Jump to content

07.02.1924. В. Учител. Царството на минералите, урок втори. стр. 682 – 685


Recommended Posts

682

7 февруари 1924, четвъртък, 17 д. 7 чв.

Логос на Великия Учител

Царството на минералите,

2 урок

Любезни мои чадца!

Ще ви изпратя моя дух върху вашия дух да прозябне истината, да проблесне виделината върху вашите умове, за да познаете това, което ви проявявам. Сега това, което аз ви проявявам, то е свързано с природата, с Бога и с човека и живота, който се проявява тук на Земята.

Сега моето благоволение е към втория урок за минерала. Преди сътворението на човека, като отделна вселена, аз отчасти ви напомних, че минералното царство е преди човека. Минералното царство е подножието на човешките нозе и върху това минерално царство Отец ми е вложил законите, за да стават правилни теченията, които изразяват живота на Земята, ас живота ще изразят мъдростта, която не бе проявена преди човека да влезе в твърдата материя и да се свърже с минерала. И с Отец чрез тези велики течения, които произтичат от минералното царство. Диамантът е израз на волевия дух, който се управлява с Божествената мъдрост. Златото изразява живота, който произтича чрез душата, среброто е израз на човешкото сърце, а медта е проводника, който го затвърдява и го проявява чрез желязото. Пръстта е торта, с която е посипано лицето на Земята.

Сега, за да научите вътрешните закони на минералното царство и правилните течения, аз ще ви дам условия в 1924 година, 4-ти май, за да направите своите излети, които аз ще ви посоча към планинските върхове, за да придобиете силата, духа и божествената мъдрост. Тогава чрез духа си ще предначертая теченията на природните сили, които минават чрез магнетизма и електричеството. Минералното царство

683

 ..2..

 7 февруари 1924, четвъртък

Минералното царство,

Урок 2

изразява мъдростта на моя Отец. В него са вложени тайните от миросъзданието. Планинският връх съдържа мъдростта, силата и действието на магнетичните сили, които получава чрез върховната природа от моя Отец. И човекът, който е израз на вечния живот,не изразява мъдростта, както планинските върхове. Затова аз ви посочвам и правя излети с всинца ви в планинските върхове. Там е моя Отец, който чертае висшите минерали, които ще се проявят чрез мъдростта на човека. Сега, преди привършването на този цикъл, минералът трябва да излее своята мъдрост, да предаде своите течения, защото както земята ще изчезне, така и минералите ще минат в нова земя, за да разкрият бъдещата тайна и да изучават вечния живот, който съдържат в себе си. Човекът не е взел вечния живот от минерала; вечния живот, той носи от Отца, а подкрепа живота – дихателния орган чрез теченията на минералното царство. Минералното царство е израз на растителното царство чрез мъдростта на човека, който я е приел от Отца. Това царство е вложено от части от неговите върховни качества символично в човешкото царство. И затова казвам сега на човека, да мълчи и да изрази мъдростта и живота, както са скрити върховните качества в минералното царство и когато се издигне над върха над минералното царство, ще просветне като Отец ми. Сътворението на минералното царство е сила в мъдрост. Минералното царство е израз още и на човешкия разум, а човешкия разум изразява силата на духа – волята, която е приел от него – живот във вечност, а този живот го

 684

 ..3..

7 февруари 1924, четвъртък

Минералното царство,

урок 2

изразява с върховния дух, за да го свърже с безконечността.

Сега това Светилище носи предназначението да изрази тайната на минералното царство вътре във вас, а вие да изразите мъдростта му в самото мълчание. Затова ви казвам, не говорете излишно, приложете мълчание, ще изразите волята и ще проблесне мъдростта и ще влезете в новата вселена, за да бъдете свободни от вашите тела, за да владеете природата и всичките езици и ще научите законите чрез които се движи всичко, което е сътворено чрез мъдростта на моя Отец.

А когато правите излетите, аз ще ви науча, ще ви посоча източния закон, западния закон и противоположните течения и правилните течения – законите, които владеят в минералното царство и управляват природните духове. Приложете стремеж волята и ако вие приложите, ще бъдете научени. Това, което ви давам от минералното царство не е върховния урок. Сега още не сте готови, за да проучите законите му. За да проучите законите, ще приложите труд и усилие. Как се е създало минералното царство, как се е затвърдило, в каква насока прояви своите добри качества, кой е центъра на минералното царство? Това ще ви предам още след малко, когато възмъжеете. Сега ви давам само загадките и повърхностите им, за да имате понятие, да ви дам стремеж да се заинтересувате да търсите мъдрост, а тази мъдрост ще бъде храната ви, с която ще уталожите глада и жаждата във вас.

Любезни мои чадца! От любов ви ги давам. Аз искам да направите разлика между животинското, растителното и минералното и царството на човека. Царството

685

..4..

7 февруари 1924, четвъртък

Царството на минералите,

урок 2

на човека е върховното царство, защото човешкото царство съдържа четирите царства вътре в себе си, като велик ум, велико същество и като проявен Бог в човека. Затова човекът като олицетворение на образа и подобието на моя Отец, е ключа и десницата на Отец ми.Заради това рекох преди 2000 години, че всеки човек ще бъде научен от Бога. Е сега, аз ви уча на земята и на небето. На едни давам стремеж, на други поправям живота, на други направлявам духа, а на вас оживотворявам живота, с върховната мъдрост, за да ви слея с моя Отец. Няма сила като силата на моя Отец, който благоволява сега над вас.

Любезни мои чадца! На вас говоря чрез духа си и ви разкривам всичко на нов език, за да проумявате и прилагате не по вашите закони, но по законите на небесата, и сега в третия урок, аз ще превърна и ще дам заключение на всичко и ще бъде благоволението в сила.

Разкрийте душите си и приемете силата, отворете сърцата си да влея благодатта си, отворете умовете си да излея мъдростта си, укрепете нозете си в закона на истината, надигнете ръцете си, прегърнете закона на правдата. Благославям духът си, който ще ви оживотвори. Амин.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...