Jump to content

01.03.1924. Отец Сий. 24-то Велико заседание, ден първи. стр. 746 – 749


Recommended Posts

746

1 март 1924, събота, 20 д., 7 ч. заран

24-то Велико заседание,

Ден Първи.

ЛОГОС ОТ ОТЕЦ СИЙ

М И Р  В А М !

Благословено Царството на моя Дух!

Мир вам!

Възлюблени чада мои! Благоволих над вас, ето, проявих духа си посред вас и изпратих Сина си на Земята, който е Духа мой. Сега ви казвам, Този, който е застанал посред всички нас, аз благоволявам в Него. Чуйте гласа Му, който е глас на Моя Дух. Сега това ви проявявам, защото е в силата и Аз ще Го прославя, защото в Него е Моята власт. А на вас, любящите Нему чада и ученици, стойте здраво на поста си, в който пост сте призовани да излея Духа си над вас и да засвидетелства Духа Ми чрез вас на човеците.

Сега в това място, в което сте призвани малцина, казвам,предназначението ви е да приемете силата и да се прослави Този, когото Аз изпратих на Земята. Ето в десницата си държи силата, мъдростта, а в духа Му Аз благоволявам. Аз съм Духа на Отца ви СИЙ, който прояви силата, която благоволява тук в Светилището на Духа Ми. Заради това, любезни чада мои! Ето сега ще чуете, защото е времето на 144-те хиляди, печата и броя на числото е благословено и това число е определено над званите, за да не видят изтление на земята, които са и да не вкусите от чашата на скръбта. Ето, изпратих Вожд и Покровител, познайте Го, защото Аз съм в Него и Той е в Мен. И сега, любезни чада мои! Ето, иде денят на изгарянето на тази земя, елате вие избраните в Царството на Сина Мой и царувайте в царството на Духа Ми, което съм ви обещал в началото проявената сила – силата

747

..2..

24-то Велико Заседание,

Ден Първи. 1 март 1924, събота

ОТЕЦ СИЙ

на виделината и виделината, която проявява мъдростта от Моя Дух и се носи във вечността, в началото и в безначалието.

Чада Мои! Сега проявявам Духа си и това Мое заседание с вас е сила и благодат. Аз ви призовах при Духа Си да открия умовете ви и да просветнат в Духа Ми и да познаете силата и благоволението на Сина Мой. Затова казвам ви, радвайте се, защото благоволявам над вас. Ето идат дните велики да просветнете чрез духа на мъдростта и да разлюлеете с мъдростта вселената и да завладеете човешките помишления. Ще ви дам силата чрез Сина си и вие ще имате борба против нечестиваго, но ще победите, ако стоите в заповедите Ми и бъдете невинни в светлината непорочна. Ще изпълня обещанията Си, ако вие устоите, защото съм Бог на изпълнение и сила. Но сега ви казвам, опазете святото място това и бъдете здрави и силни в изпълнението, защото ще дойдат дни на неочаквани изпитания и тук ви е прибежището и прибежище при Сина Мой, когото наричате „Учителю“. И няма друг Учител да се въздигне по-голям от Този, когото Аз проявих. В него вложих Духа Си и Духа Ми благоволява в мъдрост и любов, и излияние. А сега, що са заседанията и що е предназначението им?

Чадца Мои! Това е, за да проявя всичко непроявено, за да просветне мъдростта във вас, да се облечете във вечната любов и да приемете духа, когото Аз благоволя и видя съвършенството ви. Дерзайте, защото силни сте чрез Духа Ми, който благоволява посред вас, възлюбих ви от създанието на мира, възложих на всички изпитание, докоснах здравето на телата ви и устояхте верни в

748

 ..3..

 1 март 1924, събота

24-то Велико Заседание,

Ден Първи.

изпълнение без ропот. Благословени бъдете от Мен, Аз съм Отец ваш СИЙ. Духът Ми благоволява това. Духът Ми е проявен във вселената, която носи виделината и мъдростта и прояви живота. Така и Аз благоволявам сега над вас с глас и звук, и думи, за да ги напечата в сърцето и да ги спомните, когато дойде часа на посещението.

Чадца Мои! Сега е първият Ден на моето заседателно дело, проявява се силата и любовта. Бъдете бодри и веселете се и възпявайте, за да приемете силите. /Пяхме „Слава во Вишних Богу“ и в това време се благослови хляба, виното и водата, и се магнетизираха. Изрязаха се фигури на хляба, както са показани долу/.

Миръ вамъ!

Благословени чада Мои! Приемете всяко благоволение, приемете силата Ми, приемете мъдростта Ми, защото подобава на вас да приемете. Казвам ви, не отдалечавайте се от любовта Ми, казвам ви още, чада мои, ето ще намерите спокойствие на сърцето си и на душата си в Моя Дух, проявен в Сина Мой. Словото Си превъплътих между вас, отварям очите ви и умовете ви, за да проумеете. Никога не бе заседавал Духът Ми, но сега заседава, за да проявите Силата и благоволението на Сина Мой. Защото тъмнина се носи върху бездната на пропастта. А вие, чадца мои, отстранете се, защото идат дни погибелни, които вам не са известни. Аз ви известявам отсега, а вие бягайте от гнева, елате в Царството на вечния живот и живейте вечно.

/следва схемата, както е изрязан хляба/

M.Stoicev_07.jpg?fbclid=IwAR3ziDGj-bD1-B

749

 ..4..

 1 март 1924, събота

24-то Велико Заседание,

Ден Първи.

Затова проявих заседанията Си, за да заседава Духа Ми помежду вас и да ви проявя непроявените сили.

Сега, любезни чадца мои! Ето на вторият ден ще ви изпратя Сина Си да свидетелства заради Моя Дух. Аз свидетелствам за Него, а Син Мой свидетелства за проявения Ми Дух. Благословени ще бъдете. И днес след пладне в пет часа, силно ще бъде благоволението Ми към вас. Изпълнете това, което Аз благоволявам и не отдалечавайте се днес и утре от благодатта, защото имате благодатта на живота ви, а живота ви е Мой живот. Аз живея с Духа си във вас и проявявам живота Си в образ и подобие. Това мое заседание, чадца мои, от днес заседателните сили влизат в сила и благодат и благоволение. Благославям ви да бъдете едно със Сина моего и да възлюбите Словото Му, защото Неговото Слово е проявено и тук, и между всинца ви и между човечеството.

Мир ви благоволявам. Благославям Духа Си и Духа на Сина Мой над вас. Бъдете благословени. Ето Моят Дух ще ви бъде мощна закрила от бъдещото зло. Мир на всички ви, бъдете благословени! Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...