Jump to content

02.03.1924. В. Учител. 24-то Велико заседание. Ден втори, логос втори. стр. 756 - 779


Recommended Posts

756

2 март 1924, неделя, 18 д.5 ч.в.

Логос от Великия Учител

24-то Велико Заседание.

Ден Втори. Логос Втори.

Числата.

Благославям ви от името на моя Отец, да дойде Духа Му върху вашия дух и вашия дух да изрази мъдростта, която се излива над вас. Това е моето желание, това е моето благоволение. Когато вие искате, аз благоволявам и изливам.

Сега Отец ми определи в това заседание да бъде заключено със седем логоса, които са ключ на Неговата мъдрост.

Любезни мои чеда ! Това число е велико, Отец Ми го е проявил от началото и това число е числото благословено, в което и вие живеете. Кои са най-великите числа, определени и благословени от моя Отец? Първото число се благослови, защото е израз на това начало. Третото число е благословено, защото се прояви като мъдрост, истина и любов. Четвъртото число е числото на четириъгълния камък и върху този камък прояви своята мъдрост. Този камък е изработен от Елохимите и е даден първия план на човека. Петорката е втория план на човека. Седморката е тайния ключ и с този ключ е заключена първоначалната мъдрост на човека, която е изгубил със своето слизане. Деветорката е израз на неговото издигане и сливането му с деветия ангелски чин. Сто, стотното число е числото на проявения Бог. Хиляда, хилядното число е проявената любов върху човека. Затова Отец ми благоволи днес да ви даде седем логоса, които са великите символи, които светят пред престола на моя Отец, като седем висши духове. Това Велико заседание е заседание на Неговата мъдрост и проявата на моята тайна.

Любезни мои чадца! Това число, за което аз и Отец ми благоволяваме, сега иде ден, за да просветне това число с ключа – първоначалната мъдрост, вложена в човека.

777 (номерата са според ръкописа)

..2..

2 март 1924, неделя

24-то Велико Заседание.

Ден втори, Логос втори.

Числата.

Това число е още Неговия Дух, първоначално вложен в човека. С този дух човекът е светил преди слизането и затвърдяването в неговата твърда материя е бил в образ и подобие, носеше в себе си светлината и от тази светлина изхождаше виделина.

Любезни мои чадца! Коя е целта на тези заседания? Да просветне първоначалната светлина – Духа на моя Отец, за да се прослави Отец в Мене и Аз в Отца. Затова Отец ми е определил великите заседания, скрити за света и непознати за човека. Отворете умовете си и проумейте, разширете сърцата си и разумейте. Аз ви казвам, от името на моя Отец, за да пребъдете в тази любов, която Отец ми изля над вас и прояви тайната Ми. Заради това, бъдете святи в помишленията си, чисти и непорочни и когато дойде този ден, първоначалната мъдрост ще даде своята светлина и светлината ще роди виделината и ще светите пред човеците и човеците ще видят виделината и ще се приклонят към светлината. Ако Отец ми благоволи и Аз просветнах, то и вие ще просветнете, защото Аз светлина съм, слязла от небето и сега, за да въртя този ключ, който е символ на числото седем, за да просветне мъдростта. Затова Отец ми е предначертал плана и по този план човека ще мине и ще постигне своето първоначално положение, за да се слее с моя Отец. Аз ви казах преди 2000 години:“ Бъдете съвършени както Отец ми е съвършен“. Как ще бъдете съвършени? Изхвърлете всяка зла мисъл, облечете светлината, за да дойдат въ вас чистите помишления, да познаете великите закони, които са вложени в това проявено число. Всичката вселена е основана върху тези числа, а тези числа са

778

..3..

2 март 1924, неделя

24-то Велико Заседание.

Ден втори, Логос втори.

Числата.

Израз на висшите закони, които вие сега още не познавате, а тези закони Аз ще ви ги предам от 1926-та година до 1929-та година и когато ви предавам тези закони на великите числа ще приемете и мъдрост, ще се сливате с Духа, който има да дойде върху вас. Това е тайната на седмото число и това седмо число е вложено във вас. Затова Отец ми ви напомня седем логоса, седем светилника, седем светли духове, които ще светят и ще отворят пътя, за да получите радостта и покоя при моя Отец. Това благоволявам и ви давам и ако вие Ме любите, аз ще ви възлюбя и няма тайна, която да ви не проявя. Но когато аз ви проявявам тайните, да бъдат във вас ключ и с този ключ да израстете до върховното стъпало на великата стълба, стълбата на живота, а този живот е живота на моя Отец. Отец се прояви чрез живота и затова аз ви казвам, живота смърт не признава, живота смърт не ражда, живота живот ражда. Вие сте родени от Отца ми. Сега влезте в живота, за да се слеете с вечния живот. И сега това ви давам, който има ум нека да проумее и ще намери мир и блаженство в моя логос и ще се радва душата му и духа му ще възпява славата и величието на моя Отец. Така ви рекох преди 2000 години:“Много имам да ви проявя, но сега не можете да носите, когато дойде онзи, Духа на Истината, Той ще ви настави на всяка истина!“. Този Дух, аз съм роден в Отца, облечен в рабски образ, сега аз дойдох да ви наставя на всяка истина. Всичко е вложено в природата, но вие не познавате тази тайна, нито великите закони чрез които се движите. Аз ви разкривам днес един от законите – 7-то число.

 779

 ..4..

 2 март 1924, неделя

24-то Велико Заседание.

Ден втори, Логос втори.

Числата.

Тайната му е в човека. И ако вие бъдете готови, аз ще ви предам всичките числа, по които закони се движат в човека и вън от човека, защото човека е свързан с всичките закони и с всичките числа, а тези числа са великата основа, върху която е основана вселената.

Това благоволих и ви дадох от името на моята любов. Приемете моята радост и радвайте се като младенци и веселете се като духове и освободете се от всяко съмнение и зло помишление. Търсете моята любов да ви бъде вечен закон и велика закрила и велико оръжие, да ви пази от всяко зло и да изкарате повереното дело вам от моя Отец. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...