Jump to content

21.12.1923. Логос от Великия Учител Христос. Царството на човека, урок пети. стр. 593 – 595


Recommended Posts

593

23 декември 1923, неделя. 17.д.7ч.в.

Логос от Великия Учител Христос.

ЦАРСТВОТО НА ЧОВЕКА

Урок пети

Благословени чеда мои!

Да дойде виделината пред вашите умове и чрез виделината да възлюбите законите, които аз ви давам и тези закони да бъдат във вас като основа на великата мъдрост. Това е благоволението на моя Отец и моето благопожелание.

Любезни чадца мои!

Днес ще привършим четвърти урок и ще пристъпим към пети урок. Петият урок трябваше да бъде в сряда, но този пети урок ще го приложите във вашите сърца и в идущата сряда аз ще дам ново благоволение към всички вас.

Сега продължение на четвърти урок, който е царството на човека в твърдата материя. Що е човекът? Човекът е живот от живот проявен в твърдата материя. Този живот е символ на слънчевите лъчи. Що създава слънцето, което грее над тази планета? Слънцето ражда живот. Както слънцето изпраща своите лъчи и допират до твърдата материя със своята виделина, ражда живот и възраства мъдростта. Сега, Отец ми Слънцето, Аз съм виделината, вий сте Лъчите. Както слънцето изпраща своите лъчи сутрин в зори и лъчите се връщат в привечерието в своето слънце, в своите обятия, така е царството на човека. Вие сте лъчите, които творите и сега иде време вие, светлите лъчи на вечния живот, да се върнете в обятията на своя Отец. Това е живот от живот. Сега вие, които сте проявения живот, раждате живот на дихание. Кой е твореца на животинското царство? Аз ви казвам, че Адам е създал имената, тайната на живота, който носи дихание и изпълня с това дихание макрокосмоса с украшение на мъдростта, която произтича от моя Отец.

* * *

594

23 декември 1923, неделя

Царството на човека.

Урок 5-ти

Любезни чадца мои! Първият въпрос: Кой живот създаде човека чрез раждане? „Дадохме“ - отговори .

Любезни мои чадца! Бъдете благословени. Що е действието на този живот, който проявява човека и как действат силите? „Дадохме“ - отговори.

Липсва третия въпрос

Любезни мои чадца! Зададох ви три въпроса. Трите въпроса са три ключа:

1-ви ключ е в ума, който ражда мъдрост.

2-ри ключ е във волята, която твори чрез любовта.

3-ти ключ е символ на висшия Божествен разум, който е вложен в Духа.

Трите ключа ще ги приемете и ще ги приложите в действие, за да отворите тайната на мъдростта, която е скрита в миросъзданието.

Царството на човека е първата мъдрост на Отец Ми, което прояви вън от себе си проявата „вън от себе си“, това е, че роди човека в образ и подобие, прояви себе си Бог в човек. Човек проявява царството на животните. Това царство човек проявява вън от себе си; царството на растенията е проявление на животните вън от живота и царството на минерала е царство вън от растенията. Четирите царства са четирите точки, божествения план и чрез този план Отец създаде човешкия план и заради това, човека е взел волята от минералното царство. Еволюцията е заел от растителното царство и дихание на твърдата материя е взел от животинското царство, а вечния живот е взел от царството на Елохимите, които са вечна светлина, защото Елохимското царство е царство в човека. Това царство носи вечната любов, вечна светлина и вечна мъдрост, а човешкия творец е Отец. Заради това, човека е роден, а не сътворен.

* * *

595

Царството на човека. 23 декември 1923, неделя

Урок 5-ти

Сътворена е материята, а душата е родена и духът в Човека е диханието на Отца. Заради това, аз дойдох сега и съм виделина в тази слънчева планета, защото аз съм слънцето и виделината, вие сте лъчи, с които ще оживотворите останалите за бъдещите векове. Царството на човека е царство на мъдрост, царство на живот и царство на любов. Царството на човека е неизследимамъдрост, понеже отчасти сте проумели, от части благоволявам и ви давам от царството на човека и свръх неговото естество. Заради това бъдете благоразумни, приложете това, което благоволявам. Внимавайте да не угасне някой от слънчевите лъчи, ако угасне в сегашното време, това ви казвам: ще светне след 2000 години. Такъв е зовът на моя дух Отец към своите синове и дъщери. Сега любезни чадца мои! Живот иде да слея с триединствената мъдрост, която произтича от начало и прояви живота в дух, душа и тяло. Бъдете благословени. Това е петия урок, който ви давам да проумеете. Спрете се върху трите ключа, които съдържат тайната на трите царства вън от Човека. Приемете мъдростта на моя Отец, приемете любовта Ми. Аз ще ви обгърна със силата на своя дух и заради това съм дошъл да свърша вашето земно царство и чрез вас да съградя ново царство на мир и любов. Бъдете благословени. Аз съм вашия Господ на любовта, който изпълвам с хармония и целия макрокосмос на живота. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...