Jump to content

21.01.1924. В. Учител. В дома на Ст. Манев. стр. 651 – 655


Recommended Posts

651

21 януари 1924, понеделник, 12 д. 7чв.

В домът на Ст.Манев.

 Логос от Великия Учител

 В Я Р А Т А

Проявление:

Виждам стените на къщата не съществуват, но само пода, на който стоим, пода е сложен на върха на една планина и Великия Учител застана между нас с един голям златен кръст. Сочи ни към изток, от където изгрява слънцето. Всички обърнахме внимание върху това, което ни се посочи. Виждам из цялото пространство море, чисто и бистро. В морето виждам само един кораб и в кораба много от старите пророци от светиите и мъчениците и ние сме между тя. Сега, казва Великият Учител, ще продължи върху всичко посочено от Него:

И сега ви благославям, любезни мои чада! Аз ви благославям от името на Великия мой Баща, който е проявил Словото си и Любовта си между всички вас.

Сега, благоволявам в тоя дом и живущите в него. Ида да ви посоча това, което вие не познавате, и да излея своята благодат и да ви спра върху опорната точка, която от начало е изходила от своя център и да ви дам познание и да ви запазя като велик защитник от всяко зло влияние и върху това, което аз ще продължа. Те са плодовете на сегашния вам живот, който ще проявите.

Любезни мои чадца! Аз ви посочих изток от там, от гдето изгрява живота. Всеки живот е слънце, което свети и украсява целия мир. Аз ви възведох на тая планина на върха, за да познаете силата върху това, за което аз ще продължа. Морето, което виждате, това е вашия живот из цялото пространство. На какво се основава тоя живот? Основава се само върху единствената основа, която е вярата. Ако вие приложите истинската вяра, вяра, която възкресява...

И сега корабът, който плува в това море, е символ на основната вяра и тя като се приложи като велик закон, всичко може.

652

..2..

 21 януари 1924, понеделник

Дом Ст. Манев

С вяра Авраам принесе своя син в жертва. Ной с вяра съгради кораб и живя в него четири века, за когото Аз няма да продължа, когато стана изтреблението на всичкото беззаконие, беззаконието на беззаконния цикъл. С вяра влезе Ной в общение с моя Отец, скри се в своя кораб, за да продължи благословението и живота на земята. Праведний Йов, със страдание прие и приложи като основа с вяра, че ще бъде жив и обновен да продължи своя живот. Ида да ви спомня вярата като символ на този златен кръст. Заради това Отец ми начерта човека и даде човешкия план в този кръст и заради това той е символ на вяра, на когото и аз се разпнах. Сега Аз ида да ви дам познанието на тази вяра, за да съградите колективния кораб, с който ще плавате в сегашния живот от земята към небесата. Истината е подем и закон на великия стремеж, за да влезе човек в този кораб и за да се спаси и изкупи от земната длъжност и да отиде на своето място, там, където е неговото предназначение. Вярата е брилянта на душата и аз сега с тази вяра искам да укрепите вашите душ като невести на моя дух. Вярата е сила и ако вие основете вярата като сила във вас, всичко ще може чрез моя дух. Заради това ви казвам, да изхвърлите вярванията и да приложите вярата, като велика основа, за да влезете в този кораб и да не видите това, което има да бъде, за което аз продължих и дадох снощи. Както Ной не видя привършването на беззаконния цикъл на земята, така и вие да се скриете и скръб да не почувствате.

Аз имам много да ви говоря, но виждам, че от части се отегчихте и изморихте. Сега аз чрез своя дух и да съградя този кораб и в този кораб да царува вечния живот, който ще бъде за в бъдеще нескончаем. И ако

 653

 ..3..

 21 януари 1924, понеделник

В домът на Ст. Манев

вие имате вярата, за която аз говоря сега, ще царува моята любов и тя ще ви бъде музика в живота. Вярата е най-великата. Така и Гидеон победи страшните войни с вярата. И всичко, каквото вършите, в първото стъпало да ви бъде вярата, не колеблива вяра, не основана на морски вълни, не вяра, която отвличат булите, но вяра, основана на тези планини, вяра да съгради вашия живот в един живот и тогава ще се образува колективния кораб и ще отидете в определеното място да царувате в новата земя и в новото царство.

Любезни мои чадца! Защо аз благоволявам тази вечер върху вярата? Вие ще кажете: „Нима, ние нямаме вяра!“ Аз знам вашата вяра. Вашата вяра е основана като лодка в бурно море, блъскана от бурите. Но сега аз ида да ви напомня тази вяра и да ви дам този кръст и с него ще побеждавате, защото самите вие сте кръст в моя живот и ако аз още продължавам и ако вие с радост искате, аз ще ви напомня и върху надеждата и върху любовта, какви са проявленията и силите им. Всичките тези принципи, които аз ви разяснявам, те са плодовете на духа и на душата вътре във вас и ако вие ги приложите да цъфтят, тогава ще проникне във вас знание, сила, мъдрост, любов, правда и истина. Тогава вие, окултните ученици, ще светнете и тогава, както ви казах, че свещта под шиник не се туря, а се туря над него, за да свети на всички. Защо ви напомням всичко това? За да образувате огнената верига. Огнената верига е магнитния електрически синджир на вашите проявени животи. Това е корабът, за който аз ви разяснявам. И друго, аз ще ви напомня да се пазите от проклятието на гордостта, не какъв сте били, но какъв ще бъдеш сега в моя дух!

Сега аз искам вие, моите ученици, да приложите закона на пълното смирение, на кротостта, на мълчанието и на любовта.

654

..4..

21 януари 1924, понеделник

В домът на Ст. Манев

Любовта ще изразите първо чрез истината, второ – чрез вярата, трето – чрез смирението, четвърто – чрез кротостта, пето - чрез търпението, шесто -чрез мълчанието и седмо – чрез любовта. Това число е числото на окултния ученик, това число е ключа и чрез този ключ вие ще уловите вселената, ако приложите това, което аз ви давам и ако вие приложите, вие сте излезли из света и света няма да ви познае, но вие ще се опознаете, когато влезете в своето царство, тогава в това царство ще се образува ново слънце, нова земя и в нея ще царувате, като царе и свещеници.

Любезни мои чадца! И ако вие приложите това не чрез пари, но чрез труд и усилие. Това ви напомням на всички, които сте събрани тази вечер за мое име, за да призовете моя дух от името на Отец ми Сий. Всички благославям. Най-малките ви грешки и най-малките ви съгрешения аз ги заменям с моята любов. За това човека ще прави грешки, но няма да съгрешава, защото грешките и съгрешенията са две различни неща в живота. Това като знаете ще приложите вярата, на която ще съградите новия живот и новото царство.

Любезно мое чадо Стояне, Духът ми бди над тебе. Аз те благославям да пазиш нозете си, да не отстъпят от моята благодат, защото в твоя дом ще изгрее вожд и покровител, който ще пази живота на всички твои чада и на твоето домочадие. Аз знам кои съм призовал пред моя дух. Виждам чистотата на твоето сърце, но пази нозете си да не престъпят към гордостта и гордостта да завладее твоята чистота и твоята невинна душа. Аз заради това посещавам вашите домове, за да ги оградя с моя дух и сега изливам своята благодат и своята любов, в твоя дом.

Пази твоето чедо Андрея, защото в него съм вложил благоволение и сила и той ще ти бъде помощник в живота, защото

 655

 ..5..

 21 януари 1924, понеделник

В дома на Ст.Манев

силата на благословението ми е във всичките негови животи, защото изпълни волята на моя Отец. А за твоето чедо Цветана, да я укрепяваш в смирение и във всяка мъдрост, защото, ето сега ще възвися своята десница към нея и ще благословя живота й чрез молитвите на любезното си чедо Георгина. Чувствам скръбта й и молитвите й, хлопа пред дверите на моя дух, за да запазя чедата й, чувам молбите й, които отправя към тебе /Стояне/ и към целия дом. И сега запечатвам дома ви със силата на моята благодат и на моето благословение. Приемете всички това, което аз ви дадох и бъдете благословени в царството на моя Отец. Приемете моето благословение, любезни мои чадца, и сега аз ще чакам да съградите колективния кораб, който ще носи вечния колективен живот, там, гдето Отец ми ви е определил вашето бъдеще. Моят мир да царува над всички вас. Моят дух да бъде над вашия дух. Моята любов да бъде венец над вашите глави. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...