Jump to content

07.01.1924. Венинг. Към своите родители. стр. 626 – 630


Recommended Posts

626

9 януари 1924, сряда, 11 ч.н.п. 4 д

Венинг към своите родители.

ВЕНИНГ

 Любезни Папа! Поздравявам ви с Великата любов, защото Божията любов е великото знание във вашия дом и това имане ще се развие и ще насочи пътя на великата истина. Само Божията любов е Велика Любов, която е направила извор на благодат нашия дом.

От много време благоволи Господ Исус Христос да дойде и да ви съобщи някои от събитията и да ви свържа с Божия Дух, че всичките тези събития са подложени за изпит към вас и аз трябваше, любезний папа, да те предупредя, за да знаеш и да бъдеш смел, заради оградата на тия мисли, които се изпращат спрямо нашия дом. И сега, аз ти говоря от името на Господа по Негова заповед. Ще имаш внимание върху всички да запазиш чистотата на Великото Светилище, която Господ определи , за да ви прояви. Ще бъдеш внимателен върху влизането, някой от братята да не би да прекрачи прага с нечиста мисъл, нито с тъмни сили да пререже жицата на Божия Дух, който се излива. Велико ти е възнаграждението. Всеки, който се определя от горе ще се засвидетелствува неговото име пред всички,защото всичките да държат жицата на общата сила и тогава ще се допусне огненото Светилище, което е символ на Моисеевата къпина.

Любезни папа! Подложих ви под изпит и аз знаех всичко, исках вашите условия, но поради нямане момент на условия, аз ви предупредих да измените деня на уроците, от името на Господа, за да ви не спъват с мислите си, да бъдете свободни и да изучавате това, което единствено се поверява тук в Светилището на нашия дом.

Любезни папа! Дава ви се скиптъра на правосъдието като окултен ученик с пълно смирение, с правосъдие да

627

..2..

9 януари 1924, сряда

Венинг към своите

родителите

запазиш светлината, да закрепиш любовта във всички братя да задържиш вярата в тях, защото истината ще просияе чрез вас.

Сега Духът на Учителя ще мине през всичките кръжоци в България и ще ги пресее и ще останат малцина от тоя изпит, който ще им се подложи като пресяване. Сега вие издържахте първия изпит без да знаете, неочаквано! Заради това, укрепете се и проявете любовта, която е в Светилището и не крийте светлината, която е вътре във вашата. Тя е любовта. Учителят допусна това, за да се повери по-великата тайна на вас, за да се открие писаното на канарата. Няма нечист дух, който да ги е завладял, но да се изтъкне истината, правдата и любовта. И вие покажете на дело като окултни ученици на пълното смирение. Във Всемирното Бяло Братство държим велик изпит заради вас, но ние не се оскърбяваме. В този изпит става разместване на езиците. Езиците са символ на мислите, всяка мисъл да изрази истината и истината да отлъчи неправдата. Заради това вашите отговори са записани в правдата и в закона за любовта.

Любезни папа! Със смирението, с делото на любовта ще обновите вашите братя, като видят вашите дела, казва Господ, ще прославят небесния Отец. И сега ти казвам, от другите братя няма да дойдат тук, но вие ще ходите, защото ще им покажете закона на изпълнението, закона на проявената любов. Учителят казва, че окултния ученик няма право на земята да се оправдава, но неговите права са делата и изпълнението. Казва: „Като видят вашите дела, ще прославят небесния Отец“. Това са правата на окултния ученик, който живее в закона на любовта и в закона на Великата Свобода. Погледнете на огорчената душа,

 628

 9 януари 1924, сряда

Венинг към своите

родителите

която стои посред всички! Това е Учителя! Той ги търпи, защото е любов и това Светилище е любов на вечен живот.

Аз исках отдавна да ви говоря за случката, която щеше да бъде, но всичко това стана, за да се изпълни Божията воля, за да бъдете канара от общата канара. Казва Учителя:“Аз знам кого съм възлюбил и на кого поверявам тайната на своя дух. Не огорчавай се, любезни папа! Дайнасърчение на всички. Смело ходи в общата школа, защото тя не принадлежи на братя,нито на сестри. Тази школа е школата на Учителя, който дава законите от физическото поле, за да се прилагат като наука в живота за обнова на човечеството, а школата на Светилището, това е за посвещение на Божия Дух. И заради това, който е пратен от Учителя ще бъде приет, но който иска самоволно да дойде, няма да може да влезе, защото вратата има огън пояждащ. И така, аз ви казвам от името на Великия Учител, че от сега, който ще бъде пратен отгоре, от негово име, ще се засвидетелства пред всички. Това ще бъде закона за призванието на нови братя или някои от старите братя. Папа! Любовта ми е към тебе! Не грижи се за живота, защото ще ти се улесни. Искам твоята радост да бъде преизпълнена и да се пазите от всяко съмнение против Духа. Това аз изказвам от името на Господа Исуса Христа и Неговата Любов, която има над тебе и над всички, които ще влязат в Светилището да намерят почивка на своята наскърбена душа и на своето нажалено сърце. Това всичко знае Учителя, което стана, но допуснато е, за да се преродите отново и да влезете в по-дълбоки тайни и да се открият помишленията на всички. Това благоволение е на вас, с което ще продължите своя път да прилагате любовта на Великия Учител, който стои посред всинца и чака, за да бъде

 629

..4...

9 януари 1924, сряда

Венинг към своите

родителите

опознат. Виждам болката ти, която лежи в огорчената ти душа, на милата любезна моя мама, скръбта на сърцето и на всички братя сълзите на очите, но всичко ще се преобърне на радост. Слънцето ще огрее, тъмнината ще изчезне, новия живот ще възрасти и своя плод ще принесе в общото дело, което е неизменен закон от Неговия Дух. И втори път,когато благоволи Господ своето благоволение към мен, аз ще дойда и ще ви дам някои от разясненията и спънките на вашия живот. Амин.

Въпрос: Какво значи сънят на сестра К.? Какво се крие в пламъка в нашия двор?

Отговор: Пламъка е символ на духа и на божествената любов. Скрито е от тях непознатото, не им поверяват великата тайна, но само им дават една мисъл, заради това имат своя стремеж да дойдат тук, защото дават им в чувство, в светлини. Любовта ще избухне като светкавица, духа ще се запали като велика мъдрост в това Светилище, ще даде обнова на всички братя и сестри, които не познават тайната на Великата истина.

Брат Д.Б.

Грях няма в окултния ученик, но трябва да има спокойствие на духа. Безпокойството прави разсейване на мислите, а те образуват заплетените жици, които се не свързват в Божията мъдрост и не може да се приложи никак свръзка на мислите в изучаване. В окултния ученик не трябва да има вълнение. Всяко вълнение носи разпръскване на всяка светла мисъл. Тя е буря и както се вълнува морето и издига своите бури, така безпокойството издига своите вълни и заглушава всичко в себе си, става прилив и завлича всичко обратно в морските дълбини. Най-великите условия са:

Първо: Изпита на живота, който се налага от горе, за да издържите. Всяко вълнение на най-малката мисъл губи условията и това условие подлежи под велик изпит. Казва Учителят: „Приложете търпение, милосърдие и всичко ще ви се приложи. Търсете царството Божие и всичко ще ви се даде. Любезни братко! Ето защо измени плана Великия Учител, защото нечестивия, който е в наемателите ти, взима мерки и с тяхното излизане, комисията щеше да ти наложи по-велика скръб. Ще кажеш ти: „Господ не може ли да премахне всичко това?“ Не, заради това ще стоят до едно известно време, ще излееш любовта си в тях, ще имаш пълно спокойствие и ще се засрамят от своите дела. Нечестивият ще излезе от тях, ще напусне техния дом, ще дойде свръхсъзнанието, което ще им подтикне милостта и ще напусне вашия дом, ако приложите условията в любовта. Това е, което Господ на Любовта ви дава. 1924 и 1925 година окултните ученици ще имат велики страдания. Ако вие приложите търпение, 1925 ще получите пълна свобода на живота, радостта ще проникне и душата ви ще се успокои и сърцето ви ще се възрадва.

630

 ..5..

9 януари 1924, сряда

Венинг към своите

родителите

Въпрос: Какво значи това, което тя вижда в майка ти?

Това е мъдростта, която ще се развие и която ще се носи от Светилището и ще даде изобличение с любов и мъдрост на всички, които нямат светлата заря чрез братята и сестрите.

Въпросът за Плевен и Шипка. Пак ще ти подскажа, но не е времето. Не са настъпили още условията. Всяко бързане спъва делото, но възобнови си, братко, любовта, припомни любовта ти от где е намаляла, дай й криле да възрасти.

Любезни Папа! Ще ти се улесни пътя от името на Господа Исуса Христа. Ще ти се улесни работата, но още не. И когато ти отидеш, ще се върнеш с мир и радост и да укрепиш Светилището със своята любов. Ще ти съобщя числото на твоето излизане от България за Америка, но когато дадат плана, аз ще ти го поверя. Заради това не грижи се за твоя живот, защото твоя живот и на всички животите са условия, за да се прояви Божественото дело. Дайте и вие всички своите условия и върху тия условия Учителя ще гради и нито един от вас не ще страда. Това като приложите и Всемирното Бяло Братство ще въздейства над всички ви и всичко ще се приложи като факт в живота, за да просияе Неговото име. Сега ви поздравявам, да се не отклоните от общото дело, да възобновите любовта си, щото вашата любов да стопи мерзостта, която застана и иска да погълне вашата любов. Бъдете смел и неподатлив, защото вие носите оръжието и благовестието е над вас.

Поздравявам Ви със силата на Божия дух, поздравявам Ви с любовта на Всемирното Братство, поздравявам Ви с Божия дух да бъде вожд и покровител в живота Ви.

Сладкий Папа! Аз те целувам и целувам сладката си мама. Няма да останете без покровителството на Господа, защото Божията благодат бди над всички и над вас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...