Jump to content
Ани

25.01.1924. В. Учител. В дома на Георги С. стр. 663 – 665

Recommended Posts

663

25 януари 1924, петък, 8 д.7.чв.

Логос от Великия Учител

Дом Георги С.

Винаги съм ви благославял и ще ви благославям. Винаги съм изливал благодатта си над вас и ще я изливам до край, защото духа ми ви възлюби и моята душа ще възкреси вечния живот във вашите души и вашите души ще бъдат, за в бъдеще вожд във виделината в света пред човеците, за да проявите любовта в живота и живота в мъдростта. Още от началото носи този дом благословението, когато моя Отец освети, за да бъде прибежище на мнозина наскърбени, наранени, угнетени, които не намират покой на земята. Ето в този дом ще поклонят своите глави и ще намерят покой и мир в душите си. Още от начало Отец ми е насадил дървото на вечния живот /Венинг/, а това дърво са плодовете на любезното ми чадо Венинг. Плодовете трябва да се самопожертвуват за откуп на другите и за всеки, който влиза под покрова на осветения дом с покорност и смирение, със смирено сърце, със смирена глава, за да получи благодат и мир на своята душа. Любезни мои чадца! Дървото на вечния живот, това е гласа, словото, плодовете на словото, това е жертвата любезното чедо Венинг. Този плод е откъснат, за да се нахранят тези, които ще дойдат да си подслонят главите и да се нахранят душите от този плод, който е символ на любовта и жертвата. Затова аз благоволявам към всички ви, които престъпвате прага на този дом, вие влизате в царството на вечния покой. Отец ми е оградил тоя дом със седем огнени вериги и над този дом изгрява първоначалното слънце. Слънцето е покрова и това слънце ще озари всичките ви души, за да ги привлече към себе си и да ги направи свои бого невести. Това слънце е слънцето на правдата, тая правда е моя Отец, който обгърна в

664

..2..

25 януари 1924, петък

Дом Георги С.

своите обятия, в своята мъдрост тоя дом и живущите в него. И сега ви казвам, че ако тук не намерите утеха, ако тук не намерите любов, ако тук не намерите живот и ако тук не познаете мъдростта, никога и никъде няма да познаете. Този дом, който носи благословението за всички, които са влезли и които не са влезли още ще носи спасение на живота още от когато съществува човека в своята плът. Тоя дом е скрит под благодатта на Духа Святаго; този дом света няма да познае и тоя дом на света няма да се прояви, но на тези, които са определени да влязат и да преклонят своята глава.

Това казвам на вас, които сте дошли сега тук и на тукашните любезни чадца, аз отправям духа си и казвам: Любезно мое чедо Георги, любезно мое чедо Хариета, любезно мое чедо Едуард, радост и надежда на твоя брат. Чедо Георги, в твоите ръце предавам този дом, бди над него, пази святостта, пази плода, който бе насаден в твоето сърце и сега този плод ще храни гладните и ще напои жадните. Ето давам този дом, който е Господен дом, да бъде в твои ръце и да бъдеш владетел и властител с любов и с мъдрост. До сега този дом не бе под твое владение, но сега ще го завладееш с мъдростта. Ще възлюбиш този дом и ще дадеш сърцето си, заради него на Господа. И ти, мое любезно чедо Хариета, ще бъдеш със смирението благоухание пред моя дух, с покорност и смирение пред моята сила, защото Аз съм благословил твоята душа още в утробата на твоята майка. А ти, любезно мое чедо Едуард, ела при мен.Пази ногата си да се не отклони от чертога на моята любов, защото ето аз чрез твоя брат, който е жертва заради всички ви, Аз съм благословил твоята мъдрост

665

..3..

25 януари 1924, петък

В дом Георги С.

над твоя ум и ти ще бъдеш мъдър, възмъжал със съзнание да пази знанието, за да не злоупотребиш, но да го приложиш в моята любов. Ще ти дам мъдрост и знание чрез твоята ръка и всичко, което мъдростта ти продиктува да преуспяваш. Пази завета ми, любезно мое чедо. Моят завет ще ти бъде живот и ще те пази от всяко зло. Бъди покорен на своите родители. Приложи смирение и страхопочитание, защото Отец Ми ги е благословил и носят благословение Авраамово и Исааково и този дом не е както Авраамовия дом, но като Господен дом, защото Аз и Отец Ми живеем в този дом и ние ще образуваме с моя Отец ново царство на мир и любов и ще насадим нова градина, а вие ще бъдете плодовете, които ще дават благоухание и храна на всички. Вдигам своята десница и полагам я над главите ви. Моята десница да ви бъде вожд и покровител от всяко зло влияние на злите и пакостливи духове, които са завладели човечеството.

Любимо мое чедо Георги! Изливам духа си в твоя дух, а на тебе любезно мое чедо, Хариета, изливам любовта си в твоята душа, а на тебе любезно мое чедо Едуард, давам сърцето си. Завладей това сърце и живей в него. Аз никога не съм говорил така, както сега проявявам духа си над вашите домове. Затова съм дошъл, да проявя тази любов и да бъдете едно с мен, както и аз съм едно с моя Отец. Сега, аз ви целувам с моя дух и осветявам вашите глави, за да носят венеца на благодатта. Приемете всичко това, което ви давам. Аз съм вашия Христос, Господ и Учител, който стоя посред вас, чакам да бъда опознат от човеците и от своите близки. Мир ви давам, да царува моя мир във вас през всичките дни на вашия живот до когато съм Аз с вас. Амин.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×