Jump to content

7.11.1923. Логос от Великия Учител. 153 риби. стр. 500 - 502


Recommended Posts

500

7 ноември 1923, сряда6.в. 13 д.

Логос от Великия Учител

153 риби

С мир ви поздравявам!

Любезни чадца мои! Аз ви поздравявам с този мир, който отначало произтече от Моя Отец като любов и изпълни великия макрокосмос с хармонията на Божия Дух, този мир да царува във вас.

Любезни чадца мои!

Тази вечер Духът ми е изпълнен с радост над вас и ще благоволя със сила и любов, ще ви спомня великия закон, който аз благоволих над вас преди 2000 години. Любезни чадца мои, един от вас издигна глас след моето възкресение и рече:“Аз ще отида и ще ловя риба“, но братята ви рекоха:“ И ние ще дойдем!“ Цяла нощ не можахте да уловите! Коя е причината? Аз ще ви обясня. Аз застанах в зори на брега. Това беше третото мое явление след възкресението и рекох ви:“Деца, хвърлете мрежата от дясно и ще намерите“. Да, любезни чада, намерихте, защото хвърлихте отдясно, но един от учениците, когото аз обича , той ви рече: „Господ е!“, но първия от вас, който отиде да лови риба, когато чу името „Господ“, препаса връхната си дреха и влезе в морето, а другите излязоха и носеха мрежата и виждат разложената жар, риба и хляб. Сега, причината за неулавянето на риба- цяла нощ ловихте, но в зори мрежата се напълни със 153 риби.

Любезни чадца мои! Спомнете, защото мъдрост в мрак се не лови, виделината носи живот и живота е слово и словото е любовта и любовта е Бог. В зори дойде свръхсъзнанието, любовта прошепна:“Господ е“. Сега ви изявявам този закон и проявявам мъдростта си във висшето число 153, символ на 9. Това е висшата еволюция, която

* * *

501

..2..

7 ноември 1923, сряда

153 риби

завършва с любов, емблемата на новия живот. В това време аз ви проявих Троицата! Деца, елате и яжте. Тази трапеза е която днес ви събирам в името на великата мъдрост в името на любовта и в името на вечното слово, което произтича от Отца и носи своето начало и го включва в безначалието. Тази трапеза е днешната и в името на тази трапеза аз ви събрах, ето разложената жар и рибата, вложена и хляба. Сега ви напомням, но иде време, когато ще се изпълните с дух и ще си спомните за своето минало, защото миналото да бъде огледало пред вашите очи. Това благоволявам, за да проумеете вашето предназначение. Вие нямате друго предназначение и заради това, моето проявление тук, в това Светилище, ще бъде тайна до когато се облечете със силата на духа. Обличането на духа ще бъде в крепка мъдрост, във великолепно знание, в сила , в проявена сила в чудеса, щото така ви рекох преди 2000 години: „Ако речете на тази канара:“Вдигни се“ и ще се вдигне и ще ви послуша. Не се чудете защо е моето благоволение тайно, а не явно, защото вас избрах отначало, а другите сега ги събирам в името на моя Отец.

Земята е опорочена, изпълнена със завист и заради това, това което проявявам тук, света не може да проумее, защото ще се повдигне ревност в сърцата, за да смутят делото и да се спънете един от други, помнете, любезни чадца мои, сега ще проумеете разложената жар, рибата в нея и хляба. Но сега ще ядете и ще се наситите първо с нов живот, второ с мъдрост и дух и трето – с любов вечна. В тази трапеза аз вложих в начало три принципи и ги проявих в името на Троицата. Тук полагам основата на Троицата, заради това ви казвам да бъдете всинца чисти,

* * *

502

..3..

7 ноември 1923, сряда

153 риби

светли, мъдри в любовта и единодушие.

Любезни чадца мои! Внимавайте да бъдете единодушни в своето изпълнение и пред присъствието на моя Дух и ако вие изпълните моята любов, която ви носи великата заповед, аз ще ви проявя, ще открия имената ви и вие ще се зарадвате и ще си спомните, че отначало сте с мене и аз с вас.

Чадца любезни! Аз ви спомням, че от неделя, аз започвам уроците, които ще внесат живот във вас и мъдрост и ще прозябнете в силата на истината. Днес ви говоря със сила и с любов. Аз ви разкривам тайната, която вие не си спомняте. Едно искам от вас: дайте си сърцата на мене, да вложа любовта си, защото моята любов е извор на вечен живот и на обнова. Това е моето благоволение и ако вие искате с чистота, аз ще ви спомня от Евангелието великите тайни, които вие не проумяхте още от начало. Това ви изказах, за да познаете моето благоволение над вас и в петък ще благоволя към всички ви без изключение от никого, защото аз влизам в силата на великите тайни и прояви. Това е мира на моя Отец, моята любов и мъдростта на духа, който проявява още от начало на създание мира.

Благославям трапезата ви, въздействува житното зърно във вечен живот във вашите умове и във вашите сърца. Благодат и мир да царува над всички вас. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...