Jump to content

19.01.1924. В. Учител. В дома на Д.В. стр. 642 – 644


Recommended Posts

642

19 януари 1924, събота 14 д.7 ч.

 В дома на брат Дечко Б.

Логос от Великия Учител

Проявата: Коленичили виждам брат Дечко, сестра Еленка,малката Н. коленичили пред Спасителя, който възлага ръце върху тях и ги благославя. Продължава да ни говори:

Любезни мои чада!

Аз виждам вашата скръб, виждам и радостта ви. Скръбта и радостта са великите вериги /възли/ в човешкия живот. Виждам скръбта ви натегна, но вие не знаете защо натегна скръбта на избраните чеда, които живеят в моята любов! Павел се моли три пъти, за да му отнема тръна, който го бодеше, но аз му казах: „Доста ти е моята благодат.“ Тая скръб е най-малкото страдание на окултния ученик. Окултният ученик, който живее в моята проявена любов, пътя му е страданията, защото всички са пострадали преди вас. Любезни мои чадца! Но това е най-малкото страдание, което се наложи временно над вас, за да ви изпитам любовта и вярата. Ако не е страданието, как ще издържите своя изпит? С какво ще засвидетелствате моята любов? Със свидетелството на най-великото страдание вие ще страдате всички заради моята любов. Аз пострадах, заради вас от любов, заради това сега е в замяна. Аз се радвам на вашите страдания, защото всяко страдание носи победа и всяка победа носи радост, радостта е блаженството на душата. Блаженството е проявеното царство или бащинския престол, над когото почива душата от своя труд. И сега аз съм приготвил венци, ако понесете най-великото страдание и най-малкото ще понесете, тогава ще ви възложа венци на главите и ще очистя пътя, в който ходите, ще благословя домовете ви, както възложих своята десница на всинца ви, така сега възлагам своята десница с милост на любезните си чада Дечко и Еленка. Ето вижте това малко детенце, което стои посред вас, то ще ви обнови

643

..2..

19 януари 1924, събота

Дом Дечко Б.

радостта, ще тури крила на вашия живот, защото от начало носи силата на проявения ми дух, заради това възложих своята десница над него. Вие ще му бъдете вожд в живота, Аз ще му бъда покровител с духа си, радостта чрез това дете ще просияе, както изгряващото слънце в зори.

Сега моето благоволение е за скърбящите души на моите любезни чада Дечко и Еленка. Аз обещах, че ще се очисти вашия дом и ще бъде вашия дом дом на свобода, но аз повърнах речта си, за да опитам вашата любов и вашата вяра. Заради това аз сега благоволявам чрез страданието и скръбта и със сълзите на очите да усиля вярата в крепост, надеждата ви в сила и любовта ви в живота. И когато аз благоволя с духа си, дома ви ще бъде свободен и духа ми в мъдрост ще обитава и покой в него ще бъде. Сега вие се намирате в първата част на Голготския път. Когато аз носех кръста из Голготския път, Аз паднах на три пъти, а сега вие сте на това място. Падането на първия път. Чух гласа ви и гласа си не замълчавам, но когато дойде часа, аз ще извикам, заповядам с името на моята любов дома да бъде освободен от всяко човешко влияние и царуване на немощта над вас.

Любезни чада мои, Дечко и Еленке! Вашите сълзи са моя радост, аз ги наливам в златна чаша и с тия сълзи аз ще напоя неверните, злодейците и неправедните. Сега вие всички скърбите. Ето чашата, която държа аз от всички да събера сълзите и тези сълзи ще напоя всички, които са против духа ми и които са против вас, които вършат беззаконие и неправда в мое име и в името

644

..3..

19 януари 1924, събота

Дом на Дечко Б.

на моята любов. Сега, защо аз благоволявам във вашите домове? За да дойде от централното слънце от Духа на моя Отец по един лъч във вашия дом и във всичките ви домове и тия лъчи да образуват нови слънца, нов живот, които ще съживят всички от домовете ви.

Всичките ви домове аз съм ги записал в книгата на живота и съм направил по един малък извор и от този извор ще пиете благодатна вода. Няма да ви дам щастие на материално богатство, но ще ви взема в моя живот, в пълната радост ще ви заведа в царството, там, гдето сте били от начало. И пак ви казвам, любезни мои чадца! Дечко и Еленке: Спрете да казвате:“Кога ще се освободи и нашия дом?“ Защото аз повелявам на светлите духове на силните и безсилните. Любезни чада Дечко и Еленке! Не грижи се за живота, не грижи се за твоя дом, че е задължен, защото тоя дом е мой дом и моята десница ще го крепи и сега спри да не продаваш никакъв имот до когато аз не благословя, защото всяко твое продаване ще изчезне като дим из пред твоето лице. А заради любезното чедо, за което искате съобщение, Аз няма да ви съобщя, но ще изпратя своя помощник Венинг, който ще ви съобщи. Сега изливам своето благоволение да царува твоя дом закона, правдата и царството на моята любов, защото аз съм любов и любовта ми е вечна над вашите души. Амин.

........

На Еленчето направи триъгълник на челото и кръст на дланите на ръцете й.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...