Jump to content

18.11.1923. Логос от Великия Учител. Познание за първия ден на месеца. стр. 553 – 555


Recommended Posts

553

18 ноември 1923, неделя

Логос от Великия Учител

Пояснения на Първият ден на месеца

Благословени чада мои! Аз ви благопожелавам да дойде Духа върху вас и да изгрее слънцето на любовта във вашите души, щото чрез любовтада познавате всичките закони, на които Аз сега благоволявам да ви ги разкривам, тези закони, които движат цялото миросъздание. Аз сега ще подвижат и вашите умове, ще разгърнат вашите сърца и моя дух ще ги освети и те ще ми бъдат храм и жилище и в тези храмове аз ще напиша тайната и живота, които носят те.

Сега, ето къде стои въпроса за първия ден от месеца. Аз поисках вашата любов. Любезни мои чадца! Любовта се самопожертвува, любовта се радва, любовта слави, любовта се смирява, любовта не се превъзвишава. Тя е благосклонна, смирена и блага. Първият ден от месеца е благословен, защото в този ден бе създадено видимото и невидимото, в този ден Отец ми благоволи и вложи мъдростта си като жертва. В този ден Отец ми благоволи да разкрие словото и вечния живот, в първия ден от седмицата аз възкръснах и освободих живота от любов. Заради това казвам и на вас: първият ден от месеца, аз го осветявам и това, което аз ви поисках, изпитах първата ви любов, но понеже видях смута и двоумението, аз ще искам третата част от препечеленото да се внесе в Светилището и когато дойде време, аз ще ви кажа за какво е потребно.

Любезни чадца! В първият ден на месеца ще направите добро на вашите близки; в първият дена на месецаедин час от деня ще приложите в труд, труда ще бъде възнаграден, този труд ще се благослови и ще изпитате резултатите, които Аз ще ви изпратя. Аз искам жертвата на вашето сърце и умилението на любовта, щото любовта да се разчувствува като милост в своето ........... Ако в първият ден на месеца не можете да припечелите, за да отделите

* * *

554

..2..

18 ноември 1923, неделя, 5 ч.с.п.

Пояснение за Първия ден от месеца

третата част, ще посетите дома на един от вашите братя и ще благопожелаете силата на духа върху нуждите на този дом. Така любезни чадца, този ден ви се определя от любов болни да изцелявате, мъртви души да възкресявате, на слепи зрението да давате и на хромите помощ да им давате в сила и движение и ако вършите това, ето Аз доказах с велико доказателство на вашия брат Михаил в този ден, труда и жертвата възнаградих. Така приложете закона на изпълнението и ще получите стократно, щото който дава – ще му се даде, който търси – ще намери и който хлопа – ще му се отвори. Този ден, първия на месеца, носи велика тайна, която аз няма да ви я разкрия, но когато дойде това време да се изпълни моето благоволение, за това, за което ви предсказах, тогава ще ви се открия. На този ден, първи на месеца, ви носи блаженство, радост и вечен живот. Тук е съкровището, от където ще черпите сила, мъдрост и живот, светлина, виделина и истина. Това предназначение носи това Светилище и заради това аз благоволявам от любов към вас. Благоволете и вие от любов и дайте си сърцата.

Любезни чадца! Аз ще бъда винаги в това Светилище и ще ви уча както съм ви учил в тайните закони, които са проявени във вселената и вътре във вас. Тези закони, които са проявени вън от вас, всичките са вътре във вас.

Сега, аз искам от любов да проявите един от тези велики закони и аз чрез този закон ще върша чудеса за славата на моя Отец и за славата на вечния живот, който проявявам сега над вас.

Чадца любезни! Аз не искам всичкия ви труд, аз не искам всичкото ви материално положение, не чрез това,

* * *

555

 ..3..

18 ноември 1923, неделя

Пояснение върху Първият ден на месеца

което аз искам. Изпитвам аз вашата любов, готови ли сте да изпълните волята на моя Отец. Но това ще ви позная, че сте мои ученици и аз духа си полагам и душата си разкривам днес от любов върху този ден, който търся от вас. Сега, ако имате ум – проумявайте, защото това благоволение е благоволението на моя Отец и ако приложите, аз ще благословя вашата десница, щото всичко да може, да прояви мъдростта и силата на духа. Приемете моята милост. Изливам любовта си, проявявам тайната още отначало преди създанието на мира. Бъдете благословени, аз съм вашия Учител Христос на любовта. Амин.

Въпрос зададохме – Да отиде ли сестра К. В София?

Любезни чадца мои! Ето, моето благоволение прошепна чрез вашата сестра. Чадо мое, Георги! Иди с твоята сестра, защото любезното ми чадо Лазар е болен и аз го възкресявам чрез вас! Чадо мое, ето той е в пълно отчаяние, изгуби светлината и надеждата под влиянието на нисшия дух, който го кара да тури край на живота си! Идете помогнете и аз ще излея моето благоволение. Вземете сега урок и пример от това семейно положение и научете се и въдворете висша хармония на любовта. В петък аз благоволявам да заминете. Аз благоволявам чрез нея да съкруша злото в нея и да вам сълзите на умиление. Заради това отнапред не ви го съобщих, но ви го съобщавам чрез нея.Да създадат условия в мир и любов. Брат Б .пожела да дойде и му се позволи. Любезни чада мои, но когато отидете не говорете излишно, за да не стане помрачение между духа и душата, злото е взело надмощие над доброто и доброто е съкрушено, делото е съкрушено. Аз ще ви науча там и ще излеете своята любов и логоса в сила и ще се възстанови живота, хармонията и любовта... Чада любезни, пътя ви е благословен, идете в мир, аз ще бъда с вас, ще образувате Троицата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...