Jump to content

06-03.1924. В. Учител. Светлината и правдата на дело. стр. 792 – 795


Recommended Posts

792

6 март 1924, четвъртък, 15 д., 7ч.з.

Логос от Великия Учител Христос

Светлината и правдата за дело.

Любезни мои чада!

Отец благоволява да ви изпрати духа, който носи вечния мир във вашите души и чрез този мир да познаете мъдростта и мъдростта ще ви направи светли пред човеците, незалязваща светлина. Така ви благоволявам да имате мир помежду вас и като видят вашия мир, да Ме прославят, когато дойда в света за слава.

Сега, любезни мои чада! Аз ви поставям светлина пред човеците, тази светлина, която ражда вечния живот и човеците като видят вашите дела да влязат в спасението на вечния живот, да познаят дървото на живота, което дава плод. Листата му са за изцеление, а плодовете му за живот вечен. Като ви казвам светлина сте,приложете на дело, защото носите светлината със свидетелството на духа, който изхожда от Отца и той ще засвидетелства. С това ви казвам: „Покажете светлината на дело като ученици на моята любов и като ученици на мъдростта, която приемате от Духа на моя Отец. Отхвърлете всяка скръб и дайте радост на сърцата си и тази радост да проблесне във вашето лице. Покажете вашата любов в дело на правдата и истината – правдата ще надмине неправдата на човеците, които ви правят пакост и препятствие в живота ви. Вашата правда, вашата правда, която показвате на дело ще съкруши неправдата.

Любезни мои чада! Ученикът на моята любов, по-лесно е да страда, отколкото да блаженства тука на Земята. Това знайте,защото земята, на която вие стоите, която е опорната точка на вашето слизане, не е място за блаженство, но това място е мъчително, защото ученика в своето мъчение учи законите, които са скрити от него. Ученикът с правдата и истината застава пред вратата

793

..2..

6 март 1924, четвъртък

Светлината и Правдата на дело.

на царството и пред тази врата ще съблече всяко мъчение, за да се освободи и да влезе в пълното блаженство. И сега, аз ви казвам, чувствате мъчение, това е мъчението – първите уроци, тези уроци са условие за мъдростта. Аз ви поставям да бъдете светлина пред човеците. Ако вашата светлина залезе, ще настъпи тъмнина, а тази тъмнина е бъдещето, което има да бъде. Стойте на призванието си, носете светлина със себе си и радвайте се, защото във всяко мъчение има радост, а радостта е свободата. По делата ще ги познаете. Аз ви поставям всред великото дело, това дело, което Отец ни прояви.

Любезни чадца мои! Аз ви поставих сега всред сеитбите и ако вие устоите със светлината, аз ще ви дам сърпове, за да ожънете посятото от моя Отец, Аз с вас ще го събера в своите житници. Затова ви казвам, че светлината вие ще дадете, за да ме възлюбят и познаят човеците. От вас ще излезе светлината, както зората проявява слънцето и дава живот на всичко, това е вашето предназначение. Още малко ще имате мъчение до когато Отец благоволи и ви даде своята мъдрост, която изхожда чрез Неговия Дух. А сега, носете тази светлина и дайте и на вашите братя, защото това е любовта. Вложения сте, ако вие дадете светлината, спасение или зрение на вашите по-малки братя. Това е любовта, която аз ви давам. Аз ви възлюбих и ви давам своята любов. Любете делото и носете светлината и ако вие устоите със светлината, казвам ви, тази светлина е незалязваща, защото тази светлина носи бъдещото царство и в това царство ще се всели светлината и светлината ще бъдете вие, а делата ваши ще бъдат вашите братя, които ще наставите на всяка истина и ще им дадете любов и живот в тази светлина.

794

..3..

6 март 1924, четвъртък

Светлината и Правдата на дело.

Казвам ви, че ето Отец благоволява това, което вие не очаквате. А ученикът, който носи светлина, лицето му сияе, сърцето му се весели, душата му се радва, духа му мъдрост проявява, десницата му истината проявява, нозете му в правда ходят. Аз ви проявявам това, което света не знае, което е скрито от света и сега, вам благоволявам и проявявам, защото прилагам любовта си над вас. И ако това мое благоволение отчасти го бих благоволил на света, света би жертвал всичко, за една от най-малката тайна, да проумее или да му проявя. Но това ви казвам, че това няма да бъде на света. Всичко ще бъде чрез вас, затова ви казвам: “Светлина ви поставям на света, да носите великата светлина, щото човеците да ходят в тази светлина и да се не спъват, да познаят дървото, което е посадено, на мъдростта, това дърво е и живота, а този живот АЗ СЪМ и чакам да дойде духа над вас и духа чрез вас да се прояви. Затова ви казвам светлина сте. Пазете се от лукаваго. Всяка светлина, която изхожда от вас ще озари всеки живота, защото всеки живот аз държа със своята любов. Затова будни бъдете, не бойте се. Няма да се лишите от нищо. Сега имате мъчение, за което чувам роптание, защото казвам ви, камъка натегна и болезненост чувствате, но тези болезнености са търпението и вашето търпение проявява светлина. Ако аз ви дам напълно материални блага,вие ще бъдете отдалечени и светлината ще заглушите и ще потънете в морското дъно. Затова аз ви държа в мъчение и вие сте в двата пръста на моя Отец. Сега моят Отец ви е хванал между своите два пръста и вие чувствате болезненост. Чувам вашите охкания, не бойте се, Отец ви държи и аз ви крепя с любовта.

 795

..4..

 6 март 1924, четвъртък

Светлината и Правдата на дело.

Приемете по-напред обещаното и после ще приемете материалното. Затова аз ви казвам, светлина сте пред човеците. Пазете тази светлина, която носите и ходете свободно в тази светлина до когато Аз съм на света. Това е моето благоволение към вас и с това благоволение аз ви приготвям да бъдете свободни. Защото от 9-ти март, аз ще започна уроците. Бъдете спокойни, остроумни, защото в тези уроци са вложени 9 ключа, 9 врати, за да приемете знанието на 9-тия ангелски чин и неговата еволюция. Но пак ви казвам, пазете светлината. Мирът и любовта да ви бъдат венец, този мир да ви бъде вожд и пътеводител сега в живота.

Приемете моето благоволение, това което аз сега благоволявам и ви давам. Приложете го на дело, както аз приложих на дело и изпълнявам волята на моя Отец в това велико мъчително място, на което съм застанал посред вас.

Мирът на моята свобода да царува във вашите души. Аз съм вашия Учител, Христос на мира. Амин.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...