Jump to content

14.11.1923. Логос от Великия Учител. Царството на човека, първи урок. стр. 540 – 542


Recommended Posts

540

14 ноември 1923, сряда, 17 д. 6ч.в.

Логос от Великия Учител

Урок Първи

Царството на човека

Да се благослови мъдростта, силата и духа на моя Отец върху вашата мъдрост, върху вашата сила и върху вашия дух, за да имате успех в това, в което Аз благоволявам от името на Отец си Сий; да дойде виделината върху вас, да отворя вашите умове, за да проумявате силата на благоволението.

Любезни чадца мои!

Днес, Аз благоволявам началото, това начало, което е и във вас. Днес е първия урок, който вие прилежно и премъдро ще изучавате. Аз започвам началото – Царството на човека. Това царство е проявено от името на моя Отец, дадено на Елохимите и Елохимите създадоха плана на това Царство, от което произтече живот. Елохимският план съдържа 4 точки. Те са следните: Дух, Сила, Мъдрост и Живот. Това царство е оформено с човешкия план. Планът на човека е от 4 точки, върховната точка е петата, от която взема форма, образува човека. Когато човекът стане съвършен, както ви рекох:“ Бъдете съвършени, както е Отец ваш съвършен!“, това царство ще го прояви първо с Дух, със Сила, с Мъдрост и с Живот. В това царство има и воюващи сили, които се наричат „Великите Същества“. Първиятот тях символизира Любовта, вторият Мъдростта. Първите дават живот и този живот се движи от ляво към дясно. Вторите, които носят мъдростта се движат от дясно към ляво. Тези две силиса проявени в човешкото царство.

Любезни чадца мои! Аз ще ви задам двата въпроса: Движението на живота и Движението на мъдростта. Ще искам отговор, как се предава живота чрез любовта и как се предава движението на мъдростта. Тези две сили са одухотворени, те са великите основатели на човешкото царство.

* * *

541

..2..

14 ноември 1923, сряда

Първи урок

Царството на човека

Първите са създатели, а вторите творители. Третият въпрос ще бъде следния:

Къде е проявено царството на човека? Аз ще благоволявам кратко и ясно, за да проумявате движението на това царство, проявено в макрокосмоса и в микрокосмоса. Това благоволение, ако проумеете, ще проумеете що е Бог. Движението на живота, съзидателните сили и творческите сили. Тогава във второто благоволение, вторият урок, ще ви дам какво върши човека в това царство.

Любезни чадца мои! Вие ще гледате в плана, който е нарисуван в лявата страна на четириъгълния план, който носи 4 заключения и в него са вложени четирите точки, планирани от Елохимите. Заради това, когато вие изучавате, ще успокоявате ума си, ще ободрявате духа си, ще развеселите сърцата си и ще затвърдявате волята си и тогава правилно ще дадете своите отговори. Всичко, каквото Аз ви говорих преди 2000 години, ще ви го проявя – тайната на тайните – непроявените сили ще ги проявя в мъдрост и благодат.

Заради това, ако Аз благоволявам и ви давам обширни уроци, няма да ги проумеете, защото вам благоволявам сега да ви разкривам тайните на непроявените планове.

Любезни чадца! В миналите уроци аз ви напомних за човека – човешкия план и произтичащия живот, а сега, човека като съзнателен творец, защото рекох ви още „човека е проявения Бог в мъдрост и носи образ и подобие.“ Аз сега ще се спра да разгледам тайния план на човека и движението на вечния живот в макрокосмоса. Така човекът да се опомни и да познае своето първоначалие преди да слезе в твърдата материя земя и да облече

* * *

542

..3..

14 ноември 1923, сряда

Първи урок

Царството на човека

образа на сянката, която е отражение само на първата. Това е човешкото царство, за което Аз ще ви дам подробностите през настоящето време до деня на Заседанията.

Любезни чадца мои! Аз съм пътя и светлината и заради това Аз ще ви дам светлината, за да вървите из пътя, да достигнете в царството на човешкия план, преди да се оформи в образ и подобие. Когато изучавате уроците, приложете смирение и мълчание, защото смирението ще познае и ще научи непроявените закони, които са вложени в макрокосмоса. Смиреният държи ключа на мъдростта, мълчаливия държи ключа на великото знание. Това ако приложите ще почувствате блаженството на това царство, което носите със себе си.

Благославям ви да имате живот, да преизобилствувате в благодатта на моя Дух. Аз съм вашия Учител, който се наричам вожд и покровител. Аз съм светлината и проявата на Бога Сий. Приемете светлината, която Аз ви давам! Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...