Jump to content

1.12.1923. Логос от Великия Учител. Първият ден от месеца, 160 центъра. стр. 565 – 567


Recommended Posts

565

1 декември 1923, 6 ч.в. 14 д.

Логос от Великия Учител

Първи ключ за първия ден на месеца. 160-те центрове

Любезни мои чада!

Днес ви благославям от името на моята любов. Аз жертвувам любовта си заради вас. Моята любов да бъде вечен живот във вас. Това благоволение го давам днес, защото е първия ден на месеца и аз благоволих от името на моя Отец да ви дам великия закон, който е вложен в този ден. Всяко начало е велико и това велико е проявата на моя Отец в макрокосмоса и в човека.

Сега, да бъде благословен трудът на вашата ръка. Аз ви благославям, защото в този ден аз проявих любовта си. Сега продължавам тайната – жертвата на любовта. В първият ден на месеца ще пожертвате вашата любов в труд и ще внесете третата част от вашия труд. В три месечно разстояние, на 90-тия ден, ще отворите съкровищницата на труда и от любов ще подкрепите малките ви братя.

Любезни чада мои! В три месеца е жертвата, тази жертва отваря 160 врати, през които ще преуспеете. 40 врати са отворени заради вас от физическата земя до астрала. От астрала до духовния мир са 40; от духовния мир до причинния мир – 40 и от причинния мир до Нирвана – 40. Сега в човека са вложени 160 центрове. 40 центъра са вложени в сърцето; 40 са вложени от дясната страна на главата; други 40 са вложени от лявата страна на главата и още 40 са вложени в западната страна на черепа. Центровете на сърцето се развиват от физическата земя до астрала; центровете от лявата страна се развиват от духовния мир до причинния мир; центровете от към западната част на главата се развиват от причинния свят до Нирванния свят. Центровете, които са на задната част, съдържат огън Кундалини, който минава

* * *

566

..2..

1 декември 1923, събота

Първи ключ за първия ден на месеца, 160-те центрове

през слънчевия скиптър, чрез слънчевия скиптър образуват живота, който преминава през 160 врати. Събраното число на 160 е ключа, който образува 7. Този ключ е върховния ключ на всички центрове, ключа, който е върховния ключ, този ключ отваря всичките центрове и този ключ отключва всемира. Това е проявата – духът на моя Отец в човека.

И сега чрез този труд на първия ден на месеца, аз ще раздвижа центровете и чрез тези центрове аз ще проявя живот, сила, мъдрост и любов. Заради това аз поисках от вас първата любов, която се жертвува и центровете проникват във всички врати, проявяват живота в сила,в мъдрост и в любов. Това аз благоволявам на вас. Заради това исках първия ден на месеца. Аз исках началото да проявя и да го слея с безначалието на моя Отец. Заради това ви казвам: жертвувайте любовта си заради вашите братя. Кои са вашите братя? Те са вашите центрове, които са вложени във вас.Когато жертвувате, облагородявате центровете и те се развиват в своето направление. Аз ще притисна всичките ваши центрове, за да се оживотворите и да минете през всичките врати, за да прозябнете в силата на това облагородяване. Аз ще ви облагородя със своя дух, ще благословя труда на вашата десница, защото вашата десница ще произнесе плода в четирите свята. Заради това аз рекох преди 2000 години: „Не сте от света, както и аз не съм от света.“ Ако бяхте от света, света щеше да ви възлюби и сега заради това проявявам тайните си, защото не сте от света, но вие сте план на четирите мира, одухотворени и оживотворени чрез духа на моя Отец. Заради това в главата са вложени 120 центрове. Тези центрове образуват слънцето, което дава виделината на цялото тяло, това тяло, което е плана на Бога.

* * *

 567

 ..3..

1 декември 1923, събота

Първи ключ за първия ден на месеца, 160 центъра

В сърцето са центровете на любовта, на смирението, кротостта и въздържанието и всички извори – чувството, което проявява слънцето в човешкия мозък. Заради това предназначавам първия ден от месеца и втория ще бъде жертвата, за да преминавате през всичките врати да събличате всичките качества, които сте взели от земята. Първият ден от месеца е ден на любовта, а последния ден е деня на жертвата, сливането на началото с края на своето безначалие. Това давам на вас, което съдържа сила и тайна. Това е ключа, чрез който ще действате и аз ще благоволявам и ще ви уча, защото съм Учител и Господ. Не на всички поверявам тайната. Това благоволение и тайната си разкривам в това Светилище, което е осветено от името на моя Отец.

Заради това аз ви събрах днес в мое име, да ви дам първия ключ от това, което не е дадено още никъде.

Любезни чада мои! От любов всеки първи ден от месеца, ще се храните с плодове единодушно и при свършека на деня от месеца, пак ще се храните с плодове единодушно. И плодът на вашия труд да прониква чрез всеки център във всяка врата и това е великата еволюция в ангелския мир. Това вършете от любов и аз ще ви науча и наставя на всяка истина. Сега първият път, толкова благоволявам.

Това ви поверявам, първият ключ на великата тайна. Приемете моята любов. Аз съм Великия Учител и на вас благоволявам. Приемете моя мир, моя мир да царува над всичките ваши центрове, да се одухотворят и душите ви да се оживотворят, ръцете ви носят плода на моя дух. Това ви казвам, защото не сте от света. Благословени бъдете. Така ще благоволявам до когато дойде скончанието на моя логос, Аз ще ви взема от земята и ще ви водя в новото царство там, където има вечен живот и вечен покой. Амин.

  • Thanks 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...