Jump to content

12.01.1924. В. Учител. В дома на М. Стоицев, за Франция, Германия и България. стр. 634 – 635


Recommended Posts

634

12 януари 1924, Събота, 10 д. 8 ч.

Логос от Великия Учител

Дом Михаил С.

Благословени любезни мои чада!

Изливам любовта си и чрез любовта си, аз ще свидетелствувам вашата истина и вашата правда пред човеците. На всяко благословение, първото условие е да ми дадете сърцето си, да напиша законите, тия закони, които вие проявявате в истина и правда. Сега, гдето сте събрани двама или трима в мое име, аз съм посред вас. Проявата на моя дух – двамата са свидетели, третия е жицата, чрез която аз благоволявам да изливам своята любов. Сега вашите желания са преизпълнени с мисли на прошения и така аз ви рекох: „Искайте и ще ви се даде“. Сега, вие като искате, аз благоволявам чрез своя дух. Няма друг, който да ви оправдае нито да ви утеши, единствен съм Аз, който съм поставен като велик ходатай между Отца и вас и заради това, Отец благоволява в мен и аз във вас. Всяко благопожелание, всяка светла мисъл, само аз мога да ги приема и да ги представя пред моя Отец и пред вашия Отец, а сега благоволението на моя Отец е да посетя всеки дом чрез духа си, щото духа, който пребъдва в мене, Той е Отец, който има милост и сила над вас. Сега, аз турям основа на благословение, благославям този дом и всяко мое благословение да свидетелствува. Вие сега, които сте събрани двамата и Аз третия. Всички си мълвите за много неща, но една е вашата цел, за която вие трябва да приложите като закон. Отец ми е приложил закона между вас и Него и на вас е необходима чистота, защото чистотата осветява вашите домове, в които живеете, домовете, това са вашите тела, защото чистотата я владее само душата и душата трябва да живее в осветено тяло. И така, вашите умове ще раждат светли мисли и умовете ви ще се преобърнат на слънца, тогава вашата мисъл

635

..2..

12 януари 1924, събота

Дом Михаил С.

ще твори светли дела, които ще се отразят в лицето и във всяко проявено дело чрез вашите ръце. Вашите мисли зная и вашите желания зная. Много пъти вие искате и аз обещавам, но когато не приложите чистотата, всяко обещание се връща в моята любов. Чистотата е най-великото условие. Тя е великия кораб и на този кораб се подчинява всяка опасност.

Любезно чадо мое Михаил! Просбата, заради твоето любезно чедо, желанията твои преизпълниха с букви моя дух и заради това ида да ти опиша страната, в която живее твоето чедо. То е чедо и на моя Отец. Това знайте и дайте внимание, щото Германия е подложена под велики страдания и на нея е очертан черния кръст, защото от 1912 до 1915 г. получи възгордяване и отрече се от моето име, упова се на своите сили. Тя няма да погине, но сега е в пост. Всички блага са вдигнати, за да дойде всяко смирение в тази земя. Подобно и България се възгордя в това време. Най-главното й възгордяване е 1916 и 1917 год. Благодарете на моя Отец, защото аз я крепя на своята длан. България, когато ми даде заточение, тя щеше да угасне като свещ. С моето възвръщение благослови се земята чрез стъпката ми и чрез логоса, който изливам над всички ваши братя и сестри, които от части проумяват. Това ви казвам: Франция, третата част от нейната земя ще потъмнее, за което аз няма да ви опиша, но това ви казвам, да знаете, заради условията в Германия, твоето любезно чедо Спасия утесни сърцето си, заглуши силите си, надеждата й намаля, заради това ще й помогнеш с три условия, ще й изпратите вярата като основа, надеждата като стремеж и любовта като сила да преодолее, ще преодолее само с физическа и материална помощ. Това е нужно там, в онова място. Любезно мое чадо, Михаил! Страдания и мъчнотия ще преодолее, със страдания и мъчнотия ще преодолее и твоето чедо Спасия, но ще приложите моето търпение и не бой се, защото няма опасност за живота й. Когато вие отпаднете в скръб, мислените жици се вързват с нейната скръб и се чувства омаломощена. Иска и да смени от това място в друго. Аз ще действам и вие приложете. Ще преуспее във всяко учение, където и да е. Заради това, първо изпратете условия, подкрепете я с любовта, която имате във вас, без никакво отчаяние, без никакъв отпадък във вашия дух и когато свърши и дойде, аз ще я приема в своите обятия, но и всичките ви чеда, защото Отец ми ви е събрал в мое име да проявите силата чрез свидетелството на духа Божий. Не бой се, любезно чедо, дръж силата на вярата, както аз я възкресих в начало на великата немощ. Така с радост ще я посрещнеш и ще се радвате в твоя дом, както аз благоволявам и ви казвам. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...