Jump to content

19.12.1923. Логос от Великия Учител. Изяснение на двете жертви – Венинг и Анастасия, Слънцето и Луната. стр. 588 – 589


Recommended Posts

588

19 декември 1923, сряда. 14 д.6.ч. в.

Логос от Великия Учител

Изяснение за двете жертви Венианг и Анастасия.

Слънцето и Луната.

Благословено да бъде царството на моя Отец над вас над всяка душа, която го познава. Сега царството на моя Отец иде да ви освободи всички, да освободи и всички души, които са свързани от всичките свои минали животи. Сега това е благоволението на Отец ми към вас и към всички, които чакат възкресението и спасението на новия живот.

Любезни мои чадца! Освободете се от мислите за събитията, които преживяхте. Тези събития заради вас са изпити за нова мъдрост, а за любезното мое чадо Анастасия е спасение и възкресение над нейните родители. Сега това е нейното предназначение. Ако слънцето свидетелствува виделината, мъдростта, която на земята изпълва с живот всичко проявено в тази земя, така и луната трябва да прояви своята нежна светлина, за да прояви любовта, която е извор на нов живот. Слънцето и луната са символ на двете жертви и тези жертви са върховните, двата края на деветорката, които съдържат две точки. Двете точки са символ, начало и конец, те са основата, която ще образува деветорката с деветте висши светли духове, за да се прояви върховната мъдрост от край до край на земята. И така, ще дойде царството и ще светне от единия до другия край на земята. Вие, които още не познавате законите на великото създание, а тези светли духове – двете жертви проумяват закона и тях слагам като начало на всичко. Венинг е символ на великата виделина, която просиява от името на моя Отец, първия лъч на моята любов и Анастасия, това е символ на новото възкресение, проявата на мъдростта чрез моя Отец. Заради това двете жертви носят тайната – началото и конеца. Началото започва от земята и конеца се слива в безначалието на небето. Заради това, пазете окото си да не пролива

* * *

589

19 декември 1923 , сряда

Изяснение на двете жертви Венинг и Анастасия

Слънцето и луната.

скръб, пазете душите си да огорчават сърцата и до когото вие скърбите, вие няма да ги видите, защото светлия дух скръбта не познава, защото живее в закона на свободата,там където има радост и веселие.

Сега, още един въпрос има,който ви смущава и този въпрос аз ще ви го разясня. Любезно чадо мое, Георги! Ти си бащата Яир, бащата на твоето чедо Венинг, която бе твоята дъщеря преди 2000 години и аз я възкресих. А любезното мое чедо, аз нарекох Аир. В тази дума аз вложих символ, а тоя символ аз ще ви го проявя. Аир значи: „не може, непреодолимо е твоето желание“. Заради това му нарекох името „Аир“! Ще откъсна плода от твоята градина и чрез него ще възкреся твоята дъщеря, която е вътре в теб. Аз я възкресих преди 2000 години, но тя заспа и сега чрез любовта на тоя плод, аз извиквам името ти чедо мое Янко : „стани и облечи светлината – позната одежда и виделината – новата мъдрост и застани на своите нозе. А тя, любезно чадо моя, Аир, ти си фактическия Яир, който изпълни на дело своята любов“. Заради това направете изчисление между „Аир“ и „Яир“,и ще познавате тайната, ще намерите ключа, защото думите ми бяха заключени в онова време, за да взема това от него, което трябва на моя Отец. Заради това ви казвам: „Търсете мъдростта, питайте и не съгрешавайте, мълчете и проумявайте, защото когато вие мълчите, тогава духът във вас проумява! Ума възраства и така ще познаете тайната, която ви предавам. И сега аз изказах предназначението на любезното чедо мое Анастасия, а в петък, на деветия ден, тя ще ви разясни тайната на живота и смъртта. Приемете моята любов, защото моята любов е любовта на вечния живот и ако я приложите ще бъдете живи е ще се радвате в светлината с великите жертви /Венинг и Анастасия/ и те ще ви внесат свободата на духа, жертвата на любовта и истината на великото познание. Амин!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...