велики истини. Мир ви давам, защото моя дух носи този мир и вие сте съкровището и аз влагам мира и радостта в истинското мое съкровище. Аз с духа си ви давам целуванието, защото съм вашия Учител и подкрепа на вашия живот во веки. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...