Jump to content

01.01.1924. В. Учител. За Новата 1924 г. стр. 612 – 614


Recommended Posts

612

1 януари 1924, вторник, 16 д. 7 ч.в.

Логос от Великия Учител

Новата 1924 годината

Благословени Чада мои!

Изливам своята любов във вашия живот и поздравявам ви с 1924 година.

Днес, първия ден на годината и вие трябва да се въоръжите със силата на волята, защото тя е основа на всичко. От 1924 до 1925 година, ще настане велико чистене между всички звани чада в името на моята любов. И вие трябва да се жертвате с любовта и с волята за дело. Това ви предупреждавам, за да знаете силата вътре в себе си, защото бурите и страданията са неизбежни от земното лице. Те са първите условия, за да дойде царството на правда, мир и любов. Сега в 1924 година се крие една велика тайна. Тази тайна е числото на годината. Единицата 1000 е силата на мъдростта, която произтече от Моя Отец. 2 плюс 4, равно на 6, това е човешкия развой на развитието, за да се слее с единицата и да бъде образ и подобие Божие. Тук се крие тайната на числото на тая година, която ще носи от 24 до 25г.и заради това ви казвам да бъдете готови, да се въоръжите с бронята на единството и на любовта. Аз изпратих, за да ви благовестят моите пратеници пред моя дух за днес това което има да ви дам. Както видяхте диаманта, аз ще образувам колективните ви души със страданието и бурите. Заради това приложете на дело, щото по делата да ви познаят и вие ще се отличавате от другите, защото на другите не изливам тайната на духа си. Аз съм избрал малцина, за да проявя своята слава и да открия тайната на живота и след проявата на моята слава да действувате чрез духа, който аз ще ви изпратя. И днес, първи ден от месеца на годината, всяко недоразумение и всеки недостатък, които лежат в недрата на вашите сърца и във вашите умове, изхвърлете

* * *

613

..2..

1 януари 1924г., вторник

Новата 1924 година.

ги навън и простете се с тях, утвърдете вярата, щото на вашата вяра, аз канари да сломявам, за да бъдете непоколебими. Ученикът учи и страда. Ученикът, за да научи тайната, която духа му носи, трябва да приложи страдание, а страданието да почива на великото търпение. Сега тая седморка, която аз ви предавам, тя е великия ключ, когото аз ще ви проявя, за да отключвате вселената и да уловите мъдростта и то този ключ е едно велико упражнение, защото сега няма да го приложите, защото сега от части проумявате и отчасти приемате. Във всичките ви центрове, аз съм вложил ключ и тоя ключ е седморката, щото и седмицата, която е проявена в природата и тя се включва в числото седем. В тая вселена е великия център, тя е централната точка и Отец ми я държи в своя длан с духа си.

Любезни мои чада! Ако аз ви поверя тези велики тайни, ще злоупотребите! Едни от вас ще се стопят, други ще изгорят и трети ще изчезнат като дим. Аз ще ви поверя тайните постепенно, с вашето възрастване в мъдрост и в познание. У мен няма невъзможно, всичко е възможно. Във вас е невъзможно, защото приложението ви е малко, а желанието ви е много! На всичко е основа мъдростта, а на мъдростта основа е вярата и търпението. Аз ще ви поверя първия от ключовете, щото да речете на великата канара да се стопи и ще бъде, но ще бъдете унищожени. Моят дух и моята любов създава, а не унищожава. Заради това първо ще ви поверя днешния ключ, за когото благоволявам, но след като минете бурите и страданията аз с моята любов ще благоволя над вашата вяра да сломя най-великата канара. И така ще ви поверя това, което аз съм ви обещал. 22 и 23 година аз ви подложих под изпитания, за да ви поверя това, което не съм благоволил до сега на никого. И всичко, което съм

* * *

614

Новата 1924 година.1 януари 1924, вторник

благоволил до сега, нито третата част не сте преживели, вие половината не сте приложили. Аз съм вашия Учител, който ще благоволявам с духа си над вас и ще ви дам едно от упражненията за утвърдяване на волята и към това упражнение ще пристъпите след великите заседания. Сега бъдете будни, не от физическо спане, но будни с духовете си, будни със знание, за да можете да проумявате това, което аз ви давам.

Любезни чадца мои! Ще имате една любов, една вяра и една надежда и ще се укрепите върху тях и аз ще преобразувам вашите души като диаманта, който ще се преобърне на слънце, за да свети на другите. Не мислете, че всички ще дойдат тук, не над всички е това благоволение. Над другите ще действам със знание на мъдрост, а над вас ще действам със знание на сила и на мъдрост, с мисли да действате, с мисли да се движите и когато аз излея духът си над вас, казвам ви: мъртви ще възкръснат, защото това, което аз върших и вие ще вършите. И ако вие не устоите до край, казвам ви, че други ще приемат, защото времето е близо и края се приближи.

Любезни мои чадца! Това благоволявам на всинца ви, заради това дойдох да проявя силата чрез вас и мъдростта чрез вашите братя и сестри. Тази Българска тема, която е пясъчно зрънце, пред нея ще се поклонят всичките народи и родове, защото тя ще бъде вожд и покровител на всинца. И България ще бъде окичена с диаманти и огърлици. Това ще бъдат нови плодове, които вие ще пренесете на тия, които ще дойдат. Още, любезни чадца мои, какво да ви кажа. Всичките дела ще се преобразят на диаманти и слънца и земята на България ще бъде новия Йерусалим, защото всичко, което виждате до мен ще изгори и ако вие сте силни в любовта, ще изгори чрез вашата любов.Заради това ви казвам да бъдете готови, разумни, да бъдете с умовете си сега, риболовци, да помагате на страдащите и немощните. Днес е първия ден от месеца и аз казвам благодатта си и благославям. Днес, любезни чадца, от принесеното от третата част на припечеленото ви, третата част от събраното, ще го принесете като жертва на своите по-малки братя и сестри,там гдето не познавате лицата на по-малките си братя и аз ще благословя труда на вашата десница.

Приложете първия опит. Това като благоволявам да имате и мир, и радост през всичките дни на тая година. Скръб ще имате, но дерзайте. Аз победих вашата скръб с моя дух. Така страда тайния ученик, заради своя учител, който му поверява тайните съкровища от небесното царство. Изливам духа си над вас, ще ви нося радост с вечен живот. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...